המממ.. המשך תהיות!

../images/Emo187.gif המממ.. המשך תהיות!

ספר ראשון:
למה לעזאזל האגריד סורג אוהל בצבע צהוב?!?
האגריד אמר להארי שכשהוא כעס או הרגיש רגשות חזקים במיוחד הוא עשה דברים מוזרים (עיין ערך להפוך את הפאה של המורה שלו לכחולה, להגיע לגג, להצמיח את הפוני, לשלוח נחש על דאדלי...). אבל, בהמשך הספרים קרו לו הרבה מקרים שבהם הוא כעס כמו שמעולם לא כעס ומקרים שבהם היה במצוקה כמו שמעולם לא היה במצוקה. למה הכוחות הללו לא באו לעזרתו אז?
כשהארי והרמיוני מגיעים למבחן של סנייפ, לדבר האחרון שמגן על האבן, הבקבוק שמעביר את הארי קדימה הוא הקהוקון קטן ביותר, ואילו הבקבוק שלוקח אותו חזרה הוא עוד בקבוק קטן. איך נשאר בבקבוק נוזל אם קווירל היה צריך גם הוא לעבור, ולמה קווירל לא לקח איתו את הבקבוק שיחזיר אותו חזרה. הרי לורד וולדמורט בטח ידע כי הארי עוקב אחריהם, בדיוק כשם שהוא ידע שלהארי יש את אבן החכמים בכיס. למה הוא לא אמר לקווירל לקחת את הבקבוקונים. הרי אי אפשר להתעתק בתוך גבולות הוגוורטס ולכן אי אפשר להניח שקווירל חשב על התעתקות חזרה...
נבואת הפרופסור טרלוני התגשמה: הספר החמישי, היא מנבאת לאמברידג' סכנה איומה, ואמברידג' אכן עמדה בסכנה איומה עם הקנטאורים... זה מעלה את סף נבואות האמת שלה לשלוש!
איך וולדמורט ידע שלהארי יש את אבן החכמים בכיס?
ושאלה קצת יותר פילוסופית... אף פעם אף אחד לא חשב על סנייפ כמי שכתב את החידה המדהימה הזו של הבקבוקונים. היא בחרוזים, היא מאוד שנונה ומאוד קשה, ובשביל לפתור אותה צריך מידה רבה של הגיון. מה אתם אומרים על זה? וחוץ מזה, הרמיוני כל כך התלהבה מהחידה שמעניין שהיא לא ניסתה לפחות לראות את סנייפ מעבר למה שהוא מציג את עצמו, היא הרי אמורה להיות חכמה ורואה את מה שנסתר קצת מהעין. כמו כן הוא הצטרף ללמד בבית הספר בשנה שבה הוריו של הארי מתו... אני מניחה שזה היה בגלל שוולדמורט נעלם והכל אבל בכל זאת...

rds15

New member
../images/Emo129.gif|כותרת|הממ

למה לעזאזל האגריד סורג אוהל בצבע צהוב?!? קטנוניות ברמה ממש ממש ממש מציקה. למי אכפת מהפרטים האלה?
האגריד אמר להארי שכשהוא כעס או הרגיש רגשות חזקים במיוחד הוא עשה דברים מוזרים (עיין ערך להפוך את הפאה של המורה שלו לכחולה, להגיע לגג, להצמיח את הפוני, לשלוח נחש על דאדלי...). אבל, בהמשך הספרים קרו לו הרבה מקרים שבהם הוא כעס כמו שמעולם לא כעס ומקרים שבהם היה במצוקה כמו שמעולם לא היה במצוקה. למה הכוחות הללו לא באו לעזרתו אז? אני מניח שבגלל שאז הוא כבר ידע לשלוט בכוחות שלו ולפני הוגוורטס הוא לא ידע. וזה לא נכון. בספר השלישי שמארג' מעצבנת אותו הוא מנפח אותה ובספר החמישי הוא עושה לומוס למרות שהשרביט לא ביד שלו כשהארי והרמיוני מגיעים למבחן של סנייפ, לדבר האחרון שמגן על האבן, הבקבוק שמעביר את הארי קדימה הוא הקהוקון קטן ביותר, ואילו הבקבוק שלוקח אותו חזרה הוא עוד בקבוק קטן. איך נשאר בבקבוק נוזל אם קווירל היה צריך גם הוא לעבור, ולמה קווירל לא לקח איתו את הבקבוק שיחזיר אותו חזרה. הרי לורד וולדמורט בטח ידע כי הארי עוקב אחריהם, בדיוק כשם שהוא ידע שלהארי יש את אבן החכמים בכיס. למה הוא לא אמר לקווירל לקחת את הבקבוקונים. הרי אי אפשר להתעתק בתוך גבולות הוגוורטס ולכן אי אפשר להניח שקווירל חשב על התעתקות חזרה... וולדמורט לא היה יכול לדעת שהארי מאחוריו. הוא לא נמצא בכל מקום. ויכול להיות שהבקבוק ממלא את עצמו אחרי שמישהו שותה ממנו? לא יודע... ואיך דמבלדור הצליח להגיע להארי? הרי הארי לקח איתו את הבקבוק. נבואת הפרופסור טרלוני התגשמה: הספר החמישי, היא מנבאת לאמברידג' סכנה איומה, ואמברידג' אכן עמדה בסכנה איומה עם הקנטאורים... זה מעלה את סף נבואות האמת שלה לשלוש! לא ממש.. זאת לא הייתה נבואה. זה כמו שמישהו יגיד שאחרי שהארי ימות מוות מלא יסורים[
] זה יעלה את סך הנבואות שלה לחמש... איך וולדמורט ידע שלהארי יש את אבן החכמים בכיס? כי וולדמורט יודע מתי משקרים לו. ושאלה קצת יותר פילוסופית... אף פעם אף אחד לא חשב על סנייפ כמי שכתב את החידה המדהימה הזו של הבקבוקונים. היא בחרוזים, היא מאוד שנונה ומאוד קשה, ובשביל לפתור אותה צריך מידה רבה של הגיון. מה אתם אומרים על זה? זה בדיוק הפואנטה. לקוסמים אין הרבה היגיון ובגלל זה כל כך קשה לפתור את החידה הזאת והיא המכשול הלפני אחרון בדרך לאבן וחוץ מזה, הרמיוני כל כך התלהבה מהחידה שמעניין שהיא לא ניסתה לפחות לראות את סנייפ מעבר למה שהוא מציג את עצמו, היא הרי אמורה להיות חכמה ורואה את מה שנסתר קצת מהעין. אל תשכחי שהיא גם ראתה את סנייפ מנסה להרוג את הארי במשחק הקווידיץ' ורואה שהוא מתאכזר לתלמידי גריפינדור בכוונה כמו כן הוא הצטרף ללמד בבית הספר בשנה שבה הוריו של הארי מתו... אני מניחה שזה היה בגלל שוולדמורט נעלם והכל אבל בכל זאת... כנראה דמלבדור היה היחיד שהסכים להעסיק אותו אחרי שהוא היה אוכל מוות. למרות שזאת סתם השערה לא מבוססת על כלום

