אפיתי עוגה עם קרם שקדים במקום בצק אבל העוגה לא ממש תפחה לי המרכיבים שלה: 300 גרם שקדים 2 ביצים חצי כוס סוכר מקל וניל ולמעלה תאנים מזוגגות יכול להיות ששכחתי מרכיב??? גם אפיתי בתבנית סיליקון אולי כאן הבעיה? תודה
כלומר אבקת אפייה ו/או אבקת סודה לאפייה (כתוב עליה סודה לשתיה). קרם שקדים הוא לא בצק, אין בו קמח ואין בו חומרי התפחה אז אין ממש סיבה שהוא יתפח. כשמו כן הוא, קרם. לא עוגה. האם החלבונים בקרם הזה מוקצפים בנפרד או שהביצים שבתוך התערובת שלמות? אם אין קצף חלבוניםאז עוד יותר אין שום סיבה שהתערובת הזו תתפח באפייה, כי אין בה גם שום דבר שנותן לה אווריריות.
צריך להוסיף קמח ואבקת אפייה, אולי כוס קמח וכפית אבקת אפייה יספיקו. ואם את רוצה עוגה יותר אוורירית, אז עדיף להפריד את הביצים, את החלמונים לערבב עם כל התערובת, את החלבונים להקציף לקצף יציב ולקפל לתוך התערובת.