ליאור המקורית8
New member
../images/Emo210.gif מנות משאריות - "גליון" מס' 3 ../images/Emo210.gif
עונת המלפפונים עדין בעיצומה (אח..... איפה הסתו של ארה"ב עם עלי השלכת הזהובים?) ועוד נכונו לנו חמסינים וגלי חום לפחות עד סוף נובמבר אם לא יותר .
אז היום במלפפונים עסקינן . . .
לקנות מלפפונים רק עם פרח עליהם כי זה אומר שנקטפו לאחרונה. אהה, אבל אליה וקוץ בה. איך שאתם מגיעים הביתה אתם חייבים לתלוש את הפרח כי הוא זה שמאיץ את רקבון המלפפונים והבשלתם המהירה במיידי.
אתה הבנת את זה ברוך?
ירק כה עממי הזמין כל השנה, מוסיף כל כך הרבה טעמים למטבח ולחיים.
* נכוויתם ? הניחו קליפת מלפפון * נעקצתם? קליפת מלפפון * שמעתי שהקליפות גם מהוות "איום" לנמלים אך טרם הוכחתי.....
המלפפון אוהב את המקרר בטירוף. לשמירה על אורך חיים אפשר:- * לעטוף כל מלפפון בנייר מגבת לשמירת הלחות או בשקיות זאפ. * להניח בין המלפפונים נייר מגבת למי שמתעצל לעטוף כל אחד בנפרד * אני מניחה מגבת בתוך קופסת פלסטיק גדולה ומעליה את המלפפונים בתוך שקית הירקן ללא נייר מגבת.
מצויין לסלט , במרק, לרוטב, בטיגון, כבישה, דיאטה וגם בבישול. כן, בישול (העיניים בסדר גמור
) קורה ולא בא לנו על המלפפונים והם מתחילים עם מראה ה"דארדאלאך" (בחיי, מי המציא את המילה המפגרת הזו?) . . . . .
גרסאות לסלטי מלפפונים
גירסה א' - מטבח ישראלי 5 מלפפונים חתוכים לקוביות 1 בצל לבן קצוץ מספר גבעולי פטרוזיליה קצוצה 2 כפיות שמן מלח, פלפל שחור 1-2 כף מיץ לימון לערבב ולהגיש במיידי - אפשר להוסיף קוביות בולגרית ועגבניות שרי גירסה ב' מהמטבח הגרמני 4-5 מלפפונים סוכר לפי הטעם מיץ לימון לפי הטעם שמיר לפרוס את המלפפונים (אפשר עם קליפה ואפשר בלי) ולחתוך לפרוסות דקות. להניח על צלחת ישרה ומעל להניח צנצנת מלאה מים. הצנצנת לוחצת על המלפפונים המגיריםן מימיהם
אחרי מספר שעות לערבב 1 - 2 כפות סוכר עם מיץ לימון טרי עד לטעם הרצוי לכם, להוסיף מעט שמיר ולשמור במקרר. הסלט נשמר למספר ימים. ואפשר גם ככה בקטנה לנשנושון לרוקן את תוך המלפפון (שלם או בסירות) למלא בגבינה מהסוג האהוב עליכם, קצת בצל ירוק בשביל הצבע ולפזר מעל קצח. גירסה ג' - סלט מלפפונים חריף בנוסח אסיאתי 4 - 5 מלפפונים 2 כפות שמן זית 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס מיובש או קצוץ טרי מלח 1 כף חומץ בן יין שוטפים היטב את המלפפונים וקוטמים את הקצוות. ללתוך לאורך ולהוציא את הזרעים. מחממים שמן ומוסיפים את התבלינים לפתיחת הארומה. מוסיפים את המלפפונים ומבשלים כ 3 דקות על אש גבוהה. להעביר לקערה ולשפוך מעל את החומץ. לטעום ולתקן תבלון אם יש צורך. מקווה שנהניתם ואם יש לכם מתכונים עם מלפפונים או טיפים לטיפול נא להעלות בהמשך לפינה.
ואני אהיה פה גם בשבוע הבא יומופלא אלינוער
עונת המלפפונים עדין בעיצומה (אח..... איפה הסתו של ארה"ב עם עלי השלכת הזהובים?) ועוד נכונו לנו חמסינים וגלי חום לפחות עד סוף נובמבר אם לא יותר .
