rds15

New member
../images/Emo129.gif|כותרת|בספר החמישי

שהוא ודאדלי מותקפים ע"י סהורסונים. הוא אומר לומוס והשרביט שלו, שנמצא כמה ס"מ מהיד שלו, נדלק.

The Walrus

New member
תיקון טעות קטן...

אם נבואת הפרופסור טרלוני אכן תתגשם (זאת שהארי ימות מוות מלא יסורים), זה יעלה את סך נבואות האמת שלה ל99999999999999999999999999.... הרי כל שיעור היא מנבאת את זה... ואני חושב שהכוונה היא לנבואות אמת שהקול שלה נהיה מחוספס כזה... אחרת אפשר גם להחשיב את הארנב (נדמה לי) של פרוואטי ואת זה שנוויל ישבור את הכוס...

פ י ק ס

New member
תשובות:

למה לעזאזל האגריד סורג אוהל בצבע צהוב?!? זה לא אוהל צהוב, אלא משהו קטן שדומה לאוהל צהוב - וזה נועד לעטוף את אבן החכמים, אם אני זוכרת נכון. האגריד אמר להארי שכשהוא כעס או הרגיש רגשות חזקים במיוחד הוא עשה דברים מוזרים (עיין ערך להפוך את הפאה של המורה שלו לכחולה, להגיע לגג, להצמיח את הפוני, לשלוח נחש על דאדלי...). אבל, בהמשך הספרים קרו לו הרבה מקרים שבהם הוא כעס כמו שמעולם לא כעס ומקרים שבהם היה במצוקה כמו שמעולם לא היה במצוקה. למה הכוחות הללו לא באו לעזרתו אז? שאלה טובה. אולי הארי, שנהיה יותר מיומן בקסם, למד לנווט את הרגשות שלו ולשלוט יותר בקסם שהוא מפיק
כשהארי והרמיוני מגיעים למבחן של סנייפ, לדבר האחרון שמגן על האבן, הבקבוק שמעביר את הארי קדימה הוא הקהוקון קטן ביותר, ואילו הבקבוק שלוקח אותו חזרה הוא עוד בקבוק קטן. איך נשאר בבקבוק נוזל אם קווירל היה צריך גם הוא לעבור, ולמה קווירל לא לקח איתו את הבקבוק שיחזיר אותו חזרה. הרי לורד וולדמורט בטח ידע כי הארי עוקב אחריהם, בדיוק כשם שהוא ידע שלהארי יש את אבן החכמים בכיס. למה הוא לא אמר לקווירל לקחת את הבקבוקונים. הרי אי אפשר להתעתק בתוך גבולות הוגוורטס ולכן אי אפשר להניח שקווירל חשב על התעתקות חזרה... נשאר בו רק חצי נוזל אחרי שקווירל שתה, לכן גם היה כל כך קצת. ואני לא זוכרת איך הארי חזר... בנוגע לשאר השאלות, לא יודעת, לא חשבתי על זה... נבואת הפרופסור טרלוני התגשמה: הספר החמישי, היא מנבאת לאמברידג' סכנה איומה, ואמברידג' אכן עמדה בסכנה איומה עם הקנטאורים... זה מעלה את סף נבואות האמת שלה לשלוש! המממ, את צודקת מבחינה טכנית. אבל אני משערת שטרלוני ניבאה את זה, מכיוון שהיא לא אוהבת את אמברידג'
אם כבר, אז מה לגבי הנבואה על הספל של נוויל? הארנב של פרוואטי? העזיבה של הרמיוני בסביבות חג הפסחא? איך וולדמורט ידע שלהארי יש את אבן החכמים בכיס? לא בטוחה, אבל אני חושבת שהוא השתמש בכוחות שלו כמליט הכרה. ושאלה קצת יותר פילוסופית... אף פעם אף אחד לא חשב על סנייפ כמי שכתב את החידה המדהימה הזו של הבקבוקונים. היא בחרוזים, היא מאוד שנונה ומאוד קשה, ובשביל לפתור אותה צריך מידה רבה של הגיון. מה אתם אומרים על זה? לא יודעת, לא נראה לי כל כך קריטי. כלומר, היו לה דברים אחרים על הראש... ויודעים שסנייפ הוא חכם, זו לא תגלית. וחוץ מזה, הרמיוני כל כך התלהבה מהחידה שמעניין שהיא לא ניסתה לפחות לראות את סנייפ מעבר למה שהוא מציג את עצמו, היא הרי אמורה להיות חכמה ורואה את מה שנסתר קצת מהעין. כמו כן הוא הצטרף ללמד בבית הספר בשנה שבה הוריו של הארי מתו... אני מניחה שזה היה בגלל שוולדמורט נעלם והכל אבל בכל זאת... לא יודעת אם זה קשור, אבל רולינג מן הסתם תיידע אותנו בהמשך אם זה נכון

