שיתופי פעולה עם הפורום שלנו

0ziris

New member
../images/Emo23.gifשיתופי פעולה עם הפורום שלנו ../images/Emo24.gif

צהריים טובים לידעתכם יש שיתוף פעולה בין הפורום שלנו ובין אתר האינטרנט של תנועת בני עקיבא הקשר מתבטא בפרסום בקשות לפרוייקטים של הפורום בחדשות האתר של בני עקיבא. המעוניינים במתנדבים או להתנדב-- מוזמנים לפנות אליי או אל סיגלי והבקשות לעזרה לפרוייקטים של הפורום תפורסמנה גם באתר האינטרנט של אתר בני עקיבא יום נעים

סאג 1

New member
מצוין-כעת צריכים להשקיע מחשבה לראות מה ואיך ל

לשלב ידים.

0ziris

New member
חבל על הזמן של ה "לחשוב"..

חלוץ מקשקשת וברברת כמו לול תרנגולות לא ראיתי עדיין התגייסות רצינית למען שום דבר שמשווע לעזרה . אני יכול להילחם ולעשות המון למען שהדברים ירוצו ויתניעו אבל עד לרצון של להפוך למתנדב או להמשיך ולעשות סאחבקייה צחוקים וסבבה השיקול אם להירתם ולסייע ולעזור לכל מי שמבקשים כאן עזרה או שפשוט לשבת ולקשקש ולהריץ קטעים הוא כבר לא בידיים שלי... אני יכול לסייע למי שרוצים לתת ולא רק לקחת השאלה אם יש כאלו ? כי אם יש אז בבקשה !!! יש לכם את כל האמצעים והגב - לרצות?? -זה כבר לא יכול לבוא ממני ... כן ...זה כואב !!!

ע פ ר ל ה

New member
פה אני רוצה להגיב לך אוזיריס

תראה,אתה מדבר פה על עזרה והתגייסות למען הקהילה,ברמה שהיא בילתי אפשרית באופן שוטף ועיקבי מצד האנשים הנמצאים בפורום הזה. ואסביר את דעתי בדיוק. האנשים הנמצאים כאן הם ברובם אנשים שמצבם הסוציואקונומי רעוע. אין לאנשים פה את היכולת לתרום מזמנם על בסיס קבוע במקום מסוים,מפאת חוסר זמן וחוסר אמצעים. כדי להרתם לעשיית פרוייקטים צריך את הזמן והיכולות. זמן מיותר,וכסף. לפורום הזה יש אופי מסויים עם צרכים מאוד ברורים של האנשים הנמצאים פה,ולדעתי צריך ונכון לתת מענה לצרכים הללו. אנשים פה נכנסים כדי לבקש בגדים נעליים רהיטים מוצרי חשמל צעצועים וכו'... ויש את התורמים לצרכים הללו וזה טוב ומספק את כולם. וצריך לכבד ולשמוח בכך. בין הייתר יש פה גם צחוקים וגם דמעות וזה בסדר גמור לטעמי,ומאוד אנושי. אנשים פה ברובם מכירים אחד את השני ומרגישים כמשפחה תומכת ודואגת,ומה יותר נפלא מזה? אתן את עצמי לדוגמא: ביקשתי וצעקתי שאני זקוקה למקרר בדחיפות,וביקשתי את עזרת כולם ולבסוף הגעתי לזה. נפלא נכון?הרי לא יכולתי להרשות לעצמי לקנות מקרר ולא תנור ולא שידה,אבל דרך המקום הזה ודרך האנשים הנפלאים היושבים פה,הגעתי לזה ובגדול!!! ואני מודה על כך מכל הלב. ומנגד,אני עוזרת כפי יכולתי כל העת ואני מאושרת לשמח אנשים. אז מה שאני בעצם רוצה לומר הוא,שצריך וחשוב לתת מענה לצרכים האמיתיים והנכונים ביותר לאנשים הנמצאים או המגיעים לכאן. אי אפשר לכפות או לצפות מאנשים לעשות דברים שאינם בגדר המסוגלות שלהם. אני יכולה לדוגמא לעזור בהרמת פרוייקט יומולדת לדוגמא ולדאוג שבנזוגי יתרום הפעלת תופים. אז מפעם לפעם זה אפשרי,ובכייף.אבל בילתי אפשרי לדרוש מבנאדם שעובד כל השבוע לפרנסת משפחתו ונלחם מלחמת השרדות תמידית ומעייפת,להיות פעיל חברתי על בסיס קבוע. אין,אנשים עייפים וטרודים ושקועים בקשיים של עצמם ואת זה צריך להבין. אני במשך שנים התנדבתי במסגרת של אדם פרטי באיסוף וחלוקת מזון לנזקקים,ולבסוף פרשתי כי זה היה כבד וקשה מנשוא. אותו איש שעבדתי במחיצתו הוא רווק מתבגר(50+) שיש לו את כל הזמן שבעולם ואת היכולות והמשאבים,וזה כמעט כל עולמו. אני להבדיל ממנו,בעלת משפחה ברוך השם,עם זמן הרבה יותר מוגבל ועייפות הרבה יותר גדולה. אז בשבילי הפורום הזה הוא מקסים ומועיל,ואני מברכת עליו ושמחה על המענה שהוא נותן לכולנו. ופרוייקטים? אולי פורום פרוייקטים או קומונת פרוייקטים,או אתר מיוחד לפרוייקטים... ליל מנוחה ובאהבה
עופרה

