שאלה למורות....

מירי,

New member
../images/Emo206.gif../images/Emo53.gif שאלה למורות....

מורה שיוצאת לחופשת לידה ביולי אוגוסט- מקבלת תשלום גם ממשרד החינוך וגם מבט"ל? מה החוק בנושא? <ולא, אני לא מתכננת להפוך למורה וללדת, עזרה למישהו כאן..>

דורית 11

New member
מה פתאום?

משרד החינוך הוא מעביד ככל המעבידים והוא לא משלם משכורת כשעובדת נמצאת בחופשת לידה. היא מקבלת דמי חופשת לידה מביטוח לאומי בלבד כמובן.

מירי,

New member
זה גם מה שאני חשבתי...

למורה מסויימת הוסבר שזה לא ככה- והיא קיבלה כפול... אני רוצה לאמת עם מורות אחרות כדי שיהיה לי בטוח שאני לא מטעה...

noa_f

New member
עד כמה שאני יודעת, היא מקבלת את

3 חודשי חופשת הלידה אחרי הקיץ, כלומר: מספטמבר.

חוה 1

New member
מקבלת את שתי המשכורות.

לא מבטלים את החופש של המורה כי היא ילדה. לכל עובד יש חופש לא מבטלים לאף אישה בהריון את החופשה השנתית שלה.

מירי,

New member
למשל למשל...

מי שהיתה בחופשת לידה בזמן המלחמה לא קיבלה את המשכרות- למרות שכולנו היינו בחופשה. יאללה... תהנו, אני מ'כפת לי...

חוה 1

New member
אם יש לך 22 ימי חופש בשנה

אז מורידים לך כי היית בחופשת לידה?

מירי,

New member
רק שיש הבדל בין 22 ל-50...

בכל אופן אני לא יכולה לקבל עליהם כסף בזמן חופשת הלידה....

מירי,

New member
ועוד משהו...

הרי כולכן אומרות שזה לא בדיוק חודשיים חופש ויש ימי התארגנות וכד....

חוה 1

New member
אישה שמקבלת רכב מהעבודה

לוקחים לה את האוטו כשהיא יוצאת לחופשת לידה?

מירי,

New member
אישה שמקבלת רכב? ../images/Emo6.gif

לא יודעת אצלנו יש ממש בודדות והן לא בחופשת לידה.... אבל אישה שמקבלת אחזקת רכב- לא תקבל בזמן חופשת הלידה, כנ"ל כל ההטבות מסביב....

חוה 1

New member
אז אני יודעת אחרת.

שכנות שלי שהיו בחופשת לידה המשיכו לנהוג ברכב מהעבודה. לאף אחת מהן לא הורידו ימי חופש בגלל חופשת הלידה. וקיבלו את כל ההטבות שהיו מקבלות ללא יצאו לחופשת לידה.

דורית1900

New member
תלוי

לי בזמנו לא לקחו, כי זה היה הנוהל בחברה בה עבדתי. זה כמו שיקחו לגבר את האוטו הצמוד בזמן שהוא במילואים, כי הרי השכר בזמן המילואים משולם ע"י הבט"ל אם איני טועה.

מירי,

New member
אבל אישה שבחופשת לידה

יוצאים כל החופשות של החגים...לא מלשמים לה על החופשות הללו....

ציפי ג

New member
לפעמים

יש פסיקה של בית הדין לעניני עבודה בנושא. אם המכונית היא חלק מהתפקיד - לדוג' סוכנת נוסעת, אז נדמה לי שהמעסיק רשאי לקחת את הרכב, כי הוא צריך אותו עבור המחליפה. אבל אם הרכב הוא צ'ופר, אז א"א לקחת את הרכב.

ציפי ג

New member
אם יוצאים לחופשה מרוכזת

בחברה בה אני עובדת, אני לא מקבלת פדיון ימי חופשה והיה ואני בחופשת לידה. מה פתאום?

למעלה