סופ"ש מתוק

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
../images/Emo210.gif סופ"ש מתוק ../images/Emo210.gif

באיחור של יום אבל מכיוון שעדיין סופ"ש, נשמח לשמוע ולראות מה הכנתם לסופ"ש הפעם - מתוקים ומלוחים, מתכונים תמונות ורעיונות יתקבלו בברכה. אם אתם מעלים תמונות, אנא מכם צרפו גם את המתכון להודעה. המשך שבת שלום וסופשבוע נעים
 

ayoula

New member
עוגיות חמאת בוטנים

כוס חמאת בוטנים 3/4 כוס סוכר ביצה לערבב הכל יחד. ליצור כדורים (עם ידיים רטובות). להטביע צורת מזלג על העוגיות. לאפות ב- 180 מעלות כ- 10 דקות.
 

bali

New member
מנהל
נראה טעים ../images/Emo13.gif

אני חייבת לנסות להכין כאלה פעם. ונראה לי שטבילה בשוקולד מריר מומס או קישוט בשוקולד כזה יוסיפו גם לטעם וגם ליופי
 

ayoula

New member
היה לי חבל על הקלוריות כי הן טובות גם כך...

וגם אני לוקחת אותן למדורה אז השוקולד בטח ימס וכאלה בחוץ.
 

bali

New member
מנהל
במקרה הספציפי שלך אני מבינה למה ויתרת

על השוקולד. זו היתה תהייה או רעיון לפעמים אחרות שבהן העוגיות מוגשות בבית והקלוריות הן לא ממש בעיה. העוגיות שלך נראות מפתות מאד גם בלי שוקולד.
 
עוגיות מקסימות!

גם אני מכינה אותן ,רק עם ציפוי של שוקולד כדי שיהיו יותר מושחתות
אבל הן טעימות בכל מצב...
 

ayoula

New member
עוגת קפה בציפוי טופי

עוגת קפה וקאפקייקס קפה בציפוי טופי עוגה : חצי כוס רסק תפוחים 50 גר' חמאה רכה 1 כוס סוכר 3 ביצים 2 כוסות קמח + כף 1 כפית אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה מעט מלח כף גרגירי קפה 1/2 כוס קפה מוכן 1/2 כוס חלב 2 כפות אייריש קרים/ ליקר קפה ציפוי: חצי כוס סוכר כפית חמאה 3/4 כוס שמנת מתוקה הכנה: לערבב את בקערה -קמח, א. אפיה, סודה לשתיה, מלח, כרכירי קפה. לערבב בקערה שניה - קפה מוכן+ חלב+ ליקרים לעבד עם המקסר את החמאה, רסק תפוחים, סוכר. להוסיף את הביצים בהדרגה. לחכות עם כל ביצה עד שהקודמת נבלעת בתערובת. להוסיף בהדרגה חלק מתערובת היבשים ואח"כ חלק מתערובת הנוזלים. 1/4 יבשים, 1/3 נוזלים וכו'. ז"א שמתחילים עם היבשים ומסיימים איתם. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות. את הקאפקייקס כחצי שעה ועוגת אינגליש קייק כ-40 דקות. בזמן שהעוגה בתנור הכין את הציפוי. על מחבת להכין קרמל מהסוכר והחמאה. במקביל לחמם שמנת מתוקה. כשהסוכר מתחיל להתקרמל (להיות נוזלי עם צבע ענברי), להוסיף את השמנת המתוקה. לבשל יחד עד שכל גושי הסוכר נמסים והתערובת מצטמצמת מעט. לתת לציפוי להתקרר מעט ולהתקשות ולשפוך כף ציפוי על כל קאפקייקס ולצפות את כל החלק העליון של העוגה בציפוי. הערות: - המתכון מתבסס על עוגת קפה מהבלוג שבקישורים. - הציפוי הוא זה שעושה את העוגה לטובה ולכן לא שווה לוותר. - העוגה עצמה פחות טובה בעיני- הטעם של הקפה לא היה מורגש מספיק והיא הוגדרה סתמית גם ע"י חלק מהטועמים. -אנסה לשפר את העוגה יותר או למצוא מתכון חלופי מומלץ לעוגת קפה. יש הצעות?
 

