בשמחה ../images/Emo24.gif
נתחיל עם המתכון לאמפנדס: החומרים הדרושים לכ-15 אמפנדס: לבצק: 500 גרם קמח 150 גרם חמאה מומסת 1/2 2 כפיות מלח 1 כוס מים למלית טונה: 2 בצלים קצוצים 1 פלפל אדום מתוק קצוץ 2 עגבניות מרוקנות מהתוכן קצוצות 2 כפות כוסברה מלח ופלפל לפי הטעם חצי כפית פלפל צ'ילי 2 קופסאות טונה מסוננות אופן ההכנה: אני חייבת להודות שאני התעצלתי והכנתי את הבצק במיקסר ולא ביד, אבל ניתן להכין את הבצק גם ביד. מכניסים למיקסר את הקמח ביחד עם המלח והחמאה המומסת ומחצית מכמות המים ומתחילים עם הלישה, בהדרגה מוסיפים את שארית המים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. מניחים את הבצק למנוחה של כ-15 דקות מכוסה במגבת. לאחר המנוחה לשים את הבצק שוב עוד כ-5 דקות. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים במחבת את הבצלים ביחד עם הפלפל האדום עד שהם מתרככים, מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ו-2 כפות כוסברה קצוצה ( למי שלא אוהב ניתן להחליף בטימין או פטרוזיליה ). מערבבים מעט, מתבלים ומכבים את האש. מוסיפים את הטונה ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, חלק אחד שמים בצד ומתחילים לעבוד על השני, על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וחותכים ממנו עיגולים בעזרת חותכן עגול או קערה קטנה. מניחים על כל עיגול כף נאה מהמלית, מורחים מסביב לבצק מעט מים עם האצבע ומקפלים את הבצק ל-2 . מהדקים את הסגירה של הבצק בעזרת מזלג מקומח קלות. כך ממשיכים עם גם עם כדור הבצק השני, עד שנגמר כל המילוי. מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה עם מעט מאוד מים ומפזרים מעל מעט שומשום. אופים בחום של 180 מעלות 20-25 עד שהאמפנדס משחימים. אם מתחשק לכם לגוון הנה המתכון למלית בשר: החומרים הדרושים: 2 בצלים קצוצים 500 גרם בשר טחון 2-3 עגבניות קלופות וללא הגרעינים חתוכות לקוביות 1/3 כפית כמון 1/4 כפית פפריקה חריפה מלח ופלפל לפי הטעם 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות 100 גרם זיתים חצויים אופן הכנת המילוי: מטגנים את הבצל , מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים, כשהבשר מוכן מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים עוד דקה ומכבים את האש. מסננים את התערובת ולאחר מכן מעבירים את הבשר לקערה ומוסיפים את הביצים הקצוצות. מניחים על כל עיגול בצק כף מהמלית ומניחים עליה חצי זית. מפה ממשיכים עם הוראות האפייה ממקודם...