תפוחי אדמה בתנור מתכון
אף פעם לא בישלתי מראש, אבל צריך הרבה זמן בתנור כדי להגיע למרקם של שחום בחוץ ורך בפנים. תפוחי אדמה קטנים, קניתי בשוק אדומים, ואפשר לבחור פחות או יותר אותו גודל, לשטוף היטב להשאיר קליפה, לחתוך לחצי לשים בתבנית לפזר מחטי רוזמרין, מלח גס ראש עד שניים של שום מפורק לשיניים אם הקליפה, ועוד 2 שיני רום מקולפות ופרוסות דק, בערך חצי כוס שמן זית, לערבב היטב הכל יחד כדי שכל תפוחי האדמה יכוסו בשמן. להכניס לתנור בחום גבוה בערך 200 מעלות, לאפות עד שמוכן (בערך שעה וחצי עד שעתיים, כמה שיותר, יותר טוב) ולערבב כל חצי שעה כדי שתמיד החלק העליון יהיה מצופה בשמן זית שזה מה שעושה את כל הסיפור