המשך סיפור השאור-והמצאה חדשה

effyba

New member
../images/Emo21.gifהמשך סיפור השאור-והמצאה חדשה

אז ככה: הבייבי שאור שלי מתפתח יפה וכבר נראה לי שהוא עוד מעט יהיה בשל להתפיח לבד בלי עזרת שמרים. אתמול בשעת ההאכלה(כמו בספארי...) הורדתי כוס וקצת חבל היה להשליך, אז החלטתי לעשות נסיון וזאת התוצאה: השארתי את כוס השאור כ-4 שעות בחוץ, אח"כ הוספתי: 1 כוס קמח רגיל כף שמרית 1 כוס נבט חיטה 1 כוס סובין שבולת שועל 1 כוס סובין חיטה 1/2 כוס קמח שיפון התחלתילערבל והוספתי מים עד לקבלת בצק רך ונעים.(משהו כמו כוס אחת) הוספתי כמובן מעט סוכר ומלח. הכנתי לחמניות ארוכות, פזרתי עליהן קמח תירס ואפיתי. יצאו לחמניות נפלאות. בתוך התנור הנחתי כמובן תבנית עם מים רותחים לקריספיות של הציפוי. תיכף אוריד תמונה ואכניס.
 

effyba

New member
אצלי נשארים תמיד "פירורים" כי אני

דואגת להקפיא לבל אתפתה יותר מידי...
 

pirge

New member
סתם, זו היתה שאלה רטורית. הרי רואים

כמה שהן מוצלחות וטעימות. ובעיקר,דוגמניות
ושתדעי לך, שזה נראה הרבה יותר מסובך מלהכין את העוף הממולא שלי.
לא שכחתי את ההערה שלך, אחרי שראית את התמונה.
וערב נפלא.
 
נצל"ש.האם כשמאכילים מחזירים מיד

למקרר,או שצריך לתת לו "להתעכל" בחוץ? האם המקרר לא עוצר את תהליך התסיסה?והאם לשים מיד שכבת מים מלמעלה? מהו בדיוק תהליך ההאכלה? תודה ענקית על ההדרכה!
 

effyba

New member
אני משאירה כשעתיים בחוץ לאחר ההאכלה

לא שמה מים למעלה. מוציאה כוס שאור, ומחזירה כוס קמח מעורבבת בחצי כוס מים פושרים.לאחר שעתיים מחזירה למקרר.
 
"סחטיין עלייקי!!"..לחם ארז, מאחוריך

בוא'נה, כל הכבוד לך. הלחמניות נראות ממש ממש טוב!! איזה צבע מיוחד.. ואיך הן נראות קריספיות כאלו מבחוץ. כמעט כמו באיטליה, בחיי! אני הכנתי שאור חדש והשבת הכנתי לחם, אבל מהמתכון הראשון (נו, אני לא כזאת יצירתית
), ואפילו גיסי שיש לו מסעדה יוקרתית בירושלים- אמר שהלחם טוב!! אגב, שאלתי אותו אם יהיה מוכן לעשות לנו סדנא בנושא כלשהו.. הוא לא התנגד . הוא עושה דברים ממש מיוחדים, בחור צעיר מוכשר בטירוף.
 
אפרופו ירושלים-פסטיבל שוקולד

בקניון ירושלים (מלחה) בימים רביעי -חמישי- שישי 1-3/2 אני נוסעת לשם ביום חמישי בעזרת ה'. אם שום דבר לא ישבש לי את התוכניות. אני אקח איתי את המצלמה ואדווח לכם אח"כ
 

al55

New member
אפי, איזה לחמניות מגרות

אני גאה בך ושמחה שהצלחת לעבוד עם השאור וליצור לחמים נהדרים.
 
למעלה