השבוע אצלכם באוזניים

AeroTom

New member
../images/Emo188.gif../images/Emo79.gif השבוע אצלכם באוזניים

מה שמעתם? מה אהבתם? אלו אלבומים ואמנים עשו לכם חם בימים החורפיים השבוע וחיממו עוד יותר כשהשמש הייתה שם בסביבה? ספרו, נמקו, הרחיבו וכתבו. ושיהיה סופשבוע נעים לכולנו.

LEATHER REBEL

New member
J. GEILS BAND בהופעה חיה

והגרסה של CENTERFOLD שכאן לא מעצבנת כלל... בניגוד גמור לגירסת האולפן.

AeroTom

New member
Albert King with Stevie Ray Vaughan

ה-In Session שלהם הוא בהחלט אלבום השבוע שלי. איזה יופי של הקלטות, איזה יופי של אלבום, איזה יופי של בלוז ומוזיקה נהדרת בכלליות. האלבום הזה הוא כמו ג'אם אחד גדול ומהנה בין 2 המוזיקאים שמחולק לרצועות שונות ומוקלט בדרך ובאווירה מאוד חופשית. שומעים את זה בקטעים וגם בדיבורים של קינג לפעמים בין הרצועות. את האווירה המשוחררת שמפיקה יופי של מוזיקה. מהפתיחה הגדולה של 9 הדקות של Stormy Monday, דרך רבע השעה של Blues At Sunrise ועד לסיום 9 הדקות של Don't Lie To Me, וכל מה שגם באמצע, זו אחת ההוצאות עם הרצועות היותר כיפיות ששמעתי. האווירה של הקלטת הלייב בסטודיו שנמצאת פה בשיאה, בדרך הכי נכונה של הבלוז והרוקנ'רול שנולד ממנו. היו עוד כמה שבלטו השבוע, אבל הפעם אשאיר את הבמה לאלבום שהכי בלט אצלי. ומה אצלכם? תתחילו לציין ולכתוב

AeroTom

New member
אם לא תשאל, איך תדע? ../images/Emo8.gif

אבל במקרה הזה דווקא יהיה לי קשה להגיד, כי את האלבום הזה קיבלתי במתנה והוא הגיע ממקום טיפה רחוק - אוסטרליה...
אבל אני חושב שאפשרי להשיגו בארץ. אולי לשאול בקצת אחרת, אולי החלק של הבלוז\ג'אז באוזן, אולי הבלוז בדיסק סנטר...שווה לשאול ולבדוק.

One After 909

New member
היו לי 2

להקת הזומבים, עם אלבומם Odessey And Oracle ששבה את ליבי, אלבום מצוין ובאותה הזדמנות הייתי רוצה שתמליצו לי על עוד אלבומים שלהם. השני היה דייויד בואי, עם Hunky Dory ו- Ziggy Stardust, אלבומים מעולים פשוט ואין לי מושג למה לא שמעתי אותם קודם.

melancholy man

New member
עוד שבוע לאוסף...