bali

New member
מנהל
ואווו נראה טעייייייייייים

לגבי הטעם של העוגה, אולי עדיף להשתמש באספרסו חזק כדי להדגיש את טעם הקפה? לנס קפה יש טעם חלש יותר. ואולי זה שיש בעוגה רסק תפוחים, עם כל החסכון בשומן, קצת מאפיל על הטעם של הקפה ונותן עוד טעם לא ממש נייטרלי לתערובת שקצת "גונב" מהקפה? אולי בכל זאת להחליף בעוד 50 גרם חמאה...? סתם מחשבות שלי על איך להפוך את העוגה מ"סתמית" לכזו שמרגישים בה את הקפה...
 

ayoula

New member
רעיונות

תהיתי לגבי הנושא של הרסק באמת... האמת שהקאפקייקס יצאו גם קצת קשיחות יותר ממה שציפיתי... יכול להיות שבעוגה הזו שווה להשאר בחמאה.. את נושא האספרסו אני אנסה וגם אולי פשוט אוסיף תמצית קפה שיש לי... אבל, אני אנסה לשפר עד שאצליח.. (או עד שמשפחתי תסקול אותי באבנים כי ימאס להם מהעוגה הזו, מה שיבוא קודם)
 

bali

New member
מנהל
לא חייבים לנסות ברצף...

אפשר מדי פעם לנסות עוד גרסה... לתת למשפחה הפסקות מהעוגה הזו. או לקחת את העוגות לטעימה בעבודה או במקומות אחרים, ולא רק במשפחה
 

bali

New member
מנהל
אני, אחרי שעמלתי על הטארטלטים...

לא היה לי כוח להכין כלום. אתמול בערב הייתי רעבה, לא היתה ארוחה משפחתית, ולא היה לי כוח לראות את המטבח יותר... אז הזמנתי TAKE AWAY ושלום על ישראל. כולל קינוח חחח. אז חגיגת הטארטלטים היא מה שהכנתי לקראת שבת
 

ayoula

New member
ואיך הייתה בת המצווה?

(או שהיא ממש ברגעים אלו?)
 

bali

New member
מנהל
בת המצווה היתה אתמול

והיא היתה כייפית ומיוחדת מאד. האירוע היה בתל-עזקה באיזור עמק האלה. בהתחלה בת דודתי הדריכה סיור קצר לתל עצמו והסבירה את סיפור דוד וגוליית שהתרחש שם באיזור, וגם הסבירה על התצפית שיש שם לכל האיזור. אח"כ ירדנו מהתל לאיזור פארק בריטניה ושם היו שולחנות וכריות מסודרות לחלק של האוכל. היה נחמד מאד ובאמצע האירוע בין האוכל לקינוחים היה גם מעגל תופים, שהיה כייף מאד. בהחלט בת מצווה מיוחדת ולא שגרתית
 

bali

New member
מנהל
בהחלט היה מיוחד וכייפי ../images/Emo13.gif

 
אני חייבת להודות שבהמלך כל השבוע הזה התעסקתי

בעיקר עם מאפים מלוחים. הכנתי אמפנדס במילוי טונה וירקות, כיסונים אסיאתיים מבושלים במילוי עוף וירקות, לביבות אפונה וגבינה פטה אפויות ולבסוף פשטידה פסטה טעימה וקלה. אם אתם רוצים מתכונים ותמונות לאחד מהמאפים או יותר...בשמחה... רק תבקשו. המתוק מתוק היחידי שהכנתי לסופ"ש הוא משקה מרשמלו עשיר והמתכון לפניכם: החומרים הדרושים ל-2 כוסות משקה: 2 כוסות חלב 12 חתיכות מרשמלו ורודות קינמון טחון או מקל קינמון תמצית וניל או מקל וניל אופן ההכנה: שופכים לסיר את החלב ומוסיפים לו את המרשמלו ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד של התערובת עד שהמרשמלו נמס לגמרי בתוך החלב והחלב נצבע בצבע ורוד מקסים. מוסיפים כפית תמצית וניל וממשיכים לבשל עוד כחצי דקה. מכבים את האש ושופכים את התערובת לכוסות , מקשטים עם מעט מרשמלו חתוך מלמעלה ונהנים. אפשר לשתות חם או קר , לפי מזג האויר. אם מכינים את המשקה למבוגרים יש להוסיף כפית אבקת נס קפה לתערובת בזמן הבישול כדי להפחית מעט את המתיקות. תהנו
 

