קולקצית חורף 06/07

3dandan

New member
../images/Emo198.gif קולקצית חורף 06/07

רציתי לשאול לגבי אותה חצאית שחורה (האקמה?) בא"ל יפניות. יש אמנויות לחימה כגון ג'ודו, קראטה ואחרות בהם לא לובשים את החצאית בעוד יש אמנויות לחימה יפניות רבות אחרות שכן. מהי הסיבה לכך? האם יש לחצאית יעוד או שהיא בגדר פריט אפנתי בלבד ? מהיכן השתרש באמנויות לחימה אלה כלומר מדוע למשל בקוריאה אין (מקווה שאינני טועה) אמנויות לחימה בהם לובשים האקמה? למה דווקא צבע שחור? ראיתי בסרט אנשים שהולכים עם החצאית בחיי היום יום מדוע? גם היום הולכים בחיי היום יום עם חצאית כזו? מעניין

amir_aikido

New member
כל שאני יודע

לא ברור לי כלל מדוע בחלק מהאמנויות כן ובחלק לא ואיך הנושא הוחלט. אני כן יודע שבניגוד לשאר הדוגי, האקאמה היוותה חלק מהלבוש של הסמוראי בתקופת קדם, ולכן תוכל לפגוש אותה גם באמנויות שבהן בגד האימון דומה יותר לביגוד היפני המסורתי. וניחוש ביחס לסיבות: לג'ודו האקאמה לא נוחה בשל עבודת הקרקע. לאמנויות הכוללות אימון אייאי האקאמה נוחה מאוד ואף חיונית. אמיר

amir_aikido

New member
שליפה וחיתוך

אייאי או באטו - שליפה וחיתוך ומכאן אייאידו או באטודו - שמות האמנויות שמתמחות בכך. אמיר

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifקראתי פעם שההקאמה

משמשת גם להסתרת הרגליים - הרי אם היריב רואה את הרגליים שלך, הוא רואה מה אתה הולך לעשות...

crane

New member
אני גם שמעתי מאייקידוקה שדורכים על

השוליים של ההאקמה ונוקעים את הרגליים או נופלים. עוד מישהו מכיר את זה?

כאשר לא יושבים בצורה נכונה

זה יכול לקרות שנופלים כתוצאה מדריכה על שולי ההקאמה מהסיבות הבאות: 1. ההקאמה ארוכה מדי. 2. המתאמן לא הקפיד לשבת בצורה נכונה. אני אסביר, יש תנועה שנקראת "הקאמה סבאקי". כאשר יושבים נכון, שולי ההקאמה מסתדרים לצידי הרגליים ולא מאחורי כפות הרגליים. כך כאשר קמים, אין שום סיכוי שתדרוך על ההקאמה. 3. המתאמן הוא שלימזל סדרתי
עם קבלת ההקאמה יש ללמוד מספר דברים: 1. כיצד ללבוש את ההקאמה בצורה נכונה. 2. כיצד לקפל את ההקאמה. 3. כיצד לשבת בצורה נכונה. 4. כיצד לקום בצורה נכונה. 5. כיצד לכבס ולתלות את ההקאמה כך שתשמור על צורתה המקורית. אלו הם הדברים שעלו בדעתי תוך כדי אכילת ארוחת ערב... בטח יש עוד.

לא, לא! ממש לא!

אסור לבלבל בין שלומיאל לשלימזל! סעיף 3 סותר את ההגדרה הבסיסית של מהות השלימזל! זה חשוב: שלומיאל הוא זה שנופלת לו קערת המרק מהידיים, שלימזל הוא זה שהקערה של השלומיאל נופלת עליו. בהשלכה לאייקידו, השלימזל הוא זה שיושב ליד השלומיאל, וכשהשלומיאל קם ורגליו נתפסות בהאקאמה הוא נופל על השלימזל וגורם לו - לשלימזל - לנקע. אסור לבלבל בין שלומיאל לשלימזל!

בודוקאן

New member
רגע רגע....

אתמול חטפתי איפון כי כף הרגל שלי התלפפה ונכלאה בשרוול המכנסיים של בת זוגי. אז אני שלומיאלית או שליימזלית? או שסתם בת זוגי היתה ברת מזל?

למעלה