0ziris

New member
לא שכנעת אותי כלל- ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

dimylka

New member
מחזקת את עופרה ../images/Emo45.gif ומוסיפה משלי

איך אתה מצפה שאני כאם לשלוש תינוקות בני שמונה חודשים יכולה להירתם לפרויקטים איך? מי בדיוק ישמור אליהם? המקום לי אישית עוזר המון כמו לאחרים כאן. אם יש לי מעט זמן פנוי אז אני מקדישה אותו לעצמי שזה לא פחות חשוב אחרי משמרת מלאה בבית עם שלוש קטנטנים. בעייני מה שנכתב זה לא מוצדק פוגע וממש לא לעניין מי שיכול לעזור בפרויקטים מורידה בפניו את הכובע אבל מי שלא? מה הוא לא נותן מעצמו? נותן ועוד איך נותן וזאת דעתי האישית.

סאג 1

New member
פעילות -בתגובה לתגובות.....

לדעתי (ולמה שגם אני הייתי רוצה לראות),הכוונה להתארגן במשותף לפרוקט שעולה., פרויקט עם משמעות יותר קהילתית. וזאת בנוסף לפעילות הברוכה המבוצעת במסגרת הזו כעת. יש נכונות ויש מי שיכול להרתם יותר ומי שפחות. אני מאמינה שלכיעלה רעיון תהיה הירתמות. אבל צריך יד מכוונת. נכון שלא צריכם ל"האכיל "אותנו בכפית ישר לפה אבל בכל זאת במסגרת הפורום שלנו יש עדין צורך בהכוונה ובחירה של רעיון .ואני מעריכה מאד את יכולת מנהלי הפורום להוביל זאת..ו אוזיריס- יצרת כבר קשרים עם גופים שיכולים לסייע וזה חלק חשוב ביותר במשוואה אולם אני כאמור בדעה שכדי להשלים את החלק השני יש בכל זאת צורך ,כן במחשבה ,וביד מכוונת. - לא תמיד המהירות קובעת. ו כבר אמרו חכמים כי סוף מעשה במחשבה תחילה. אז תנו את הזמן.-ותאמינו ביכולות.

ע פ ר ל ה

New member
נכון סאג1...

