../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif יין "המערה"
נתחיל מהסוף: אכזבה אכזבה ושוב אכזבה אני באמת לא מבין את הייקב (בניימינה) שבשנים האחרונות עולה על דרך המלך עם יינות טובים כמו סדרת יוגב..או הרזבד.. והנה מגיע היקב שהתחדש ויש לו אחלה יינן ומוציא לנו לשוק את יין המערה.. לא שיש לי בעייה עם היין הבעייה שלי זה "המיתוג" שלו לפי דיווחים וכתבות שקראתי על היין זה נשמע כמו "הרולס רויס" של היקב כן בתחילת השבוע קניתי את היין המדובר מחנות יינות מוכרת וטובה המחיר מעל 130 ש"ח..והתכוננתי לשתות אותו לכבוד שבת שעה לפני הארוחה חילצתי את הפקק...לתת לו לנשום (על יין מופיע מומלץ לחדרד את היין ) מזיגה לכוס יין גדולה נותן לו עוד 20 דקות להפתח ... מריח את היין בכוס הארומה בסדר גמור הצבע שלו אדום אבל עם נטייה קטנה לוורוד יאלה הגיע הזמן לטעום..לגימה ..סיבוב הכרות בפה היין חלש בטעמים...טעמים? סליחה ..היין מאד שטוח טעם של קברנה עם טיפה מרלו שמסרס אותו טנין עצבני שמדביק לי את השיניים לשפתיים.. סיומת...כאן כאן הנפילה הכי גדולה של היין...טעם לוואי של חבית רקובה בדומיננטיות מאד חזקה.... טוב...הגיע זמן הדיקנטר..הכנסתי את שארית הבקבוק לדיקנטר .... אחרי שעה ועשרים שהיין פתוח ועוד 45 דקות בדיקנטר...(למי שיודע חשבון שיחישב את הזמן..) מזיגה לכוס שלי ושל האורחים שלא כל כך מבינים ביין ארומה=טובה טעמיה= בדיוק כמו לפני הדיקנטר טאנין = קטלני ביותר סיומת=פחוד דומיננטי אבל עדיין מרגישים את החבית הרקובה שתינו את היין.... יש לציין שלא אמרתי מילה לאורחים שהיו איתי (פאדיחות יין מעל 130 ש"ח) ונה זה הגיע ...כולם בלי יוצא מן הכלל אמרו יש לו טעם בסוף כזה כמו אנטיביוטיקה...??? אמרתי כן יכול להיות שהוא צריך יותר להפתח.. אחרי שעה וחצי בדיקנטר ועוד שעה ועשרים שהיין היה פתוח סיבוב נוסף...שיפור בטעמים..אך עדיין היין מאד שטוח ולא מורכב טנין =עדיין מציק בפה סיומת = הסיומת המעצבנת אבל פחות מורגשת אחרי שעתיים בדינקנטר..נשארה כמות של כוס אחת שתיתי לבד... פחות דומיננתי בריקבון של החבית אבל רמזים שלה ביין משאירים טעם רע בפה בסה"כ יין מאד מעצבן הוא רצה להיות כנראה כמו היינות קברנה הכבדים בשוק כדוגמת "יער יתיר "..ועמק האלה vineyard choice התוצאה אכזבה ועוד יותר מאכזב שזה מגיע מייקב אכותי כמו ביניימינה שבוע טוב שי
נתחיל מהסוף: אכזבה אכזבה ושוב אכזבה אני באמת לא מבין את הייקב (בניימינה) שבשנים האחרונות עולה על דרך המלך עם יינות טובים כמו סדרת יוגב..או הרזבד.. והנה מגיע היקב שהתחדש ויש לו אחלה יינן ומוציא לנו לשוק את יין המערה.. לא שיש לי בעייה עם היין הבעייה שלי זה "המיתוג" שלו לפי דיווחים וכתבות שקראתי על היין זה נשמע כמו "הרולס רויס" של היקב כן בתחילת השבוע קניתי את היין המדובר מחנות יינות מוכרת וטובה המחיר מעל 130 ש"ח..והתכוננתי לשתות אותו לכבוד שבת שעה לפני הארוחה חילצתי את הפקק...לתת לו לנשום (על יין מופיע מומלץ לחדרד את היין ) מזיגה לכוס יין גדולה נותן לו עוד 20 דקות להפתח ... מריח את היין בכוס הארומה בסדר גמור הצבע שלו אדום אבל עם נטייה קטנה לוורוד יאלה הגיע הזמן לטעום..לגימה ..סיבוב הכרות בפה היין חלש בטעמים...טעמים? סליחה ..היין מאד שטוח טעם של קברנה עם טיפה מרלו שמסרס אותו טנין עצבני שמדביק לי את השיניים לשפתיים.. סיומת...כאן כאן הנפילה הכי גדולה של היין...טעם לוואי של חבית רקובה בדומיננטיות מאד חזקה.... טוב...הגיע זמן הדיקנטר..הכנסתי את שארית הבקבוק לדיקנטר .... אחרי שעה ועשרים שהיין פתוח ועוד 45 דקות בדיקנטר...(למי שיודע חשבון שיחישב את הזמן..) מזיגה לכוס שלי ושל האורחים שלא כל כך מבינים ביין ארומה=טובה טעמיה= בדיוק כמו לפני הדיקנטר טאנין = קטלני ביותר סיומת=פחוד דומיננטי אבל עדיין מרגישים את החבית הרקובה שתינו את היין.... יש לציין שלא אמרתי מילה לאורחים שהיו איתי (פאדיחות יין מעל 130 ש"ח) ונה זה הגיע ...כולם בלי יוצא מן הכלל אמרו יש לו טעם בסוף כזה כמו אנטיביוטיקה...??? אמרתי כן יכול להיות שהוא צריך יותר להפתח.. אחרי שעה וחצי בדיקנטר ועוד שעה ועשרים שהיין היה פתוח סיבוב נוסף...שיפור בטעמים..אך עדיין היין מאד שטוח ולא מורכב טנין =עדיין מציק בפה סיומת = הסיומת המעצבנת אבל פחות מורגשת אחרי שעתיים בדינקנטר..נשארה כמות של כוס אחת שתיתי לבד... פחות דומיננתי בריקבון של החבית אבל רמזים שלה ביין משאירים טעם רע בפה בסה"כ יין מאד מעצבן הוא רצה להיות כנראה כמו היינות קברנה הכבדים בשוק כדוגמת "יער יתיר "..ועמק האלה vineyard choice התוצאה אכזבה ועוד יותר מאכזב שזה מגיע מייקב אכותי כמו ביניימינה שבוע טוב שי