../images/Emo212.gifאפייה לראה"ש - סיכום וחוויות
הרקע: בעל שטס לחו"ל ביום שלישי בלילה, שתי פעוטות הבית (5 ו-2) ואוהל אחת עם ברונכיטיס וחום... בשנה שעברה הכנתי לשכנים/עמיתים/גננות וכו' את עוגת הדבש של אמאשלרברונן בתבנית חדפעמית יפה. השנה הכנתי לגוון ולהכין משלוחי עוגיות. אז זה מה שהיה: 1. מיני-מאפינס בתבנית סיליקון מעוגת הדבש של אמאשלרברונן - המאםינס יצאו כאלה אווריריים שחלקם התפרקו לי כשהוצאתי מהתבנית, למרות גמישות הסיליקון. סה"כ יצאו קצת יותר מ-40 מיני מאפינס שלמים ושחמחמים. ויתרתי על הסירופ. זכה להצלחה. 2. עוגיות שוקולד צ'יפס מהאריזה של אופנהיימר - הילדות אהבו, אני לא. עוד לא מצאתי מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס טובות כמו של pepperidge farm. 3. עוגיות שיבולת שועל. הכנתי עם השיבולת שועל האורגנית של הרדוף שקניתי בהתלהבות והגעתי למסקנה שהיא ממש לא טעימה בדייסה. מסקנה מהעוגיות: גם כאן שיבולת השועל של קואקר (פחית/שקית שחורה) הרבה יותר טובה. 4. מעמול לעצלנים מ"האוסף המתוק" של על השולחן. השתמשתי כמו שכתבו במתכון בתמרמלית עם אגוזים - בכלל לא מרגישים את האגוזים. עדיף ממרח תמרים רגיל + להוסיף אגוזי מלך לבד. הבצק היה מאוד מעצבן לעבודה (מתפורר כזה) אבל ט-ע-י-ם! גם ההנחיה לחתוך כל חצי ס"מ היא מוגזמת והמעמולונים מתפוררים. כל סנטימטר זה הרבה יותר הגיוני. 5. כפתורי המייפל פקאן - חלומיים ממש. בהחלט נכנס לרפרטואר המשפחתי. לארוחת החג היינו אמורות לנסוע (הבעל כאמור נסע לחו"ל ובת ה-5 שאלה: למה הוא ברח מאיתנו דווקא בראש השנה?
) לחמותי ועלי הוטל להכין את הקינוח. כיוון שהוטל וטו על שימוש בביצים חיות, הכנתי עוגת תפוחים וקצפת מהספר של בני סיידא "משהו מתוק" (לצערי אין תמונה). אז ככה: לדעתי צריך לבשל את התפוחים יותר זמן. לפחות פי 2 מהה שכתוב במתכון (8 דקות) ובוודאי שאפשר להוסיף גם צימוקים ואף אגוזי מלך שבורים. הבצק למעלה, כפי שהוא הזהיר מראש, לא התנהג יפה כ"כ (נשבר איפה שבחר וכיווצ'ץ' את העוגה בחיתוך) אני לא יודעת אם צריך סכין אחר, או אולי לעשות קווי חיתוך לבצק לפני שאופים או לעשות מזה פירורי בצק גדולים (לא יודעת איך, הבצק נאפה בנפרד). בכל מקרה, עוגה עדינה וטעימה מאוד (גם הבצק הסורר) וקלה להכנה. בבוקר יום שישי נפגשתי עם אחי ואחותי ולמפגש הזה הכנתי את כפתורי המייפל והפקאו אבל החלפתי את הפקאן בדבש - יצא מאוד סתמי. לא אחזור על זה שוב. המייפל פשוט מנצח. בדרך חזרה מהמפגש נרדמתי על ההגה כמה פעמים והתעוררתי רק כשסטיתי שוב ושוב עם האוטו לקו המרעיד בשוליים. חוויה מאוד מאוד מפחידה
ועוד עם שתי הילדות מאחורה באוטו. זו היתה דרך בינעירונית שוממת, לא היה איפה לעצור להתרעננות ורק רציתי כבר להגיע הביתה. עקב העייפות (מחלה, פעוטה שרק התחילה גן ואבא נסע לה והיא בחרדת נטישה מטורפת כל היום וכל הלילה
) ביטלתי את הנסיעה לארוחת החג לחמותי וכשהשכנה מלמטה גילתה שנשארנו בבית לבד - מיד התעקשה שנבוא אליה
. הילדות שלי היו הילדות היחידות שם ועשו שמח. את עוגת התפוחים והקצפת שהכנתי כבר אכלנו למחרת אצל אמא שלי. מחר האיש חוזר ואני אוכל לפרוש לי קצת למנוחה... שנה טובה, בריאה ומתוקה
הרקע: בעל שטס לחו"ל ביום שלישי בלילה, שתי פעוטות הבית (5 ו-2) ואוהל אחת עם ברונכיטיס וחום... בשנה שעברה הכנתי לשכנים/עמיתים/גננות וכו' את עוגת הדבש של אמאשלרברונן בתבנית חדפעמית יפה. השנה הכנתי לגוון ולהכין משלוחי עוגיות. אז זה מה שהיה: 1. מיני-מאפינס בתבנית סיליקון מעוגת הדבש של אמאשלרברונן - המאםינס יצאו כאלה אווריריים שחלקם התפרקו לי כשהוצאתי מהתבנית, למרות גמישות הסיליקון. סה"כ יצאו קצת יותר מ-40 מיני מאפינס שלמים ושחמחמים. ויתרתי על הסירופ. זכה להצלחה. 2. עוגיות שוקולד צ'יפס מהאריזה של אופנהיימר - הילדות אהבו, אני לא. עוד לא מצאתי מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס טובות כמו של pepperidge farm. 3. עוגיות שיבולת שועל. הכנתי עם השיבולת שועל האורגנית של הרדוף שקניתי בהתלהבות והגעתי למסקנה שהיא ממש לא טעימה בדייסה. מסקנה מהעוגיות: גם כאן שיבולת השועל של קואקר (פחית/שקית שחורה) הרבה יותר טובה. 4. מעמול לעצלנים מ"האוסף המתוק" של על השולחן. השתמשתי כמו שכתבו במתכון בתמרמלית עם אגוזים - בכלל לא מרגישים את האגוזים. עדיף ממרח תמרים רגיל + להוסיף אגוזי מלך לבד. הבצק היה מאוד מעצבן לעבודה (מתפורר כזה) אבל ט-ע-י-ם! גם ההנחיה לחתוך כל חצי ס"מ היא מוגזמת והמעמולונים מתפוררים. כל סנטימטר זה הרבה יותר הגיוני. 5. כפתורי המייפל פקאן - חלומיים ממש. בהחלט נכנס לרפרטואר המשפחתי. לארוחת החג היינו אמורות לנסוע (הבעל כאמור נסע לחו"ל ובת ה-5 שאלה: למה הוא ברח מאיתנו דווקא בראש השנה?