הכוונה הטובה של הרמת פרוייקים היא יפה ומבורכת בפניי עצמה,ודרושה לכך מחשבה רבה וגיוס של אנשים שבעיקר מסוגלים לכך. יכול להיות רצון אדיר לכל אחד אחד מאתנו,אבל היכולות מאוד מצומצמות להרבה מידי אנשים כרגע במצבם. ולכן כל אחד עושה כפי יכולתו בדרכו שלו,וזה המון!!! שוב אתן את עצמי כדוגמא מכיון שאני מדברת רק בשם עצמי. אני כדוגמא נוספת מעבר לתרומת הפריטים שאני מפרסמת פה,אוספת אחת לשבוע באדיקות כמעט כמו של נזיר,ירקות ופירות למען הזולת. זה לא מבורך? מי כמוני יודעת עד כמה אנשים בעלי משפחות מתקשות משוועים לטנא שלי בכל יום שישי,ואני עושה זאת באהבה גדולה. ככה איך שאני עם הבטן ההריונית שלי כמעט חודש שביעי,אני אוספת סוחבת ומעמיסה על הרכב,ומשתדלת לא לפספס,לא לאכזב. ואמרת דבר יפה סאג1 שאליו אני מתחברת לגמרי. לא תמיד המהירות קובעת. בכלל אין קיצורי דרך,וכמו שהריון נמשך תשעה חודשים,אין אפשרות לקצרו לארבעה חודשים. וכמו שאדם בונה בית. הוא מוכרח לחפור באדמה כדי לצקת יסודות יציבים,ואחר כך קירות ורק לבסוף להניח את הגג. הרי לא יתכן שאותו אדם יאמר לעצמו,"למה לי לחפור עמוק כל כך?" אני אניח יסודות רעועים ואלביש עליהם קירות,והגג יתמוך בהכל. לא הגיוני ובילתי אפשרי,נכון? אז אין קיצורי דרך לדעתי האישית ואין שום שביל צדדי שיביא אותנו מהר יותר אל עבר המטרה. גודדדדדדדדדד מורנינג איזרעל
לאב יו אול

0ziris

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif" פרוייקטים "- כתירוץ - דעתי :

יש הרבה מעבר ל "פרוייקטים" שגם ממש לא נעשה . פשוט אין הירתמות לכלום אז עשבו מהשטיויות של "פרוייקטים" תירוץ טוב ל לא לעשות כלום

ע פ ר ל ה

New member
אין הירתמות לכלום?../images/Emo12.gif

מהאמירה הזאת אני נפגעת באופן אישי אוזיריס. יודע איזו תחושה אתה מעביר באמירה הזאת שלך? תחושה שאנחנו לא תורמים כלל וכלל בשום בשום צורה ודרך. וזה לא נכון והמציאות מראה אחרת. למה אתה מקטין ומוריד מערכם של האנשים פה? המציאות הרי מראה על פועלם ותרומתם הלכה למעשה,ואת העובדה הזאת אי אפשר לסלף!!! אז מה יוצא? שאתה גדול ואני קטנה? זה באמת מעציב אותי...

tamidb

New member
עפרלה - כתבת בדיוק מה שאני חושבת

בצורה בהירה ויפה. אתמול כתבתי מסר בנושא לאחת הפעילות שנראה ש"הפרה רוצה להניק יותר משהעגל רוצה לינוק" וזו בדיוק היתה הכונה. פרויקטים זה נהדר אם יש באמת מי שיכול להרים אותם. על מנת שפרויקט יצליח עם ארגון של מתנדבים ובני נוער חיבת להיות השקעה מרובה של תכנון ו של זמן בנוסף למשאבים .לכן יתכן ויכנסו פעילים שיש להם את הזמן והרצון אבל לדעתי זה בסדרגמור גם אם אלו הם הצרכים כרגע ואלו היכולות של המתנדבים בפורום כרגע. וגם מביאה את עצמי כדוגמה שהחיים הם דינמיים ויש תקופות יותר פנויות ויש תקופות פחות. עכשיו שאני עם תינוקת מבחינתי זה בלתי אפשרי להרים פרויקט אבל בכיף אני מנסה לרכז את עניין התינוקות פה בחולון והסביבה ומאד פעילה באיסוף וחלוקה של ציוד, מזון ובגדים לתינוקות כי כרגע הנושא גם קרוב יותר לליבי. ואולי אולי אם למנהלים יש את הרצון והזמן הם יכולים להתחיל בפרויקט אחד ולמשוך אחריהם מתנדבים שיעזרו . אולי חוסר הידיעה במה זה כרוך מרתיעה אנשים......... בקשר לפורום פרויקטים מפני שאת חדשה אגלה לך שכבר היה ניסיון כזה שממש לא הצליח ושוב האמת שאנשים יותר נרתמים ברמת המזון, הביגוד וקצת ציוד וכשיש יום הולדת אז יש הרתמות ושוב לדעתי אם כל שבוע יערכו יום הולדת כמות התורמים והנרתמים תרד משבוע לשבוע. ולרגע שהדברים לא ישמעו כפוגעים אני מתה על הפורום במתכונתו ורואה בו משפחה כי אין יום שאני לא נכנסת וכותבת לפחות פעם אחת.והמנהלים תורמים רבות לאוירה הכה נעימה בפורום.

