../images/Emo198.gifמתכון למלוחיה
כשאמא שלי מכינה את המלוחיה היא מזמינה את הדודות הכורדיות לאכול את המאכל - אחים שלי פחות מחוברים לזה - אני מטורפת - זה הולך יופי בבישול עם קובה המצרכים: 2.5-2 ליטר מרק עוף או בשר(אמיתי,לא מאבקה,בבקשה!) 1 ק"ג עלי מלוחיה טריים( יש להשיג בשווקים),או 120 ג'ר עלים מיובשים. 3 שיני שום 2 כפות שמן 1 כף כוסברה טחונה פפריקה חריפה מלח ופלפל. ההכנה: שוטפים היטיב את העלים,חותכים ומרחיקים את הגבעולים.משטחים על מגבות ליבוש במשך יממה. מעבירים למעבד ומרסקים בפולסים לרסק,. אם משתמשים בעלים מיובשים,מפוררים בידיים לקערה גדולה,יוצקים עליהם מים חמים.מניחים לתפוח פי שניים.מוסיפים עוד מעט מים אם יש צורך. מביאים את המרק לרתיחה בסיר גדול.מוסיפים את עלי המלוחיה (הטריים) ובוחשים היטיב. מבשלים בערך 10 דקות אם המלוחיה טריה,וקרוב לחצי שעה אם משתמשים במיובשת. מכינים תקלייה-( רוטב שום): מועכים את השום עם מעט מלח,מזהיבים בשמן.מוסיפים את הכוסברה וקורט פפריקה חריפה.בוחשים היטיב. מוסיפים את תערובת השום למרק,מכסים ומבשלים עוד שתי דקות.בוחשים מידי פעם.עלי המלוחיה צריכים לצוף בתוך המרק.טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להגיש כך,ואפשר בלווית אורז רגיל שמבשלים אותו בתוך המרק היסודי,לפני שמוסיפים את המלוחיה.