ל ח ם

daphna26

New member
../images/Emo21.gif../images/Emo21.gif../images/Emo21.gif ל ח ם

מבקשת לפתוח שרשור חדש בנושא : ל ח ם . בעקבות חיפוש נואש אחר תחליף ללחם - אנא האם תוכלו לפרט באיזה לחם אתם משתמשים??? תודה
 

אור לנו

New member
אני מכינה לבד

יותר נכון - הכנתי כאשר לפשוש היה מותר לאכול לחם. מצרפת את המתכון - אני לא מכינה באופה לחם אלא במיקסר רגיל ואח"כ בתבנית מלבנית. הלחם יוצא מאוד טעים - אצלי כולם אוהבים אותו. 3 כוסות קמח נטול גלוטן 0.75 כוס קמח תירס (אני ממליצה לשים חצי כוס קמח חומוס + רבע כוס קמח תירס) 0.75 כוס קמח אורז מלא 2 כוסות מים חמימים (אני משתמשת בשמרים יבשים אז המים צריכים להיות קצת יותר חמים מאשר בשמרית) 3 כפיות קסנטאן גאם 3 כפיות פייברקס 2 כפות סוכר חום (אני שמה במקום סוכר 2 כפות דבש) 2.5 כפות שטוחות שמרים יבשים חצי כוס שמן זית 2 ביצים חצי כפית מלח לערבב הכל במיקסר לפחות 5 דק' להעביר לתבנית (אני משתמשת בתבנית של כיכר לחם) ולהתפיח כשעה, לאפות בחום של 180 מעלות כ 30 - 40 דק' עד להזהבה. יוצאת כיכר לחם גדולה, הלחם מאוד טעים כשהוא חם, הוא קצת כבד. לגבי הקפאה - לפרוס כשהלחם חם ולהקפיא בשקיות קטנות – להפשרה: להכניס את הפרוסה הקפואה למצנם (חום חלש) עד שהיא הופכת להיות זהובה. אני מכינה מחלק מהלחם - פירורי לחם, משאירה כמה פרוסות בחוץ אחרי האפייה - אחרי 24 שעות לפחות אופה בתנור עד להשחמה קלה וטוחנת במג'ימיקס. קרוטונים - מפשירה את הלחם במצנם, חותכת לקוביות קטנות ומכניסה לתנור עד להשחמה.
 
גם אני אפיתי בזמנו... נטול גלוטן

אבל בבית הספר ובגנים אין מצנם (לא שסיפור גדול לרכוש אחד ולהעביר להם) בדרך כלל הפרוסות לא תמיד דקות ונכנסות למצנם. כל סוגי הלחם שהכנתי והייתי מקפיאה ומפשירה שלוש פרוסות על השולחן במשך הלילה, אחרי שעתיים- לא אכיל! מתפורר! אני ממליצה להכין בצק שכזה ללחמניות ולהקפיא, לקום מוקדם בבוקר ולאפות בתנור קטן לחמניה אחת או שתיים ואז הן הרבה יותר טריות (גם אחרי שעתיים) וגם אכילות וטעימות. אני אפיתי בזמנו ארבע כיכרות לחם בעת ובעונה אחת, ככר שלמה המשפחה היתה טורפת בעודו חם.... ואת היתר הייתי מקפיאה, כל שלוש-ארבע פרוסות בשקית נפרדת... אני לא רוצה לתסכל אותכם אבל....עם הזמן הילדה לא יכלה לסבול את הלחם הזה... והכל הפך להיות לא טעים, הילדה אכלה מעט מזונות.... ולכן חזרנו למזון הרגיל....
 

אור לנו

New member
אני הבאתי לגן מצנם ופתרתי את הבעיה

מה עוד שהלחם הספציפי הזה לא מתפורר גם אחרי יום בחוץ, הוא פחות טעים אבל עדיין אכיל לחלוטין.
 

maanina

New member
מצטרפת ומבקשת מתכונים למעדן

רצוי כזה שנראה ויש לו טעם של נניח... מילקי או אולי גמדים!!!!!אבל "כשר". כל רעיון יתקבל בברכה,הילד שלי מתגעגע כל כך למרקם החלקלק והצונן.
 

daphna26

New member
מעדן - בקומונה יש מעדן מטפיוקה

או מחלב אורז. יוצא ממש טעים
 

sigi30

New member
מעדן של פורז

במקום חלב במעדן להשתמש באורז מבשלים כוס אורז עם 7 כוסות מים בסיר לחץ במשך שעה לאחר מכן מכניסים לבלנדר ולהוסיף שוקולית של חרוב נקרא חרובית (בערך) אם הילד רגיל למעדן וניל אפשר להוסיף כורכום טיפה לצבע וניל טיפה לפי הטעם וסוכר וניל לגביע שקית 1 ולטעום כמובן. בהצלחה.
 
גם אני אשמח לקבל רעיונות ללחם ללא

גלוטן, אך רצוי גם ללא הקמח של מרמורלייט. תודה. המתכון של החודשים האחרונים הוא ללא שמרים, אך הוא לא עולה לי יפה. הוא ואריאציה מקומית של המאפין של תמי ורז: שלוש וחצי כוסות קמח- אורז מלא, אורז לבן ושקדים כף גדושה קסאנטן וכף של פייברקס. אפיון שלם וכפית גדושה סודה לשתייה קצת סוכר חום ומלח- לפי ההעדפה כף מיץ לימון או כפית חומץ (להפעלת הסודה לשתייה) כף פלוס שמן זית אורגני. צלוחית מוכנה של רסק תפוחים אורגאני (מגיע באריזה של שש לשישה לחמים) כוס וחצי- שתיים של נוזלים- מיץ, חלב אורז או מים. מערבבת יבשים ואח"כ מוסיפה נוזלים. לשה לא מעט, שלא יהיו גושים. משטחת על תבנית, אך משום מה האפייה לא יוצאת אחידה בתנור. לפעמים תופח ולפעמים לא. אפייה מהירה אך לא יוצא גבוה כמו לחם עם שמרים. להתפיח בצק שמרים, הצלחתי רק בקיץ. אשמח למתכון נוסף לאופה לחם, ללא קמח מרמורלייט. תודה
 

lisadan

New member
מתכון לעוגה GFCF

את ההודעה פרסמתי בפורום השכן, ואני מצרף אותה גם לכאן. מצורפים מתכונים שפרסמתי בעבר לעוגה כמעט לא מתוקה, ללא גלוטן, חלב או סויה. גרסה אחת אפילו כוללת עוף/הודו טחון, עבור ילד שלא מוכן לאכול בשר. זה אמנם לא לחם, ואי אפשר להכין ממנה כריכים, אבל שווה לנסות. המתכון גמיש מאוד ואפשר לשחק עם כמויות השמן והדבש, וכן להחליף את הבטטה בירקות או פירות אחרים, אם רוצים פחות עמילנים. הבן שלנו אוהב אותה מאוד.
 

daphna26

New member
בקצב הזה של האינפורמציה

בנוגע ללחם .... אני אלשין לרזג"ל שעברתם לפיתות וחלות מתוקות
 
למעלה