מנות משאריות - "גליון" מס' 3

../images/Emo210.gif מנות משאריות - "גליון" מס' 3 ../images/Emo210.gif

עונת המלפפונים עדין בעיצומה (אח..... איפה הסתו של ארה"ב עם עלי השלכת הזהובים?) ועוד נכונו לנו חמסינים וגלי חום לפחות עד סוף נובמבר אם לא יותר .
אז היום במלפפונים עסקינן . . .
לקנות מלפפונים רק עם פרח עליהם כי זה אומר שנקטפו לאחרונה. אהה, אבל אליה וקוץ בה. איך שאתם מגיעים הביתה אתם חייבים לתלוש את הפרח כי הוא זה שמאיץ את רקבון המלפפונים והבשלתם המהירה במיידי.
אתה הבנת את זה ברוך?
ירק כה עממי הזמין כל השנה, מוסיף כל כך הרבה טעמים למטבח ולחיים.
* נכוויתם ? הניחו קליפת מלפפון * נעקצתם? קליפת מלפפון * שמעתי שהקליפות גם מהוות "איום" לנמלים אך טרם הוכחתי.....
המלפפון אוהב את המקרר בטירוף. לשמירה על אורך חיים אפשר:- * לעטוף כל מלפפון בנייר מגבת לשמירת הלחות או בשקיות זאפ. * להניח בין המלפפונים נייר מגבת למי שמתעצל לעטוף כל אחד בנפרד * אני מניחה מגבת בתוך קופסת פלסטיק גדולה ומעליה את המלפפונים בתוך שקית הירקן ללא נייר מגבת.
מצויין לסלט , במרק, לרוטב, בטיגון, כבישה, דיאטה וגם בבישול. כן, בישול (העיניים בסדר גמור
) קורה ולא בא לנו על המלפפונים והם מתחילים עם מראה ה"דארדאלאך" (בחיי, מי המציא את המילה המפגרת הזו?) . . . . .
גרסאות לסלטי מלפפונים
גירסה א' - מטבח ישראלי 5 מלפפונים חתוכים לקוביות 1 בצל לבן קצוץ מספר גבעולי פטרוזיליה קצוצה 2 כפיות שמן מלח, פלפל שחור 1-2 כף מיץ לימון לערבב ולהגיש במיידי - אפשר להוסיף קוביות בולגרית ועגבניות שרי גירסה ב' מהמטבח הגרמני 4-5 מלפפונים סוכר לפי הטעם מיץ לימון לפי הטעם שמיר לפרוס את המלפפונים (אפשר עם קליפה ואפשר בלי) ולחתוך לפרוסות דקות. להניח על צלחת ישרה ומעל להניח צנצנת מלאה מים. הצנצנת לוחצת על המלפפונים המגיריםן מימיהם
אחרי מספר שעות לערבב 1 - 2 כפות סוכר עם מיץ לימון טרי עד לטעם הרצוי לכם, להוסיף מעט שמיר ולשמור במקרר. הסלט נשמר למספר ימים. ואפשר גם ככה בקטנה לנשנושון לרוקן את תוך המלפפון (שלם או בסירות) למלא בגבינה מהסוג האהוב עליכם, קצת בצל ירוק בשביל הצבע ולפזר מעל קצח. גירסה ג' - סלט מלפפונים חריף בנוסח אסיאתי 4 - 5 מלפפונים 2 כפות שמן זית 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס מיובש או קצוץ טרי מלח 1 כף חומץ בן יין שוטפים היטב את המלפפונים וקוטמים את הקצוות. ללתוך לאורך ולהוציא את הזרעים. מחממים שמן ומוסיפים את התבלינים לפתיחת הארומה. מוסיפים את המלפפונים ומבשלים כ 3 דקות על אש גבוהה. להעביר לקערה ולשפוך מעל את החומץ. לטעום ולתקן תבלון אם יש צורך. מקווה שנהניתם ואם יש לכם מתכונים עם מלפפונים או טיפים לטיפול נא להעלות בהמשך לפינה.
ואני אהיה פה גם בשבוע הבא יומופלא אלינוער

estee

New member
ירק משהו משהו, גם ירוק ורענן ודל קלוריות

ומוריד נפיחויות ומרגיע עיגולים שחורים מתחת לעיניים וגם... וגם.. מה המרקם של מלפפון מבושל? ומאיפה הבאת את החמסינים עד סוף נובמבר? מייחלת לקצת חורף, לקרירות..