bali

New member
מנהל
איזה רעיון מדליק משקה המרשמלו ../images/Emo13.gif

נראה טעים. אני אשמח למתכונים לאמפנדס, ללביבות ולפשטידת פסטה. אני מחפשת כל הזמן מאכלים מלוחים קלילילם להכין לי במהלך השבוע כשאין לי כוח לבשל הרבה זמן אבל אני רוצה אוכל חם. יומנעים ותודה
 
בשמחה ../images/Emo24.gif

נתחיל עם המתכון לאמפנדס: החומרים הדרושים לכ-15 אמפנדס: לבצק: 500 גרם קמח 150 גרם חמאה מומסת 1/2 2 כפיות מלח 1 כוס מים למלית טונה: 2 בצלים קצוצים 1 פלפל אדום מתוק קצוץ 2 עגבניות מרוקנות מהתוכן קצוצות 2 כפות כוסברה מלח ופלפל לפי הטעם חצי כפית פלפל צ'ילי 2 קופסאות טונה מסוננות אופן ההכנה: אני חייבת להודות שאני התעצלתי והכנתי את הבצק במיקסר ולא ביד, אבל ניתן להכין את הבצק גם ביד. מכניסים למיקסר את הקמח ביחד עם המלח והחמאה המומסת ומחצית מכמות המים ומתחילים עם הלישה, בהדרגה מוסיפים את שארית המים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. מניחים את הבצק למנוחה של כ-15 דקות מכוסה במגבת. לאחר המנוחה לשים את הבצק שוב עוד כ-5 דקות. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים במחבת את הבצלים ביחד עם הפלפל האדום עד שהם מתרככים, מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ו-2 כפות כוסברה קצוצה ( למי שלא אוהב ניתן להחליף בטימין או פטרוזיליה ). מערבבים מעט, מתבלים ומכבים את האש. מוסיפים את הטונה ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, חלק אחד שמים בצד ומתחילים לעבוד על השני, על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וחותכים ממנו עיגולים בעזרת חותכן עגול או קערה קטנה. מניחים על כל עיגול כף נאה מהמלית, מורחים מסביב לבצק מעט מים עם האצבע ומקפלים את הבצק ל-2 . מהדקים את הסגירה של הבצק בעזרת מזלג מקומח קלות. כך ממשיכים עם גם עם כדור הבצק השני, עד שנגמר כל המילוי. מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה עם מעט מאוד מים ומפזרים מעל מעט שומשום. אופים בחום של 180 מעלות 20-25 עד שהאמפנדס משחימים. אם מתחשק לכם לגוון הנה המתכון למלית בשר: החומרים הדרושים: 2 בצלים קצוצים 500 גרם בשר טחון 2-3 עגבניות קלופות וללא הגרעינים חתוכות לקוביות 1/3 כפית כמון 1/4 כפית פפריקה חריפה מלח ופלפל לפי הטעם 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות 100 גרם זיתים חצויים אופן הכנת המילוי: מטגנים את הבצל , מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים, כשהבשר מוכן מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים עוד דקה ומכבים את האש. מסננים את התערובת ולאחר מכן מעבירים את הבשר לקערה ומוסיפים את הביצים הקצוצות. מניחים על כל עיגול בצק כף מהמלית ומניחים עליה חצי זית. מפה ממשיכים עם הוראות האפייה ממקודם...
 

bali

New member
מנהל
קראת את מחשבותיי וצירפת גם מלית בשר

תבורכי
עכשיו יש עם מה לגוון ומה להכין שאחי הגדול גם יאכל (הוא לא סובל טונה).
 
למעלה