שלום לחברים הקיימים

מארס 29

New member
../images/Emo20.gif שלום לחברים הקיימים

אני מעוניינת לשאול כמה דברים ואשמח בעצתכם,התחלנו תהליך איבחון להפרעת קשב וריכוז דרך קופ"ח מכבי, היינו אצל נוירולוג שהמליץ לערוך מבחן טובה ואח"כ שוב את אות מבחן לאחר לקיחת כדור ריטלין, שאלתי היא האם זו הדרך האופטימלית לאיבחון? מה אתם יכולים לספר לי על מבחן טובה? והאם המחיר של 350ש"ח הוא סביר ואולי יש דרך לעבור האבחונים הנדרשים ללא תשלום, אודה מאוד לתשובות

קשתית9

New member
אני יודעת על מבחן טובה גם ב-250 ש"ח

אם את מעונינת בכתובת (חיפה) - במסר אישי בבקשה. למיטב הבנתי אין טובה בחינם. יש באונ' ת"א איש נחמד שעושה משו דומה לטובה - בחינם - לטובת הדוקטורט שלו אבל זה לא תופס לריטלין או למשו בכלל, אלא רק לידיעה וכיוון וזה גם לגילאים מסויימים (אם אינני טועה 25-35). אם עזרתי- אני שמחה בכללי, צריך לשקול איבחון מלא ולא רק טובה, וזה יותר יקר.

o h a d d

New member
מנסיון דל

האבחון דרך מכבי פשוט מעפן,אם את רוצה ריטלין ותו לא את יכולה להתאבחן דרך הקופה(ובחינם לחלוטין ללא טובה),אבל אם את רוצה להבין את הבעיה לעומק אני ממליץ על אבחון פרטי,ולהבנתי ניתן לקבל החזר משמעותי תחת תנאים מסויימים,אם תרצי תפני אלי במסר. לגבי טובה,זו בדיקה יעילה כדי לענות על השאלה:"האם ריטלין מביא שיפור" זה לא ממש אבחון.

eranoz

New member
חשוב מאוד מה שאוהד אמר

T.O.V.A. זה רק כלי עזר באיבחון ולא איבחון לבדו. לי למשל יצאו תוצאות בגדר הנורמלי (בתוספת ריטלין חל שיפור דרמטי) ולמרות זאת בשורה התחתונה אובחנתי כADHD.

מארס 29

New member
אוהד, אז בעצם מה התהליך

הנכון ביותר לאבחון הפרעת קשב וריכוז, מצטערת שלא פונה אליך במסר אני די חדשה בענייני המחשב ולא כל כך בקיאה.

o h a d d

New member
אין תשובה אחת לשאלה

אף אחד לא יודע מה הגורפ הפיזי של ההפרעה,בעיקר יודעים את ההשלכות שלה-שאין להם חוקיות קבועה ובאות לידי ביטוי בצורה אחרת אצל כל אחד. לכן אין מיבחן אחד שיכול לתת תשובה מדוייקת ובכלל תשובה מדויקת לא קיימת. יש המון מיבחנים לכל אספקט ויש המון אספקטים לבחון.אבחון טוב לדעתי הוא אבחון נרחב אשר בודק את הבעיה מכמה שיותר כיוונים,וחשוב מכל שנעשה ע"י בעל מיקצוע מנוסה שיודע להבחין בפרטים הקטנים ולהצליב נתונים. אני יודע שלא ממש עזרתי לך כי לא נתתי לך "כתובת". בכל מיקרה אולי תספרי קצת מה הבעיה ומה בדיוק את מנסה להשיג-אז יהיה ניתן לעזור יותר

מארס 29

New member
../images/Emo51.gif אוהד על הנסיון

לעזור,לא כל כך יודעת עם מה להתחיל אז כרגע אשאיר זאת כך, הכל אופן לאחרונה מצאתי את הפורום הזה ואני מצליחה לקבל אינפורמציה לגבי כל מיני נושאים, כך שבנתיים תודה.

lior1122

New member
אבחון

אשמח אם תאמר לי מה הסידור לקבל החזר דרך מכבי .....תודה

pazro

New member
למבחן TOVA יש 80% יכולת זיהוי לADHD

אם ביחד עם המבחן יש גם איבחוןע"י נירופסיכולוג/נירולוג אז 350 נשמע סביר. לגבי המבחן, זה לא שעושים שני מבחנים אחד עם רטלין ואחד בלי. זה אותו מבחן. חלק אחד עם וחלק אחר בלי.

למעלה