כי היומולדת שלי בנובמבר

ואני זוכרת כל שנה ת'מזג אויר רק פעם אחת בכל חיי היה מבול ביומולדת שלי

estee

New member
סגולותיו של המלפפון-תראי מה מצאתי

מלפפון וסגולותיו כל מה שלא ידעתם על המלפפון ,בעל סגולות מיוחדות מבריאות,תחזוקהוקוסמטיקה ועוד.... הנתונים הללו התפרסמו בעיתון 'ניו יורק טיימס' לפני שבועות מספר, במסגרת הסדרה: 'מוקד על הבית', סדרה שהתמקדה בדרכים יצירתיות, לעיתים נראות מעט הזויות, לפתרון בעיות יום-יומיות. 1. מלפפונים מכילים את רוב הויטמינים להם הנכם נזקקים מידי יום ביומו. מלפפון אחד בלבד מכיל ויטמין B1 , ויטמין B2, ויטמין B3, ויטמין B5, ויטמין B6, חומצה פולית, ויטמין C, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן ואבץ. 2. חשים עייפות של אחה"צ ? השליכו את המשקאות מכילי הקפאין והחליפום ב...מלפפון. מלפפונים הינם הנם מקור מצוין של ויטמין B ופחמימות, העשויים לגרום להתאוששות מהירה שתמשך שעות. 3. עייפתם מההתעבות על מראות חדר האמבטיה לאחר המקלחת ? נסו למרוח בפרוסת מלפפון את המראה, זה ימנע את הערפול וייצור רגיעה, מעין ניחוח של ספא. 4. האם זוחלים וחלזונות משוטטים בערוגות גינתכם ? הנחו מספר פרוסות מלפפון בתבנית אפיה חד-פעמית מאלומיניום וגינתכם תהיה חופשית ממזיקים. הכימיקלים במלפפון יוצרים תגובה כימית עם האלומיניום ומשחררים ריח שאינו מורגש ע"י בני אדם, אך מטריף את המזיקים וגורם להם להימלט מהאזור. 5. מחפשים דרך מהירה וקלה להפטר מהצלולית לפני ההליכה לבריכה ? נסו למרוח פרוסה או שתיים של מלפפון על האזור הבעייתי למספר דקות. הפיטוכימיקלים (תרכובות כימיות טבעיות), הנמצאים במלפפון גורמים לקולגן הטבעי בעור להתהדק, מייצבים את השכבה החיצונית של העור ומטשטשים את מראה הצלולית. פועל היטב גם על קמטים ! 6. מעוניינים להימנע מחמרמורת (הנגאובר) או מכאב ראש נוראי בעקבות ליל שתייה? אכלו מספר פרוסות מלפפון לפני ההליכה למיטה, והתעוררו למחרת רעננים וללא כאב ראש. מלפפונים מכילים מספיק סוכר, ויטמין B ואלקטרוליט, המספיקים לחידוש מלאי המזון החיוני שהגוף איבד, שומר מרכיבים אלו באיזון ובכך מונע גם את החמרמרת וכאב הראש. 7. מעוניינים להתמודד עם 'נישנושי' האוכל של אחה"צ והערב ? מלפפונים שימשו במרוצת ההיסטוריה, ולעיתים קרובות ע"י ציידים, סוחרים ומגלי ארצות אירופיים לארוחות חפוזות לשיכוך הרעב. 8. יש לכם פגישה חשובה או ראיון עבודה ואתם מגלים שאין לרשותכם די זמן לצחצח נעליים ? מרחו מלפפון טרי חתוך על הנעליים, הכימיקלים אותם הוא מכיל יגרמו לברק מיידי ועמיד, פעולה שגורמת גם למראה נפלא וגם לדחיית מים. 9. אזל לך שמן 40- WD ויש לשמן ציר חורק ? מריחת פרוסת מלפפון לאורך הציר הבעייתי תעלים את הצרימה ! 10. מתוחים, לחוצים ואין לכם זמן להירגע במסג' או בספא ? חתכו מלפפון והשרו בסיר מים רותחים. הכימיקלים וחומרי המזון מהמלפפון, בתגובה למים הרותחים, ישתחררו באדי המים ויפיצו ניחוח מרגיע, המענג אמהות טריות וסטודנטים במבחנם הסופי, כאחד... 11. אך סיימתם ארוחה עסקית וגיליתם שאין ברשותכם גומי לעיסה או מנטה ? טלו פרוסת מלפפון ומעכו אותה כנגד החיך עם לשונכם למשך 30 שניות, למניעת ריח רע מהפה. הפיטוכימיקלים יחסלו את הבקטריה בפה, הגורמת לריח הרע. 12. מעוניינים באמצעי ידידותי לסביבה לניקוי הברזים, הכיורים ואביזרי הנירוסטה ? קחו פלח מלפפון ומרחו על המשטח החיצוני, אותו אתם מעוניינים לנקות. פעולה זו לא בלבד שתסיר את הצטברות המשקעים של שנים ותחזיר את הברק אלא שלא תשאיר סימנים ואף לא תזיק לאצבעות ולציפורניים במהלך הניקוי. 13. כתבתם בעט ושגיתם ? קחו את חלקו החיצוני של המלפפון ובאיטיות השתמש בו למחיקת הנדרש למחיקה. מתאים גם למחיקת צבעי 'קרייטון' ומרקרים, בהם השתמשו הילדים 'לקישוט' הקיר.

