שישי מתוק הגיע

חנהפ

Active member
מתקרבים לחנוכה ../images/Emo71.gif

בכל זאת,היום ראש חודש כסלו וגם ערב שבת,אז ממש מתבקש: סופגניות אבל אחרות סטייל דונאטס וללא שמרים מתכון: סופגניות ביס פרווה אחרות הרעיון הוא: לילה קודם מכינים בצק בבקר מרדדים קורצים עיגולים בכוס בתוכם עיגולים קטנים יותר באצבעון (השתמשתי בחלק האחורי של צנתר לשקית זילוף) מטגנים צד אחד עד השחמה חלקית הופכים לצד שני מוציאים, מספיגים בנייר סופג את שאריות השמן החיצוניות (הסופגניות כמעט לא בולעות שמן) בוזקים אבקת סוכר (או טובלים בשוקולד מומס) ונהנים מכל ביס הכמות שלהלן מתאימה לכ 80 סופגניות ביס (וזה הולך מהר) עוד יתרון: אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר עד 5 ימים, מה שאומר שלא צריך להכין הכל באותו יום החומרים: חצי חבילת מרגרינה בטעם חמאה 1 ביצה 2 כפות תמצית וניל 10 כפות סוכר כף וחצי קוניאק או ברנדי 1 כוס גדושה של מנדרינות סחוטות טריות (זה עושה את כל הטעם, אז לא לפשל...) גרידה מרבע קליפת תפוז ורבע קליפת לימון 700 גרם קמח רגיל שקית וחצי אבקת אפייה ההכנה: בקערת המיקסר, עם וו הגיטרה, מערבבים היטב את הנוזלים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה מאחדים תוך כדי לישה במיקסר במהירות בינונית בודקים שהבצק לא רטוב מדי אלא נוח לעבודה (ואם יבש - מוסיפים מיץ, אם לח - מוסיפים קמח) מאחסנים מכוסה בלילה במקרר מחממים שמן לטיגון עמוק (170 מעלות בסיר טיגון ויצא אחלה....) מרדדים לבצק דק אבל לא דק מדי, קורצים עיגולים גדולים ובתוכם קטנים (גדולים בכוס וקטנים באצבעון) מטגנים "נגלה" ראשונה, ממתינים כמה דקות וטועמים אחת: אם יבש מדי - יש לרדד פחות דק אם לא מספיק מוכן מבפנים - ההיפך בוזקים מעל אבקת סוכר או טובלים בשוקולד מומס מקור המתכון: הרברונן
 
אצלי לכבוד שבת קודשה שבת שלום מבורך כל ישועות

בס"ד עוף עם דבש סויה קציצות בשר עם אפונה אורז דגים סלטים עוגת תפוזים של עניבל עוגיות טחינה עוגת שיש של ניקי לכבוד שבת קודשהההה
 

ira m

New member
מתקשה לנשום ../images/Emo178.gif מדהים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

 

bali

New member
מנהל
אני אופה עוגיות עם שיבולת שועל והפתעות

יש בהן שיבולת שועל גרוסה, חמוציות מסוכרות מיובשות, קוקוס טחון וקצת שוקולד צ'יפס. התערובת כבר מוכנה, עוד מעט אלך לאפות ממנה עוגיות.
 

מאומאו

New member
../images/Emo9.gif

המתכון של באלוש עשה לי חשק לפרג - אבל עדיין לא חשק לשמרים, אז אפיתי עוגת פרג-תפוח בחושה, ואוטוטו אני אצה לצפות אותה בשוקולד:) וגם עוגיות חמאה עם שקדים. וחוץ מזה סתם עשיתי לי יום כיף במטבח: פלפלים ממולאים גלילות חזה עוף במילוי בשר טחון גרסא אישית לפאי רועים אה, ובשביל המצפון אני אכין אח"כ גם סלט
וזהו. שבת שלום :)
 

bali

New member
מנהל
פשששש איזה הספק!

אני אשמח למתכונים לעוגה ולעוגיות
בעצם להכל אבל אנחנו פורום קינוחים אז אני אסתפק במתכונים של הקינוחים
 

