קינוח קליל ומהיר לארוחת חג - תפוח אפוי
במילוי פירות יבשים תפוח אפוי במילוי פירות יבשים - מחממים תנור ל-200 מע' 8 תפוחים שוטפים את התפוחים, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחן, מניחים בתבנית 7 משמשים 5 שזיפים 50-70 גר' צימוקים 50-70 גר' חמוציות 50 גר' אגוזי מלך קוצצים את המשמשים, השזיפים ואגוזי המלך, מערבבים עם החמוציות והצימוקים. ממלאים את התפוחים בעזרת כפית, דוחסים היטב את הפירות היבשים לתוך התפוח 50 גר' חמאה (אם רוצים פרווה מחליפים במחמאה) חותכים את החמאה ל-8 קוביות, מניחים קובייה על כל תפוח סילאן 1/2 כוס מים בעזרת כפית מזלפים מעט סילאן על כל תפוח (לפי הטעם) יוצקים את המים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מע', אופים עד שהתפוח "מתקמט" (בערך 30-40 דק'). הערות: כדאי להוסיף קינמון, לי לא היה, בפעם הבאה בהחלט אוסיף. אני אפיתי את התפוחים רק עד שהיו "חצי" אפויים, למעלה היו רכים ולמטה מעט קשים - אם אתם אוהבים את התפוחים ממש אפויים לאפות יותר, אצלנו אהבו כך. מי שלא אוהב סילאן יכול להחליף אותו בדבש או בסוכר (את הסוכר לערבב עם קינמון או בלי ולהוסיף לפירות היבשים). סדנא מצולמת
בבלוג שלי