צריכה מתכון לעוגיות

SUMMER8

New member
../images/Emo221.gif צריכה מתכון לעוגיות

חיפשתי בנט' אבל לא מצאתי את מה שרציתי... אני מחפשת מתכון לעוגיות טעימות (
) ובריאות, כלומר: שבמקום קמח לבן הן עשויות מקמח מלא (הבנתי שיש שוני גדול בין שני הסוגים מבחינת דרגת הקושי של הבצק, זה נכון?). ועוד משהו, אני רוצה לזרות על העוגיות סוכר וקינמון אז המתכון צריך להתאים גם לזה. ואם יש לכן מתכונים אחרים לעוגיות פריכות ובריאות וקלות להכנה, אשמח לקבל ! תודה מראש למשיבות
 

bali

New member
מנהל
אכן יש שוני בקושי הבצק בין קמח מלא ללבן

ורצוי לשלב בין השניים כדי שהבצק לא יהיה קשה כמו אבן. את יכולה לקחת מתכון רגיל לעוגיות פריכות ולהחליף חצי מהקמח בקמח מלא. אולי יהיה צריך קצת יותר נוזלים לבצק, צריך לבדוק ולראות אם הבצק מתגבש מספיק ואם לא, להוסיף מים קרים כף אחרי כף. לדוגמה: עוגיות פריכות שנחטפות / חנה גולדשטיין 3 כוסות קמח לבן רגיל כוס סוכר שקית א.אפיה קורט מלח שקית סוכר וניל 200 גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות כפית ברנדי או תמצית וניל ביצה מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים בפולסים את הבצק עד שהוא מתגבש לכדור אחד. אם הבצק לא מתגבש מספיק, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לכדור. מקררים את הבצק במקרר חצי שעה כשהוא משוטח קצת ועטוף בניילון נצמד. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר תוך הוספת קמח לפי הצורך יוצרים עוגיות בצורות הרצויות. טובלים את העוגיות בעדינות בקצת סוכר או סוכר מעורבב עם קינמון או בסוכריות יום הולדת קטנות צבעוניות, או שנועצים סוכריות קצת יותר גדולות על העוגיות. מסדרים בתבנית אפיה משומנת קלות או מרופדת בנייר אפיה. אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה. מקור: חנה גולדשטיין
בתמונה העוגיות רק מקמח לבן
 
למעלה