בנק זרע (פרטי) בראשון של ד"ר רונן

../images/Emo206.gifבנק זרע (פרטי) בראשון של ד"ר רונן

רוצה לדעת אם למישהיא יש נסיון איתם, רמת המרוצות? תוצאות וכו' וגם, מנסה להחליף את השם ולא מצליחה אז, איך לעזעזל עושים את זה?
 

tutik1

New member
בנק הזרע בראשון-

יש כאן נשים שנעזרות בשירותיהם ובסך הכל מרוצות. היתרון הגדול שלהם שהתורים אליהם קצרים הרבה יותר מהבנקם הציבוריים. החלפת שם: עליך לפתוח כתובת דוא"ל חדשה, ואז לעבור בתפוז הרשמה לגולש חדש וכשאת מתבקשת להכניס דוא"ל-להכניס את הכתובת החדשה-לשם יגיע האישור על תהליך ההרשמה.
 

ממולדה

New member
מניסיון שלי ושל חברה שגולשת כאן

רמת שביעות הרצון גבוהה מאוד. הם מהירים, חביבים מאוד, ויש המון תורמים עם נתונים משובחים. החיסרון היחיד הוא כמובן המחיר (600 שקל לפגישה עם מנהל הבנק ועוד 600 שקל לכל מנת זרע). אבל בין זה לבין לחכות חצי שנה לתור בבי"ח ולבחור מתוך קומץ תורמים שרובם לא מתאימים.... לי לא היה שום ספק.
 

פסטלית

New member
600 שקל זה כולל השבחה, לא?

אם כן, זה לא יותר יקר... מנה בתל השומר 350 + השבחה באסותא 230= 570 זה לפחות מה שאני שילמתי
 

ממולדה

New member
לא כולל

השבחה עולה עוד 250 שקל כמדומני (אני פשוט לקחתי והלכתי להשביח ברמת מרפא בחינם).
 

טרודי

New member
מדהים, אה?

בבנקים הציבוריים יבש, אין כלום, כל הזמן דוחים את הלקוחות בעוד כמה חודשים. רק בבנק הפרטי יש שפע תורמים עם נתונים משובחים. כמה הסברים אפשריים: 1) הבנקים הציבוריים לא יודעים לעבוד. כמו שכשהפכו את "משרד הדואר" לחברת "בזק", פתאום נהיה אפשר לקבל מכשיר טלפון תוך שבוע במקום לחכות שנים. חברה פרטית היא יעילה יותר. - אם כך, צריך להפריט את כל בנקי הזרע, ויפה שעה אחת קודם. 2) זה רק בגלל שהלקוחות לא יודעות על קיומו של הבנק הפרטי. הצטברו אצלם תרומות, אבל גם להם אין תורמים חדשים. כשיותר ויותר נשים יפנו אליהן, בשלב כלשהו גם להם יגמר. 3) איזה פיקוח יש על הבנק הפרטי, בעצם? מניין לנו שכל התורמים ברשימתם באמת קיימים?
 

זואיzoe

New member
ועוד כמה דברים

אני מניחה שמשלמים לתורמים יותר כסף, לכן, יש יותר תורמים. לכן גם לוקחים 600 שקל למנת זרע שזה כפול מבי"ח ציבורי. יש המון תורמים כי לא לכל אשה יש את הסכום הזה ולכן אין נהירה לבתי החולים הפרטיים ואז ברור שיש תמיד כמות גדולה של תורמים. כי הם לא מידלדלים...
 

ממולדה

New member
זה לא *כזה* פרטי

בסך הכל הבנק הוא של אסותא ראשון - לא גוף קיקיוני. הייתי הרבה יותר סקפטית לולא ניסיונה החיובי של חברתי מהפורום שהלכה לשם, היתה מרוצה והרתה במהירות. בזמנו שאלתי את מנהל הבנק באמת לגבי החוסר בתרומות בבנקים של ביה"ח, והוא אמר כמה דברים שונים: א. לא משלמים מספיק כסף לתורמים בביה"ח. ב. אין רווח גדול בביזנס הזה גם לגוף פרטי. ג. מחיר ריאלי של תרומה לדבריו יהיה כ-200 דולר. נדמה לי שאם עשרות(?) הנשים שמחכות לתורן באיכילוב או בתה"ש, יפנו כולן לקיירמד, גם שם ידלדל המאגר (ובכל זאת הצליחו לבנות מאגר מכובד, של כמה עשרות טובות, עם המון פרטים עליהם). כרגע זה פתרון מצוין למי שממהרת.
 

ממולדה

New member
לגבי ג' לא מתחייבת

כתבתי פה לפני כחודשיים את רשמי הביקור שלי ושם גם מופיע הסכום המדויק, נדמה לי שהוא אמר 200 או אולי 200-300 דולר...
 

