שרשור אדמיניסטרציה

עוד יומיים בידינג, צריכה עזרה... ):

מצטערת שזה לא משורשר, אבל הלכתי לאיבוד קצת ואשמח אם סטודנטים מנוסים יותר יוכלו לעזור... אני מתחילה ללמוד משפטים באת"א השנה, והבנתי שיש 2 מסלולים שמורכבים מקורסי חובה + קורס מטא משפטי בכל סמסטר. אבל - לא הבנתי בדיוק מה ההבדל בין 2 המסלולים ואני ממש לא יודעת באיזה מהם לבחור. רצוי לציין שאני לא לומדת חוג נוסף... כמו כן אם למישהו יש המלצות או חוות דעת בנוגע למרצים במסלולים אלו אשמח לשמוע (ראיתי שם שמות כמו שי לביא, אריה אדרעי, רועי קרייטנר, וכד') http://www.tau.ac.il/law/yedion/index.html

m e 2 2

New member
בעקבות השיפוי בשכ"ל יש לי זכות של

כמה אלפי שקלים טובים.... ז"א שילמתי את המקדמת שכ"ל לשנה הקרובה, על אף שגם לפני כן הייתה לי יתרה נאה, משום שבמכתב הסבר לתשלום המקדמה היה כתוב שגם מי שיש לו יתרת זכות, חייב לשלם את המקדמה ואילו היתרה תתקזז בתשלום הבא (זה מה שנאמר לי גם בפעם שעברה, וזה לא קרה כמובן...). ידועה לכם סיבה מוצדקת וחוקית כלשהי, שמתירה לאגור סכום כזה מכספי הסטודנטים? למה שהכסף שלנו יהיה אצלהם ולא אצלינו? מבחינה חוקית האם אני יכולה לדרוש את יתרת הכסף, ולשלם כרגיל כמו תמיד את התשלומים במועדם, ללא ההתקזזות הזו? תודה

לגבי המקצועות הנחשבים בממוצע בגרות

האם בחישוב ממוצע בגרות משוכלל אני צריך להתייחס גם למקצועות בהם הבחינות הן של בית ספר? הכוונה היא למקצעות כדוגמת חינוך גופני, השלמה לספרות וכאלה עניינים... אלה מקצועות אשר רשומים אצלי בצד השמאלי בתעודת הבגרות....

הגרלת קורסים בעברית

אחרי ההגרלה ועדיין חסרים לי שלושה קורסים עכשיו שוב לשבת מול המשבצות האלה ולראות מה יתאים? תגידו לי שאני לא היחידה במצב הזה..? דיכאון.. לילה טוב.

sacrament

New member
אם הייתי את

הייתי בוחרת במסלול 2, לחלוטין. שמות כמו לדרמן...נילי כהן...לא מלמדים אותך כל יום. את תשמעי אותם הרבה בהקשרים שונים. שי לביא...הוא...שנוי במחלוקת, אבל אני באופן אישי הייתי שמחה לעבור איתו עוד כמה קורסים. הוא גם מאוד מצחיק, ומדבר לאט וברור כך שאפשר לעמוד בקצב. אדרעי...זה סם הרדמה. ולא מהסוג המשובח. אבל יש הרבה סיכומים ומבחנים משנים קודמות. אז אתם תסתדרו. תשתדלי להשתתף בשיעור הרבה, אבל רק אם את תהיי מוכנה בכל שיעור, כי יש לו נטייה לזכור שמות ולשאול רק את אלה שהוא זוכר. על דוד שור לא שמעתי. סורי. על גרוס אין יותר מדי המלצות חמות. לגבי מסלול 1- ישי בלנק הוא השם היחיד שם שנראה אטרקטיבי. ואני מניחה שזו תהיה חוויה ללמוד איתו נזיקין. ווזנר, ממה ששמעתי- בסדר. השאר לא יודעת.

shultzy

New member
חצי../images/Emo207.gif

זה רק לי או שעוד אנשים לא קיבלו קורסים בהגרלה למרות שכתוב שיש בהם מקום?

Snapple

New member
ממש לא היחידה..

לא קיבלתי את אחד מקורסי החובה שלי?

גם לי זה קרה....

כאילו מה אני אמורה להתחנן שייתנו לי את הקורס שמעמיס לי עוד יותר ת'מערכת? הרי הוא חובה, לא? כל קורסי שנה א' הם חובה! לדעתי הם צריכים להוסיף עוד קבוצה או משו. ממש חוסר אחריות מצד האוניברסיטה.

poomiki f

New member
מישהו יודע אם יש סיכוי לקבל

קורס שלא קיבלתי בהגרלה הראשונה?

