שלום, יש לי שאלה לגבי מיץ אגבה

../images/Emo221.gif שלום, יש לי שאלה לגבי מיץ אגבה

אני שותה הרבה משקאות קלים ורציתי להפחית את הכמות באופן ניכר. ניסיתי סטיוויה אבל זה לא טעים לי. שמעתי על סירופ אגבה. אפשר להכין מיץ לימון קר מסירופ אגבה ?
 
ראיתי עכשיו משיטוט בגוגל

שיש כאלה שטוענים שמיץ אגבה הוא לא באמת בריא ואני לא יודע למי להאמין. מה דעתכם ? מיץ אגבה זה טוב או לא טוב ?
 
אתה יודע מה?

גם אני לא יודעת למי להאמין. האגבה שנוי במחלוקת, יש מחקרים שמפארים אותו ואחרים קוטלים אותו, ומדובר במחקרים רציניים. בעיקרון, על סמך אנשי מקצוע מובילים בתחום שאיתם התיעצתי עוד בעודי סטודנטית לנטורופתיה, פיתחתי דעה בעניין. א. אם אתה סכרתי תימנע מזה ב. אם אתה שותה כמויות גבוהות של אגבה (נאמר, מחסל בקבוק בשבוע) תמנע מזה או תפחית מזה בהדרגה ג. אם אתה משתמש בזה מידי פעם כדי להכין לימונדה טעימה ובריאה אז זה אפשרי ד. אין האמור שקול להמלצה רפואית כזו או אחרת ט.ל.ח
 
../images/Emo51.gif

בינתיים עוד לא השתמשתי אפילו פעם אחת. אני לא סכרתי. אני אשתמש בזה רק בשביל להכין לימונדה.
 

lisa s

New member
../images/Emo45.gif מצוין

לפי מה שהבנתי אגבה עלול להיות רעיל (במקרה הרע) או מזיק כמו סוכר (במקרה הטוב), בכל מקרה אין בו יתרון והוא לא מומלץ לשימוש...
 
לא מדויק

יש מעל מאה סוגי אגבה. האגבה הכחולה היא זו שממנה יש לייצר את סירופ האגבה הטבעי,אבל בשל מסחריות וכלכליות משתמשים באגבות מזנים שהם רעילים למאכל וחלקם לא בריאים במקרה הטוב. סוכר לבן זה רעל רציני למערכת העיכול,ככה שלא הייתי אומר מקרה הטוב. סהכ סוכר הקנים הטבעי הוא כן בריא באופן כללי אבל לאחר עיבודו לסוכר לבן הוא כבר חולני. עכשיו בגלל שיש ספק ואין אנו יודעים מאיזו אגבה נוצר הסירופ(כמובן לא הכחולה) אז יש ספק ועדיף להימנע לחלוטין מקנית סירופ אגבה,כמובן מי שרוצה לקחת הימור בבריאותו ולקנות סירופ אגבה ממקור לא ידוע של הזן האגבה זכותו. יש מספיק דברים טבעיים שנתן לנו הצומח: דבש חרובים דבש תמרים מייפל תאנים ענבים רימונים תותים וכל מולסה/דבשה מפרי
 
למעלה