מאומאו

New member
ככה זה כשמסתובבים פה בפורום ומפנטזים

כל היום על מה שאחרים הכינו
אי אפשר לבהות במתכוניך ואז לכרסם עוגייה תעשייתית מבאסת... המתכונים של הקינוחים הם וריאציות אישיות על מתכונים מספר שאני מאד מאד אוהבת - "עוגות בחמש דקות" של רות יולס. עוגת הפרג הבחושה המקורית מאד טעימה, אבל למכורה לפרג כמוני היא לא מספיק "פרגית". אני מצרפת את המתכון המקורי, כי כשאני מכינה אותה עם השינויים האישיים היא יוצאת יציקתית משהו ודחוסה בטירוף, אבל מספקת את נרקומנית הפרג שבי :) עוגת פרג בחושה של רות יולס: 3 ביצים 1 חבילה מרגרינה 1.5 כוסות סוכר 100 ג' פרג טחון 0.5 כוס חלב 1.75 כוסות קמח תופח 2 כפות קוניאק 1 תפו"ע מקולף ומגורר 1 כפית תמצית וניל מעבדים את כל החומרים חוץ מהתפוח במעבד מזון. מוסיפים לתערובת את התפוח בבחישה. שעה אפייה ב - 180 מעלות וזהו :) בוורסיה האישית (למכורי פרג בלבד) - אני מפחיתה את הסוכר והקמח ומכפילה את הפרג והתפוח (ואם יש טיפים לאיך להפוך אותה ליותר אוורירית אני אשמח:) ), שמה תמצית רום במקום הקוניאק ו - 2 כפות תמצית וניל - זה סתם קטע של טעם אישי. אה, ואם אני רוצה שהיא תהיה פרווה אני מחליפה את החלב בשמנת צמחית (אולי גם זה הופך את העוגה ליותר דחוסה כשאני חושבת על זה). אני גם אוהבת לצפות אותה בשוקולד אבל זה ממש לא חובה. וזה המתכון של העוגיות: הכמות מתאימה ל - 2 תבניות של התנור, שאותן כמובן מצפים בנייר אפייה. זה יוצא בערך 40 עוגיות. 300 ג' מרגרינה 4 שקיות סוכר וניל 4 כפות סוכר 370 ג' קמח תופח לשים ביחד את כל החומרים וצרים מהן כדורים קטנים. מסדרים אותם ברווחים בתבניות (חשוב להקפיד על הרווחים, כי הכדורים משתטחים ומתפשטים בחום) ונועצים בהם למעלה שקד או כל פיצוח אחר שחביב עליכם. רבע שעה ב - 180 מעלות וזהו:).
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה יקירתי ../images/Emo24.gif

ואת צודקת לגבי הקטע של להתגרות מהפורום והבעסה של לאכול משהו תעשייתי אחרי זה... אני מבינה את זה מאד. ואם זה דווקא המתכונים שלי, אז זו מחמאה גדולה
ואני מודה באשמה.
 

prtywomen

New member
אני הכנתי את עוגת הפירורים של קרנושי../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יצא מצויין לאור העובדה שאמא הכנתי אותה ובשעה זו בקושי יש זכר ממנה.. שמתי את כל שקית הפודינג..יצא
בדך כלל אני מכינה אותה מסובכתת יותר ויקרה הרבה יותר עם חב פודינג 2 שמנת מתוקה קצף לבן של הביצים בצק פריך לבסיס אבל זאתי פשוטה יותר ולא נופלת בטעמה מהשניה...
קרנושי חוץמזה הכנתי עוגת קפה קינמון מצויינת
ומוס שוקולד של אהרוני די אני חייבתלהיגמל הם מנצלים פה את ההתמכרות שלי לךמטבח ומתזזים אותי ..
 

bali

New member
מנהל
והנה עוגיות בריאות פריכות

אני הוספתי במקרה הזה 2 כוסות קוואקר גרוס קצת, כוס חמוציות מיובשות, 1/2 כוס שוקולד צ'יפס וחצי כוס קוקוס טחון לתערובת הבסיסית. יצא יאמי יאמי. ממליצה לפתוח את התמונה ולראות אותה בגדול. עוגיות בריאות פריכות החומרים: לבצק: 1 כוס קמח רגיל ו/או מלא 1 כפית אבקת אפיה 125 גר' חמאה רכה 1 כוס סוכר לבן ו/או חום 1 ביצה 1 כף תמצית וניל או ברנדי 1 כפית שטוחה קינמון לתוספות: 2 כוסות דגנים מעורבים (קוואקר,קורנפלקס, גרנולה) 2 כוסות דברים טובים (אגוזים, שקדים, צימוקים, פצפוצי שוקולד) 1 כפית של קוקוס + 1 כפית שומשום- משדרג פלאים (לא חובה) אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני. בוחשים כל חומרי הבצק לתערובת אחידה. מוסיפים את התוספות ומערבבים. משמנים תבנית תנור ויוצקים כפיות גדושות מן התערובת עם רווחים בין עוגייה לעוגייה (העוגיות מתפשטות). אופים כ25- דקות עד שהעוגיות משחימות. הערות: להתפרע עם החומרים איך שרוצים- קמח לבן/מלא או שניהם, סוכר רגיל/דמררה/חום כהה, דגנים- קורנפלקס שונים, פצפוצי אורז תפוח, שלווה. תוספות טובות- אגוזים שונים, צימוקים, פירות יבשים, קליפות הדרים מסוכרות, קוקוס קלוי, שומשום, תבלינים- אגוז מוסקט, ג'ינג'ר, ציפורן... טעיםםםם! מקור המתכון: fairy_mi
 
למעלה