סוף שבוע פסחי מה אתם מכינים

אצלי

ערב שבת עוף בזיתים תפוחי אדמה בתנור סלטים ירקות חמוצים סלט כרוב/חסה סלט ירקות סלט תפוחי אדמה שבת בבוקר פשטדות זיתים, תירס,תפןחי אדמה עםגזר ואפונה בטוגנת(שכחתי איך קוראים לה) וסלטים שנשארו מתוקים טירמסו כשר לפסח עוגת מצות סוף שבוע נעים
 

אילנית12

New member
תודה מקסימה,אני כבר לא אקנה את המוכן

זה מעולה גם למלית עוגיות,קרואסנים ועוד
 
לביבות קמח מצות ../images/Emo13.gif

לביבות קמח מצה - כ-30 יח' 2 תפוח"א בינוניים מבושלים, קלופים ומעוכים 2 ביצים גדולות מלח, פלפל, מרק עוף לערבב יחד לתערובת אחידה 1/2 שקית קמח מצה כ-3 כוסות מים להוסיף את קמח המצה ו-2 כוסות מים, לערבב לתערובת אחידה. אם התערובת יבשה להוסיף את כוס המים בהדרגה, תוך כדי עירבוב עד קבלת תערובת אחידה ורכה. להניח בצד למנוחה -10 דק'. ליצור בעזרת ידיים רטובות כדורים בינוניים ולשטח, להניח על נייר אפייה. לטגן עד הזהבה משני הצדדים. תמונות של אופן ההכנה בבלוג שלי
 

ady18

Well-known member
אצלי

ביף בורנגיון- צחי בוקשתתר חזה עוף ממולא בכבדים-עכבר העיר מרק קרם ארטישוק-נירה רוסו תוספות: קינואה תפוחי אדמה אפוים בעשבי תיבול סלטים: סלט פטריות חם סלט חסה סלט כרוב לבן ערב שישי: פשטידת תרד מוצ"ש בורקס תרד ממצות רוסו מתוקים: רולדה-פירגה עוגה שכבות עם קוקוס-איריס שמש
 
פשטידת מצות קלה וטעימה ../images/Emo13.gif

פשטידת מצות - 7 מצות לפורר בקערה גדולה כ-2 כוסות מים להרטיב את המצות המפוררות 5 ביצים מלח, פלפל, מרק עוף פטרוזיליה קצוצה להוסיף ולערבב לתערובת אחידה לטגן במחבת עם מעט שמן כ-20 דק' עד שהפשטידה יציבה בצדדים וזזה במחבת בחופשיות. להניח צלחת גדולה על המחבת, להפוך את הפשטידה (בזהירות!!), להחליק חזרה למחבת ולטגן עוד 10 דק'. להעביר לצלחת גדולה. סדנא מצולמת בבלוג שלי
 
קינוח קליל ומהיר לארוחת חג - תפוח אפוי

במילוי פירות יבשים תפוח אפוי במילוי פירות יבשים - מחממים תנור ל-200 מע' 8 תפוחים שוטפים את התפוחים, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחן, מניחים בתבנית 7 משמשים 5 שזיפים 50-70 גר' צימוקים 50-70 גר' חמוציות 50 גר' אגוזי מלך קוצצים את המשמשים, השזיפים ואגוזי המלך, מערבבים עם החמוציות והצימוקים. ממלאים את התפוחים בעזרת כפית, דוחסים היטב את הפירות היבשים לתוך התפוח 50 גר' חמאה (אם רוצים פרווה מחליפים במחמאה) חותכים את החמאה ל-8 קוביות, מניחים קובייה על כל תפוח סילאן 1/2 כוס מים בעזרת כפית מזלפים מעט סילאן על כל תפוח (לפי הטעם) יוצקים את המים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מע', אופים עד שהתפוח "מתקמט" (בערך 30-40 דק'). הערות: כדאי להוסיף קינמון, לי לא היה, בפעם הבאה בהחלט אוסיף. אני אפיתי את התפוחים רק עד שהיו "חצי" אפויים, למעלה היו רכים ולמטה מעט קשים - אם אתם אוהבים את התפוחים ממש אפויים לאפות יותר, אצלנו אהבו כך. מי שלא אוהב סילאן יכול להחליף אותו בדבש או בסוכר (את הסוכר לערבב עם קינמון או בלי ולהוסיף לפירות היבשים). סדנא מצולמת בבלוג שלי
 
למעלה