אפייה לראה"ש - סיכום וחוויות

א אוהל

New member
../images/Emo212.gifאפייה לראה"ש - סיכום וחוויות

הרקע: בעל שטס לחו"ל ביום שלישי בלילה, שתי פעוטות הבית (5 ו-2) ואוהל אחת עם ברונכיטיס וחום... בשנה שעברה הכנתי לשכנים/עמיתים/גננות וכו' את עוגת הדבש של אמאשלרברונן בתבנית חדפעמית יפה. השנה הכנתי לגוון ולהכין משלוחי עוגיות. אז זה מה שהיה: 1. מיני-מאפינס בתבנית סיליקון מעוגת הדבש של אמאשלרברונן - המאםינס יצאו כאלה אווריריים שחלקם התפרקו לי כשהוצאתי מהתבנית, למרות גמישות הסיליקון. סה"כ יצאו קצת יותר מ-40 מיני מאפינס שלמים ושחמחמים. ויתרתי על הסירופ. זכה להצלחה. 2. עוגיות שוקולד צ'יפס מהאריזה של אופנהיימר - הילדות אהבו, אני לא. עוד לא מצאתי מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס טובות כמו של pepperidge farm. 3. עוגיות שיבולת שועל. הכנתי עם השיבולת שועל האורגנית של הרדוף שקניתי בהתלהבות והגעתי למסקנה שהיא ממש לא טעימה בדייסה. מסקנה מהעוגיות: גם כאן שיבולת השועל של קואקר (פחית/שקית שחורה) הרבה יותר טובה. 4. מעמול לעצלנים מ"האוסף המתוק" של על השולחן. השתמשתי כמו שכתבו במתכון בתמרמלית עם אגוזים - בכלל לא מרגישים את האגוזים. עדיף ממרח תמרים רגיל + להוסיף אגוזי מלך לבד. הבצק היה מאוד מעצבן לעבודה (מתפורר כזה) אבל ט-ע-י-ם! גם ההנחיה לחתוך כל חצי ס"מ היא מוגזמת והמעמולונים מתפוררים. כל סנטימטר זה הרבה יותר הגיוני. 5. כפתורי המייפל פקאן - חלומיים ממש. בהחלט נכנס לרפרטואר המשפחתי. לארוחת החג היינו אמורות לנסוע (הבעל כאמור נסע לחו"ל ובת ה-5 שאלה: למה הוא ברח מאיתנו דווקא בראש השנה?
) לחמותי ועלי הוטל להכין את הקינוח. כיוון שהוטל וטו על שימוש בביצים חיות, הכנתי עוגת תפוחים וקצפת מהספר של בני סיידא "משהו מתוק" (לצערי אין תמונה). אז ככה: לדעתי צריך לבשל את התפוחים יותר זמן. לפחות פי 2 מהה שכתוב במתכון (8 דקות) ובוודאי שאפשר להוסיף גם צימוקים ואף אגוזי מלך שבורים. הבצק למעלה, כפי שהוא הזהיר מראש, לא התנהג יפה כ"כ (נשבר איפה שבחר וכיווצ'ץ' את העוגה בחיתוך) אני לא יודעת אם צריך סכין אחר, או אולי לעשות קווי חיתוך לבצק לפני שאופים או לעשות מזה פירורי בצק גדולים (לא יודעת איך, הבצק נאפה בנפרד). בכל מקרה, עוגה עדינה וטעימה מאוד (גם הבצק הסורר) וקלה להכנה. בבוקר יום שישי נפגשתי עם אחי ואחותי ולמפגש הזה הכנתי את כפתורי המייפל והפקאו אבל החלפתי את הפקאן בדבש - יצא מאוד סתמי. לא אחזור על זה שוב. המייפל פשוט מנצח. בדרך חזרה מהמפגש נרדמתי על ההגה כמה פעמים והתעוררתי רק כשסטיתי שוב ושוב עם האוטו לקו המרעיד בשוליים. חוויה מאוד מאוד מפחידה
ועוד עם שתי הילדות מאחורה באוטו. זו היתה דרך בינעירונית שוממת, לא היה איפה לעצור להתרעננות ורק רציתי כבר להגיע הביתה. עקב העייפות (מחלה, פעוטה שרק התחילה גן ואבא נסע לה והיא בחרדת נטישה מטורפת כל היום וכל הלילה
) ביטלתי את הנסיעה לארוחת החג לחמותי וכשהשכנה מלמטה גילתה שנשארנו בבית לבד - מיד התעקשה שנבוא אליה
. הילדות שלי היו הילדות היחידות שם ועשו שמח. את עוגת התפוחים והקצפת שהכנתי כבר אכלנו למחרת אצל אמא שלי. מחר האיש חוזר ואני אוכל לפרוש לי קצת למנוחה... שנה טובה, בריאה ומתוקה
 

