שאלה לגבי עוגה עם קרם שקדים

דפי2278

New member
../images/Emo212.gifשאלה לגבי עוגה עם קרם שקדים

אפיתי עוגה עם קרם שקדים במקום בצק אבל העוגה לא ממש תפחה לי המרכיבים שלה: 300 גרם שקדים 2 ביצים חצי כוס סוכר מקל וניל ולמעלה תאנים מזוגגות יכול להיות ששכחתי מרכיב??? גם אפיתי בתבנית סיליקון אולי כאן הבעיה? תודה
 

bali

New member
עוגה תופחת אם יש בה חומרי התפחה

כלומר אבקת אפייה ו/או אבקת סודה לאפייה (כתוב עליה סודה לשתיה). קרם שקדים הוא לא בצק, אין בו קמח ואין בו חומרי התפחה אז אין ממש סיבה שהוא יתפח. כשמו כן הוא, קרם. לא עוגה. האם החלבונים בקרם הזה מוקצפים בנפרד או שהביצים שבתוך התערובת שלמות? אם אין קצף חלבוניםאז עוד יותר אין שום סיבה שהתערובת הזו תתפח באפייה, כי אין בה גם שום דבר שנותן לה אווריריות.
 

דפי2278

New member
עונה

שמתי את הביצים שלמות לא מוקצפות מה את מציעה ברשותך כמובן איך אני גורמת לע וגה לתפוח מה לשים? תודה
 

bali

New member
קרם שקדים זה לא עוגה

צריך להוסיף קמח ואבקת אפייה, אולי כוס קמח וכפית אבקת אפייה יספיקו. ואם את רוצה עוגה יותר אוורירית, אז עדיף להפריד את הביצים, את החלמונים לערבב עם כל התערובת, את החלבונים להקציף לקצף יציב ולקפל לתוך התערובת.
 

דפי2278

New member
תודה

אבל אני כבר מבולבלת בסוף אני לא יכין את העוגה . אולי יש לך מתכון אחר לעוגה עם תאנים מזוגגות מעליה?
 

bali

New member
אני אבדוק אם יש לי משהו כזה

נדמה לי שיש לאהרוני מתכון כזה באחד הספרים שלו. אני אבדוק ואחזור אלייך.
 

brose

New member
נראה לי שהרעיון שאת רוצה לעשות

זה בצק פריך ומעליו קרם השקדים ואז התאנים... אני טועה?? אם זה מה שאת רוצה לעשות אין שום בעיה לתת לך מתכון כזה... רק תגידי אם כן
 
למעלה