0ziris

New member
אז ככה: ../images/Emo41.gif

תירוצים איך לשבת ולא לעשות יש למכביר עופרלה- כאשר יש עשייה והירתמות אז אחלה שיש אווירה טובה וצחוקים כי זה באמת משחרר ואם שמת לב לא היתה התערבות אבל כאשר המהות העיקרית היא צחוקים אז לא !! אני ממש לא מסכים כי אז יש לשנות את שם הפורום לפורום בדיחות ותרומות . שוב- חשוב שתהיה אווירה טובה וצחוקים כאשר זה מלווה עשייה רצינית . מעמד סוציואקונומי - ? יש כאן מהכל ... יש גם רוב דומם !!! תמי- לפעמים מתן רעיונות או תמיכה רגשית או טלפון או בכלל התייחסות לאנשים וראו את דפי הפורום היא יכולה להיות גם עם ילד על הכתף לגרעאפס. ולא רק אתן הורים !!! לעזור לדניאלה - לגן התקשורתי ?- ההודעה נשארה עדיין מיותמת -- לזה אני מתכוון עזרה לאישה חולה במצוקה ??- אפילו טלפון יכול לעזור כאילו ??. סיבות " למה לא" יש למכביר. וסילביה- עדיין חולק עליך !!! - לעצור ולחשוב - לא נכון לעשות להצטרף לפרוייקטים - יש כבר 3 שרצים בטאגליינס האוכל והחלוקה מתבצעים כל יום שלישי יש מה לעשות במצב כזה שהדרכים שלנו כל כך שונות וראיית הדברים לא מתאימה אז באמת דעתי היא שאני לא ראוי לנהל כפי שהייתים רוצים ולמטרות הללו וגם לא בא לי

סאג 1

New member
אז אגיב שוב

לפרויקטים שרצים- הצטרפנו בהמונינו לאחד השני טרם התחיל-בררתי מיד טלפונית.. אוכל -אז אתה יודע שיש חלוקה כבר שנים בקביעות ובהתמדה גם בימים נוספים לשלישי.וזה קשה לגייס לזה מתנדבים-צריך זמן, רכב, בנזין... תמיכות בטלפון- תאמין לי שנותנים כאן והרבה אבל זה לא משהו שצריך לכתוב ולפרסם. ויש כאן בינינו שמתנדבים גם במסגרות נוספות קשות וכואבות וכמה תמיכה שאנחנו נותנים. ולא רק טלפונית, יש ביקורים, ליווי וכו ולא תמיד מתאפשר להגיע בדיוק באותו רגע למישהי שאכן זקוקה לעזרה גם אם זה הועלה בפורום (ולגבי תמיכה יש מצבים שדרושה הכשרה והדרכה מוקדמת לכך-ואני יודעת על מה שאני מדברת.) דניאלה היקרה שלנו - נכון הייתי שמחה לעזור אך הבקשה מאד ספיציפית-הכרות עם מפעילי גימבורי? לא היתה בקשה לסיוע אחר שאני או אחרים יכולים לעשות. אז לא היתה תגובה-קצרה ידינו במקרה זה אלא אם מישהו מכיר ובנתיים בודק. יש כאן פניה נואשת של חברה ותיקה שהגיעה למצוקת דיור? - זה משווע גם לעזרה ושוב ידינו כבולות. וכאן לא ראיתי ככ תגובה... אז קטונתי ממש לא מבינה את רוח הדברים. ואני עדין איתנה בדעתי אני נגד שליפות .(אולי זה הגיל) ובכל זאת מאמינה שביחד אפשר להרים דברים

למעלה