אורora

New member
גם אני חושבת

יש להם מעט מאוד לקוחות כרגע מכמה סיבות: 1. הם הרבה פחות ידועים 2. הם יקרים יותר 3. מי שכבר יודע חושש מרמת הפיקוח אני משערת שהתהליך כרגע יהיה שעשרות שלא מתקבלות לבנקים הציבוריים יפנו אליהם ומהר מאוד גם להן יהיו קשיים.
 

דבורי

New member
קראתי פעם משהו דומה לגבי אנגליה

גם שם יש עכשיו מחסור של תורמים (שם זה לאחר החוק הקובע שכל הצאצאים יוכלו לקבל את פרטי התורמים לאחר גיל 18). במאמר שקראתי נאמר שהמחסור נוצר משתי סיבות: (א) עקב החוק הבנקים נאלצו להיפטר מהמלאי שהיה להם ששם התורמים לא הסכימו מראש לתנאי (ב) הבנקים הציבוריים לא מתאמצים במיוחד למצוא תורמים חדשים.
 

אורora

New member
הם שכחו את הסיבה העיקרית

שהגברים באנגליה (כמו בכל מקום אחר בעולם) לא מוכנים לתרום בידיעה שזהותם תחשף.
 

דבורי

New member
זאת בדיוק היתה הטענה של המאמר

שיש מספיק גברים כאלה, רק שאם לא מחפשים גם לא מוצאים אותם
 

אורora

New member
איך הם הוכיחו את זה?

קצת מוזר שלבנקי הזרע (באנגליה) לא היתה מוטיווציה. אני קראתי הרבה מאוד מאמרים על בנקי זרע שניסגרו בבריטניה. מם הסתם העובדים בהם איבדו את העבודה. מנהל הבנק איבד משרה של ניהול, איך יתכן שלא היתה להם מוטיווציה.
 

אורora

New member
פתאום הבנקים לא יודעים לעבוד

עד עכשיו הם עבדו לא רע. למיטב ידיעתי המנהלים לא השתנו בשום בנק ( אותו יעבץ או מדג'ר ) ופתאום באופן פלאי כולם בבת אחת לא יודעים לעבוד.
 

lb4

New member
כל עוד יש יחס מספרי סביר בין

תורמים לפונות אולי לא היו צריכים מי יודע מה להתאמץ. כאשר שיווי המשקל הזה מופר הם באמת צריכים להתחיל ,לעבוד" קשה יותר ונשאלת השאלה למה להם? כשמספר המטופלים במחלקה יורד הרי המנהל לא הולך לחפש מטופלים ברחוב, כי המערכת הציבורית היום עדיין לא מתוגמלת על פי תפוקות , בשום רמה. וכנ"ל לדעתי בבנק זרע בבית חולים.
 

אורora

New member
אני לא מסכימה לזה

1. קודם כל מה שקורה הוא לא רק עליה בדרישה אלא ירידה דרמטית במספר בפונים. חסרים תורמים משהו השתנה. 2. אני יודעת שלפחות אחד ממנהלי בנקים הגדולים איתן דיברתי חושב שהעסק הולך לקראת חיסול. זה לא שיהיה לו פחות מטופלות , פשוט לא יהיה בנק זרע. זו דעתו. יש לו מוטיווציה עצומה לכך שזה לא יקרה. תורמים עדיין אין לו.
 

lb4

New member
לא הבנתי למה את לא מסכימה

התייחסתי לזה שהיחס בן פונות לתורמים השתנה ולא ציינתי למה. ברור שזה שני הדברים-יותר פונות ופחות תורמים, אבל זה כן מחייב הערכות אחרת. יכול להיות שיש מנהלים עם יותר מוטיבציה ויש עם פחות. לא הייתי נשבעת במוטיבציה של כולם לקיים בכל מחיר את הבנק. עדיין מנהל שמקבל תקן של ניהול ויש לו קביעות לא צ יך לחשוש במיוחד למעמדו או משכורתו גם אם יוחלט על סגירת מחלקה ( בנק לצורך העניין ). המערכת די מחוייבת למצוא לו תפקיד מקביל. ואני עדיין חוזרת גם על כך שאין שום תגמול פר תפוקה ככה שאישית גם לא מעניין אותו אם יש לו יותר פונות או פחות, בעצם אם רוצים להיות ממש ציניים, אז אם הוא עובד יותר קשה או לא... זה בכל אופן עדיין בבתי החולים של הקופה ( בילינסון למשל ).
 
בנק הזרע בראשון

תודה, תודה על האינפורמציה המהירה. היום אני הולכת לפתוח תיק בראשון אחרי שהתורם שלי מהבנק הציבורי לצערי מוצה, ולא מצאתי אחר מתאים. קיירמד, זה בנק נוסף? לא מכירה ואשמח לדעת. ולמה הכוונה במי שכבר יודע חושש מרמת הפיקוח. האם של החזקת הזרע? שיהיה לכולכן יום נפלא
 
למעלה