ובנוגע לתרגולים -

גם אליהם צריך להרשם? כי לא ראיתי אותם ברשימת הקורסים ולא ראיתי גם שהם רשומים במערכת השעות. האם צריך להרשם אליהם בנפרד או שבמשפטים בכלל אין תרגולים?.. סליחה על כל השאלות המטומטמות, אני טירונית.. :)

sacrament

New member
רגע רגע

קצת סדר ברוב הקורסים אין תירגולים. אבל לעיתים יש- ואז צריך לבחור את קבוצת התירגול שמעדיפים- קבוצה א' או ב'. זה יכול להיות בגלל שהשעה נוחה יותר, או כי המתרגל המסוים עדיף יותר. לעיתים יש רק מתרגל אחד בשעות שונות. לפי מה שאני רואה- הקורס היחיד שיש תירגול זה במסלול 1, במשפט חוקתי אצל ברכה. אם תבחרי את מסלול 1, אז תצטרכי לבחור קבוצת תירגול בחוקתי. בשאר אין לך תירגולים. כמובן שיש לכל קורס *מתרגלים*- הם לא עושים שיעורים פרונטליים, אלא בודקים את העבודות/בחנים/מבחנים, ואפשר להטריד אותם במייל או בפגישה לגבי שאלות על הקורס. תפגשו אותם בעיקר בשיעורי פיתרון שהם יעשו לעבודות (אם הם יבחרו לעשות, כמובן, אצל כל אחד זה אחרת)

אתי1984

New member
תשובה חלקית

במסלול משולב (משפטים +חשבונאות/כלכלה/ניהול...) המערכת מסודרת כך שכמה שיותר קורסים יהיו סמסטריאליים על מנת שלא כל המבחנים יצטברו בסוף השנה בנוסף למבחנים של החוג הנוסף. לפי מה שראיתי בידיעון זהו מסלול 1. סביר להניח שהעדיפות בקבלה למסלול 1 תינתן למי שכן לומד במסלול המשולב, לכן קשה לי להאמין שתקבלי אותו. בכל אופן אם הוא מתאים לך מבחינת השעות יותר מאשר המסלול 2, שימי אותו בעדיפות ראשונה, אולי דווקא תקבלי אותו. בקשר למרצים, רובם לא לימדו אותי, אבל ממי שאני כן מכירה: ז'וזה ברונר- מרצה מרתק, מאוד נהנתי בקורס, למרות שאישית לא משתגעת על דיונים פילוסופיים, לכן עבורי זאת הייתה הפתעה נעימה. בזמני היו בחני בקיאות, אבל לא משהו מסובך, רוב הכיתה קיבלה את כל הניקוד. קרייטנר- למדתי איתו תורת המשפט. סבלתי בכל השיעורים. אחד המרצים הכי פחות מסודרים. אני לא מבינה למה הוא מתעקש ללמד חוזים ומסחרי. עדיף ללמוד חוזים עם מרצה שיוכל לספק לך ידע מוצק בתחום. לכן האופציה הטובה ביותר היא נילי כהן. לא למדתי איתה, אבל כל פעם שמעתי עליה רק דברים טובים. בלנק - מרצה חביב ביותר. נזיקין תדעי ממנו. לא יהיה לך משעמם (אם כי זה שנוי במחלוקת). שי ווזנר - פשוט בן אדם טוב. מאוד מתחשב בסטודנטים ומבין לליבם. ממש לא מנסה להקשות. רונן שמיר - מרצה מרתק. קל יחסית לקבל ציונים גבוהים בקורס הזה, לכן לרוב יש פקטור שלילי (השנה היה 5-). בקשר לתרגולים: התרגיל יופיע לך בצמוד לשיעור, פשוט תצטרכי לבחור איזה "צמד" (שיעור +תרגיל) עדיף מבחינתך. מקווה שהועלתי

noyale21

New member
../images/Emo142.gif

כפי שנתכב, ד"ר שי לביא אכן שנוי במחלוקת. הוא שנון, מצחיק וחכם אך מאד מתחכם ונוטה ללמד בעיקר תאוריות פרטיות שלו... את אדרעי לא סבלתי עם קרייטנר לא למדתי אך שמעתי שהוא אחד המרצים הפחות טובים על בלנק שמעתי דברים חיוביים מאד. על גרוס הרבה פחות. ללמוד אצל לדרמן ונילי כהן זו צריכה להיות חוויה ממש. שיהיה המון בהצלחה!

אלבה

New member
תיקון טעות

בשנה א' את צריכה לבחור קורס מטא משפטי אחד- או בסמסטר א' או בסבמטר ב'.

אתי1984

New member
מטא

כעיקרון צריך רק מטא משפטי אחד בשנה א'. זה שיש שני מרצים במשפט וחברה אומר שאת צריכה לבחור אחד מהם, אם הקורס הספציפי מעניין אותך. יש גם אופציה של ללמוד שני מטא משפטיים בשנה א', ואז בשנה ב' מאפשרים לך לקחת עוד אחד.

אז למה יש הפרדה בין הסמסטרים?

בשני הסמסטרים יש קורסים שונים, הקורס היחידי שמופיע בשניהם זה משפט חברה תרבות. תסלחו לי אם אני חופרת - אבל לא הבנתי כ"כ את הנושא הזה...

למעלה