לכל הכורדים - הקובה מוכן

../images/Emo198.gifלכל הכורדים - הקובה מוכן

זוכרים את המילוי של אתמול? זהו הקובה מוכנים
 
../images/Emo198.gifבתיה אני מכתירה אותך כמלכת הקובה

וואיי איזו קובה - כול קובה קובה - כך אני אוהבת לראות את צלחת הקובה מוגשת מכול הנשמה .. אין אין עליך את מכינה את הקובה בלי לטעום כבר אני בטוחה בטעמה המשכר והממכר שתהי בריאה לבריאות תלוך ולכול בני ביתך מורגש עליך שאת אשה מיוחד חמימה נשמה טובה - בריאות עד 120 תודה רבה על הצלחת עשית לי את היום בתיה את המלכה של הקובה
 

ARIE56

New member
לבתיה דורון

ניראה מגרה מאוד קובה סלק אדום עוד מעט אני הולך להכין בקטנה . תוך שעתיים אני מעמיד 4 סירים פול גז ! אורז, קובה , כיטה חמין , ועוד תוספת כלשהיא העוף והשר כבר מופשרים !
 
../images/Emo198.gifאריה ../images/Emo8.gif

התפריט מהמטבח שלך נשמע מגרה מאוד - כורדי כורדי עסלוו'י חיטה חמין - יאמי יאמי יאמי אחד המאכלים הטעימים ביותר בהמצאת הכורדית אורז איך אתה מכין ? אם זה זה מציר מים של עוף ובשר ? פול - הכורדים אלרגים לפול ולא לכול אחד זה בסדר לאכול אח הגדול שלי הבכור - חובה עליו להתרחק מפול כמו מאש
 
../images/Emo198.gifנכון או לא נכון - הסכנות שבפול

ירק זה עשיר אמנם בחלבונים והוא בעל ערך קלורי רב, אך כאשר הצמח ירוק, הוא עלול לעורר אצל אנשים רבים, הלוקים בחוסר חלקי או מלא של האנזים G6PD, תגובות אלרגיות קשות של המוליזה - הרס מהיר של כדוריות הדם האדומות. תופעה תורשתית זו נפוצה בעיקר בקרב בני העדה הכורדית וילדים קטנים. נכון או לא נכון ? בואו נעשה סקר קטן ונברר מי אוכל פול ועובר עליו בשלום. אני אוכלת פול ואצלי הכול בסדר
אצלנו במשפחה כולם אוכלים פול חוץ מאחי הגדול
 

LAYLA S

New member
איזה בעסה זה.... ../images/Emo10.gif

גם אצלנו יש "נפגעי פול" אבל לי אין בעיה איתו, אני מתה עליו! רק חבל שזה מסוכן לאחרים והורס את חדוות ההכנה והאכילה...
 
../images/Emo198.gifאם אין פול יש את הבמיה המנצחת

ויש את השועית הירוקה והאפונה קרעיימייה ממשפחת הדלעות שמתבשלת בטעם חמוץ עם בשר ומוגשת לצד האורס אמא שלי ילידת מצרים והפול הוא אחד התבשילים שתופסים מקום מרכזי במטבח המצרי יש את הפול מדמס שבדרך כלל נאכל ביום ראשון בתוספת של פלאפל מפול לנגב עם פיתות בצל ירוק צנון וזיתים אחלה ארוחה קלילה וטעימה.....
 

ARIE56

New member
לעימנואלה

וי וי וי עשית לי חור בלחי מהבמיה דבר מענג אני מקפיא גם לחורף מחכה שיגיע לשוק אני מרגיש חשק עז לבמיה וי וי וי מה את גורמת מה את רוצה לענות אותי המוקפאים לא שווים למעט האפונים ! מה את רוצה לעשות לי כתם בלשון ?סתם סתם צחקי לא עולה כסף חחחחחחחח !אריה !
 
../images/Emo198.gifשני מאכלים שאני מחכה להם בקיץ

הראשון שזה בא ומתקרב עונה המלוחיה - מאכל מצרי עלי מלוחיה שנתחנים בסכינים מעוגלות מבושל בציר עוף המון שום מלח פפריקה אדומה - סוחטים לימון לטעם חמוץ בתוספת אורז לבן והמאכל השני במיה - במיה שאותה אני מנגבת בפיתות קובה במיה לחמין בשבת אין יותר טעים מיזה בשבת קיצית וחמה
 