כמה דברים שעברו אצלי במערכת בשבוע שאחרי תום החופש הגדול השני של השני (רן ארז אוהבים אותך הרבה תביא עוד אחד...) Gene Clark- Roadmaster בתוך קרירת הסולו הדיי נחבאת אל הכלים של קלרק האלבום זה כל כך לא מוזכר שקשה להאמין שהוא קיים בכלל, כנראה בגלל שהוא קצת נופל בין הכסאות זה לא נשמע כמו הבירדס מצד אחד, ומהצד השני, זה גם לא ממש קאנטרי כמו האלבומים האחרים שלו, מה שכן יש כאן זה רוח אמרקאי במיטבו, שילוב של פולק וממש קצת תחושת קאנטרי ובעיקר, בחור שפשוט יודע לכתוב שירים כמו שצריך. Espers- Espers I הכרב פולק אמרקאי משנות התשעים שממוקם בפלורידה (אאל"ט), המוסיקה שלהם שואבת את מקורותיה מכל מה שעולם המוסיקה עבר בארבעים השנה האחרונות, השפעת הפולק ברורה מאוד כאן, אבל גם אין כאן שום דבר שנשמע כמו ראטרו, זה לא פחות עדכני מכל דבר אחר, רק עם הרבה יותר עומק מרוב מה שיוצא בשנים האחרונות. אבל יותר חשוב, המוסיקה פשוט מהפנטת, נכנסת לנשמה ולא יוצאת משם עד שאחרוני הניורונים בגוף מרגשים את הרטט המענג הזה. The Kinks- The Great Lost Kinks Album מדהים איך מה שפעם היה שמועה בלבד ומשהו שהוא חלום רטוב של מעריצים נחושים, היום כל כך זמין בלחיצת כמה כפתורים, לא בניגוד לשם, לא מדובר ב"אלבום אבוד גדול של הקינקס", זה לא אלבום, הוא לא גדול ולא אבוד, מדובר בסה"כ באוסף שירים שלא הגיעו לאלבומים וכמה B-sides עלומים, מסוף שנות השישים ותחילת השבעים, אבל אצל הקינקס, בטח בתקופה ההיא, אין דבר כזה שירים זניחים, כל שיר של האחים דיוויס הוא סטייק עסיסי ששווה לטעום ובסה"כ מדובר באסופת שירים טובים מאוד וכיף קינקי טהור. Morgen- Morgen אלבום שבהחלט נכנס לקטגוריית האיזוטרי והזניח, שמכר גג כמה עשרות עותקים בזמן אמת, יש לי אותו הודות לדודל ונזכרתי בו השבוע הודות ל LadyG, וגילתי מחדש איזה תענוג מופלא זה, יש באלבום הזה של בחור אלומני בשם סטיב מורגן, איכות שגורמת לך להרגיש שמדובר ב the Who אחרי מנה גדושה במיוחד של אסיד ובמסע טרוף בילתי נגמר, נקודת השיא של האלבום הוא השיר ההזוי והמטרף Of Dreams, אבל גם שאר השירים נפלאים, תענוג אמיתי. Revolution- פס קול הסרט. Revolution היה סרט תיעודי שנוצר מתוך ההזיה של סאן פרנסיסקו בשנות השישים וכולל ראיונות עם היפים בהיט אשבורי, הסרט מעניין משום שהוא הניסיון ההיפי היחיד (לפחות היחיד שאני מכיר) לתאר את התופעה והחשיבות שלה, מתוך התרבות ההיפית ומתוך תפישות העולם שלה, הפס קול, הוא קפסולת זמן מדליקה של סאן פרסיסקו בקיץ של האהבה, בהשתתפות שלוש מהלהקות היותר מענינות של הסצנה: Mother Earth, Quicksilver Messenger Service ו Steve Miller band.

sixkiller2003

New member
ברוח הטורבדורים שביקרו בפורום השבוע

הרבה ברט יאנש בעיקר האלבום הראשון המצויין ובלוז יום ההולדת המצוין, Wizz Jones - Right Now ה-אלבום של וויז ג'ונס פולק מדהים שמטובל בצלילי סיטאר מהפנטים ובכלל השפעות הסצינה הפסיכדלית ועדיין משדר אווירה פולקית קסומה.. מומלץ במיידי לכל חובבי הטורבדורים באשר הם.. Mick Softley - Songs For Swingin' Survivors בעקבות המלצה של מלנכולי.. גם אלבום מעולה (ראו המלצת מלנכולי בהרחבה)

melancholy man

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אגב, Wizz Jones ומיק סופטלי, נפגשו בפריז, לפני שמי מהם התפרסם, ג'ונס היה גם אחד מאלה ששיכנעו את סופטלי בכלל להיות זמר. האלבום הזה של ג'ונס הוא באמת אלבום מדהים, יאנוש ורנבורן מנגנים ומפקים אותו, ועוד חברה מהסצנה הפולקית תורמים את חלקם והופכים אותו באמת לחוויה שנעה בין החלל החיצון לבין הנשמה, יופי של דבר.