חוזרת א

New member
וואו איזו השקעה

עם שתי בנות לבד ועוד חולה... אבל נראה שזה גבה מחיר די כבר (או יכל לגבות מחיר כבד מאוד חס וחלילה) שמחה שעבר בשלום!!! שנה טובה ומתוקה
 

MAGIG

New member
ראשית - החלמה מהירה לבת ../images/Emo140.gif ושנית

לך ולכל נהג/ת - לעולם, לעולם, לעולם לא נוהגים כשעייפים ו/או מרגישים לא טוב. השבח לאל שיצאת מזה בשלום. העוגיות והמאפינס שלך יפיפיים. מגי
 

noa scotland

New member
אוהל מסכנה... מקווה שאת מרגישה

הרבה יותר טוב. איזה מזל שעברת את זה (את הכל) בשלום. וכל הכבוד על ההשקעה! שנה טובה!!!
 

Rebeccan

New member
../images/Emo57.gif בזהירות בכביש

אסור, אסור לקחת צ'אנסים כאלה עדיף לנוח לפני שיוצאים לנהיגה כזו טוב עשית שלא נסעת למחרת הרבה בריאות - יופי של תוצרת הכנת פרינצסה
בגן הפרחים
 

מ צ ד ה

New member
א אוהל- מסכנונה. מקווה שמרגישה

יותר טוב. לעולם לא לסכן ככה את עצמך ואת הילדים.
 

laleniya

New member
אוהל העוגיות יצאו מדהימות ויפות

אך עם הכל נראה לי קצת 'חוסר אחריות' לקחת על עצמך לנהוג במצב של חום ועם שני תינוקות. חס וחלילה 'חרדת הנטישה' יכולה הייתה להיות הרבה יותר גדולה. לא חייבים לצאת מהבית כשלא מרגישים טוב - גם אם הילדים מאד מבקשים
הרי כשהם לא חשים בטוב את לא תצאי - נכון לכן בכל גיל אפשר גם להסביר להם שאינך בקו הבריאות ואת לא נוהגת. שמחה לפחות שהכל נגמר בטוב - שנה טובה ובטוחה ובמיוחד נהיגה זהירה
 

א אוהל

New member
../images/Emo51.gif

אכן יש לי נטייה לקחת על עצמי יותר מדי ו"להתעלם" מזה שאני חולה. (אני? חולה?? לא ייתכן!) חוויית ההירדמות על ההגה היתה חדשה עבורי - מעולם לא קרה לי קודם - והיתה כל כך מפחידה שאני בהחלט אדאג שלא תחזור שוב.
 

laleniya

New member
../images/Emo24.gifחששתי שתכעסי על הטפת מוסר../images/Emo2.gif

אך באמת ובתמים כשקראתי את שכתבת חשתי באיזה שהוא מקום את ה'פחד' שעברת בשעת מעשה. העיקר שהכל עבר בשלום
 

סיוי 24

New member
אפשר משלוחה בבקשה?? זה נראה מעולה!!

א אוהל - העוגיות נראות פשוט מצויין, לגבי המייפל- מסיכמה שהוא מוסיף משהו מיוחד לעוגיות!
 

ze803

New member
שמחה שהכל נגמר בשלום ומאחלת לך

בריאות שלמה !!!! תוכלי לתת את המתכון לכפתורי מייפל פקאן ?? תודה ושתהיה שנה טובה וחתימה טובה
 

א אוהל

New member
כפתורי מייפל פקאן/קרין גורן

כפתורי מייפל פקאן/קרין גורן חומרים: 200 גר' חמאה רכה 1/4 כוס סוכר חום דמררה (50 גר') 2 כפות סירופ מייפל (40 גר') 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות קמח רגיל (280 גר') קמצוץ מלח 200 גר' אגוזי פקאן טחונים גס אבקת סוכר לציפוי (השתמשתי ב-100ג' אבקת סוכר + כף קמח תפו"א, לפי הטיפ של קרין בספר) הכנה: 1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר חום, מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית. 2. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פקאנים ומעבדים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. 3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה, כדי שיהיה יותר נוח לגלגל 4. מחממים תנור ל170 מעלות. 5. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 20 דק', עד שמתחיל להזהיב, אבל עדיין בהיר. 6. מצננים מעט ומגלגלים באבקת סוכר. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר. מעט מאוד עבודה - הרבה מאוד הנאה
 
למעלה