../images/Emo198.gifמתכון למלוחיה

כשאמא שלי מכינה את המלוחיה היא מזמינה את הדודות הכורדיות לאכול את המאכל - אחים שלי פחות מחוברים לזה - אני מטורפת - זה הולך יופי בבישול עם קובה המצרכים: 2.5-2 ליטר מרק עוף או בשר(אמיתי,לא מאבקה,בבקשה!) 1 ק"ג עלי מלוחיה טריים( יש להשיג בשווקים),או 120 ג'ר עלים מיובשים. 3 שיני שום 2 כפות שמן 1 כף כוסברה טחונה פפריקה חריפה מלח ופלפל. ההכנה: שוטפים היטיב את העלים,חותכים ומרחיקים את הגבעולים.משטחים על מגבות ליבוש במשך יממה. מעבירים למעבד ומרסקים בפולסים לרסק,. אם משתמשים בעלים מיובשים,מפוררים בידיים לקערה גדולה,יוצקים עליהם מים חמים.מניחים לתפוח פי שניים.מוסיפים עוד מעט מים אם יש צורך. מביאים את המרק לרתיחה בסיר גדול.מוסיפים את עלי המלוחיה (הטריים) ובוחשים היטיב. מבשלים בערך 10 דקות אם המלוחיה טריה,וקרוב לחצי שעה אם משתמשים במיובשת. מכינים תקלייה-( רוטב שום): מועכים את השום עם מעט מלח,מזהיבים בשמן.מוסיפים את הכוסברה וקורט פפריקה חריפה.בוחשים היטיב. מוסיפים את תערובת השום למרק,מכסים ומבשלים עוד שתי דקות.בוחשים מידי פעם.עלי המלוחיה צריכים לצוף בתוך המרק.טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להגיש כך,ואפשר בלווית אורז רגיל שמבשלים אותו בתוך המרק היסודי,לפני שמוסיפים את המלוחיה.
 

ARIE56

New member
לעימנואלה

כשהייתי נשוי צעיר אני ואישתי אכלנו פול ירוק ולא קרה כלום, אבל לאחר בדיקה אנו רגישים ,שאלתי את הרופא אמר לנו ממליץ לא לאכול יותר זה יכול ליפרוץ מתי שהוא במהלך החיים ,עכשיו אני לא יודע בעבר היתעלפתי פעמיים ולא ברור לי מה הסיבה הסיגריות או הפול בעבר או שניהם יחד !ולכן מאז לא ניכנס הפול לבית !והילדים לא רגישים לפול מעניין !
 

ARIE56

New member
לעימנואלה

דבר ראשון אני נותן שליקה לבשר ולעוף שליקה לבשר כשעתיים לעוף מינמום 40 דקות שוטף ונותן רתיחה נוספת כחצי שעה האורז מקבל את טעמי הבשר והעוף מעט שמן ורוב השומנים (כולסטרול) עפו החוצה . אני מבשל אוכל עם מעט שמן או שומנים ולכן אני לא כל כך אוהב על האש, פעם בשנה בעצמאות בילבד !ראי גם בבתי מלון שיטת השליקה נפוצה !אריה !
 
../images/Emo198.gifהפול סגריות ושאר מאכלים הכורדים

עזבו שטויות הזקנים הכורדים של פעם היו מגיעים לגיל 90 ו עוברים את גיל ה 100 הם אכלו ושתו וגם עשנו בלי לשמור על קולסטרול וכול ההמצאות העמייאת טיפ - לשתות ולשתות המון מים שהם מקור החיים לחילוף חומרים וניקוי הדם שמחת חיים לא פחות חשובה והיא מאריכה חיים היה לי ויכוח עם כמה נשים במתנס גוננים על קובה דאיינה שהם אמרו שזאת קובה לא בריאה אני גדלתי על קובה דאיינה ובלי קובה דאיינה בשבילי זאת לא קובה - קובה במילוי שומן אמא של סבתא שלי הגיעה לגיל 110 היא עישנה אכלה קובה דאיינה ונשארה צלולה על דיומה היום האחרון שלה אז איפה האמת ואיפה הטעות ? הכול מלמעלה כתוב ורשום לנו אריה - אין על אורז בציר מי בשר ועוף זה מעדן מלאכים אני אוכלת את האורז ללא תוספות נהנת מכול גרגר כאילו אני אוכלת פנינים
 
../images/Emo198.gifמוסיפה - את הקובה שלך

אוכלים רק בידיים לאכול וללקק את האצבעות,לתת לכול הטעמים להתפרק על הלשון. לתת לקובה שלך את הכבוד הראוי - לא לנעוץ בו סכינים וכפות
ושוב אני ממליצה לך לקחת את העניין ברצינות ולכתוב ספר מתכונים מהמטבח הכורדי ווידאו של הכנת קובה יתרום מידייך המבורכות לעדה הכורדית תתברכי
 
../images/Emo24.gifיאמי,יאמי

הקובות מצ'הו מצ'הו... חמין חיטה? {יעני חמין חינטה/חנטייה} יאו גמאני רוצה כזה......... יבורכו ידייך בתיל'ה. שבת שלום.
 
../images/Emo198.gifבתיה זאת קובה כורדית אמיתית

בדיוק דומה לאחותה הקובה של סבתא שלי קובה גדולה מפוצצת בבשר אמא מכינה קובה טעימה אבל כול שני קובות זה קובה אחת שלך
 

ARIE56

New member
לבתיה

אני מפנה אותך לתגובתי מהשעה 15.04 למען הסדר הטוב !
 
למעלה