ringo rulz

New member
rust never sleeps-neil young

קניתי בעקבות המלצה, למרת שהתכנון המקורי שלי היה לקנות את Zuma אבל אני לא מתחרט
אחלה אלבום, אבל אני עדיין לא יכול להגיד את דעתי עליו משתיים שלוש שמיעות

AeroTom

New member
אכן אחלה אלבום

בעיקרון לייב (מהסיבוב של 78 עם קרייזי הורס), אבל לא 100% כזה. הוא בנוי נהדר עם החצי האקוסטי ואז החצי החשמלי שלו. ההתחלה והסיום מושלמים, עם הפתיחה של (My My, Hey Hey (Out of the Blue המקסים, והסיום של העיוות החשמלי שלו (Hey Hey, My My (Into The Black. בעצם זה אלבום שמציג את כל הרצועות החדשות שם בפעם הראשונה רשמית. ואם כבר הסיבוב של 78 עם קרייזי הורס, מומלץ ביותר אלבום הלייב - Live Rust שיצא כמה חודשים אחרי "Rust Never Sleeps" ב-79, שהוא אלבום לייב נטו מצויין (שמכיל גם קלאסיקות ישנות יותר יאנג). בעיקרון אם היית שואל אותי לגבי התכנון הייתי מיד אומר לקנות את Zuma קודם. זה תלוי איפה אתה עומד עם יאנג גם, מה בדיוק יש לך שלו כבר. Zuma הוא אלבום ענק ואחד מהיותר מושלמים שלו שהייתי ממליץ גם לשמוע קודם, אבל עם ניל קשה לטעות. במיוחד כשקונים משהו שלו מתחילת הדרך עד סוף שנות ה-70, שהכל שם באמצע משובח.

strangebrew

New member
אני שמעתי בעיקר

את השירים שיש לי בפלאפון, כי איכשהו הצלחתי לשכוח את הMP3 בבית לכל השבוע.. ואם להיות רצינית רגע, התענגתי על כל רגע אפשרי בחברת הבוקסה הנהדרת של החלילן בשערי השחר, קצת באיחור, אני יודעת. אבל איחור זה אופנתי ואני בחורה אופנתית
הופתעתי לשמוע את השינויים שיש בגרסאת המונו לעומת גרסאת הסטריאו. לא היה לי מושג שכזה שוני אפשרי בכלל! ולחשוב שהכל בגלל ערוצי הקלטה.. חוץ מזה שמעתי גם הרבה ניק דרייק וזה קצת דיכא אותי אז אולי אני אפסיק עם זה לתקופה הקרובה. וכמובן ששבוע בלי סיד בארט הוא לא שבוע, סוף סוף קניתי את opel, שגם אותו הצלחתי לשכוח בבית של ידיד, אז לא יצא לי לשמוע הרבה, אבל תהיו בטוחים ששבוע הבא הוא יקבל כמה סיבובים במערכת על חשבונה.

Celluloid Hero

New member
דיסק שקניתי לאחרונה

Mountain- nantucket sleighride - דיסק בלוז רוק מצויין. מי שלא מכיר את MOUNTAIN- השילוב של שני הכוחות היוצרים הכלכך מנוגדים בלהקה הזאת- הגיטריסט לזלי ווסט עם הקול הצרוד והריפים הכבדים והבסיסט פליקס פאפאלארדי עם הקול הגבוה והבלדות הפסיכודליות בניחוח CREAM (פפאלארדי גם הפיק את האלבום הכי ידוע של CREM דיסראלי ג'ירס)- הוא אמנם השילוב הכי לא טבעי על הנייר, אבל בפועל יוצר חווית שמיעה כלכך מגוונת שפשוט קשה לי להפסיק להקשיב לדיסק הזה. מתאים לכל מצב רוח- גם שירי הארד רוק כסאחיסטים (אני אוהב במיוחד את השיר הפותח : dont look around) וגם בלאדות נוגות (הטובה שביניהן- trevelling in the dark ). מומלץ בחום.

melancholy man

New member
אלבום מצויין

אני הכי אוהב את Climbing ! שלהם, אבל בהחלט זה יופי של אלבום. מסכים עם כל מילה.

למעלה