לקי לי

New member
אתם מהתפוצה העיראקית../images/Emo6.gif../images/Emo35.gif

שם תמצאו תמיד מלפופונים במקרר ואבטיחים מיתחת למיטה.

estee

New member
לא אצלנו זה לא מלפלפון זה קומקומבררררררררררר

אז נחשי מאיפה אני??? מאוד מאוד אוהבת אוכל עיראקי.טעים...

../images/Emo45.gif

סבא שלי, ז"ל, תמיד ידע לקנות מלפפונים מתוקים מתוקים. אין לי מושג איך הוא עשה את זה, אבל מכל ביקור שם טעם המלפפונים המדהימים נשאר חרוט בזכרוני...

לקי לי

New member
כשסבא שלך קנה מלפפונים עדיין לא

הזריקו להם הורמונים, הם היו קטנים יפים וטעימים. הבת של מאוד אהבה בילדותה מלפפונים , תמיד שאלה אותי אמא למה את לא קונה מלפפונים גדולים כי הם יותר יקרים
פעם המלפפונים היו בגודל של מלפפון, היום הם בגודל של ויברטור

אני מדברת על לפני 4 שנים

היינו נפגשים בדרך לשוק, אותו שוק רבאק! והוא עם המלפפונים המתוקים שלו.

r i n i

New member
../images/Emo8.gif ועוד מיתרונות המלפפון

או בקיצור: למה עדיף מלפפון על גבר 1. את המלפפון אפשר לבדוק בחנות... 2. מלפפונים נשארים מוצקים במשך שבוע... 3. מלפפון אפשר לבחור על פי הגודל... 4. אף מלפפון לא יספר לך סיפורים שהאורך לא משנה...אורכו הממוצע של מלפפון הוא 15 ס"מ.. 5. אף מלפפון לא יעשה לך סצנות וסקנדלים שאת מחזיקה מלפפונים אחרים במקרר מלפפון אף פעם לא ישאל אותך בת כמה את. תמיד, בכל גיל, תוכלי להשיג לך מלפפון צעיר... זה צריך להיות הרבה יותר מפורט אבל לא מצאתי את ההמשך

עזבי אותך ממלפפונים צעירים

אומנם הם קשים אבל חסר להם הניסיון ...................
-) הלו!!!! זה פורום ניהול בית?

למעלה