../images/Emo187.gif ../images/Emo13.gif בטח התכוונת למבאר הכרה

לא מליט
אבל הקטע עם הרגשות של הארי. כלומר, הוא הצליח לנפח את מארג' למרות שמארג' בסך הכל העליבה את ההורים שלו, ותסכימו איתי שזה היה מצב ממש חסר חשיבות לעומת המצבים מסכני החיים שהוא היה בהם. כמו אז כשהוא נחטף ע"י וולדמורט, למה אז הכוחות שלו לא פעלו בשבילו? כלומר, היה לו מספיק זמן לבנות מטען רגשי כנגד וולדמורט אז למה אז שום כוח לא ניפח את וולדמורט או משהו כזה?

דיקלוש1

New member
כנראה בגלל שמול וולדמורט הוא חלש

מידי... בכל מקרה הקסמים שהוא עשה במצבים כאלה לא היו מספיק חזקים כדי להציל אותו מעימות עם וולדמורט....

Fairywitch

New member
תשובות אפשריות:

אולי הוא סרג לעצמו אפודה? והם רק חשבו שזה אוהל בגלל הגודל? סתם, אני לא זוכרת קטע כזה, אבל אולי יש לו תחביב כזה, אני יודעת...
כשהארי הפך נודע לכוחות- הוא כבר יכול לשלוט בהם יותר טוב. וחוץ מזה זה כן קרה- למשל, במקרה של דודה מארג'. לגבי הפחד זה מוזר. אולי בעתיד הוא יוכל להיעלם במקרה סכנה למקום מרוחק, כמו במקרה של הכלב של הדודה שקדף אחריו. זה יכול מאוד לעזור לו...
קווירל השאיר את הבקבוק- כי הוא רצה שהארי יעבור- הוא וגם וולדמורט רצו להשתמש בהארי למציאת האבן. וולדמורט גם קיווה להרוג אותו אח"כ... הארי לא חזר בעזרת בקבוק קטן! הוא התעלף וניצל ע"י דמבלדור!
טרלוני מנבאת לכולם סכנה איומה, כך שזה יצא לה במקרה...
איך וולדמורט ידע על האבן? עכשיו אנחנו כבר יודעים שהוא רואה אם משקרים לו או לא (ההיפך מהלטת-הכרה- קראתי באנגלית, אז אני לא יודעת איך זה תורגם).
לא הבנתי מה השאלה לגבי סנייפ...

2 Mיכל

New member
על השאלה השניה..../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

האגריד אמר להארי שכשהוא כעס או הרגיש רגשות חזקים במיוחד הוא עשה דברים מוזרים (עיין ערך להפוך את הפאה של המורה שלו לכחולה, להגיע לגג, להצמיח את הפוני, לשלוח נחש על דאדלי...). אבל, בהמשך הספרים קרו לו הרבה מקרים שבהם הוא כעס כמו שמעולם לא כעס ומקרים שבהם היה במצוקה כמו שמעולם לא היה במצוקה. למה הכוחות הללו לא באו לעזרתו אז? אני חושבת שהעניין הוא לא שהוא נהיה מודע לכוחות שלו כמו שכתבו בגלל המקרה עם הדודה מארג', שהיה אחרי השנה השניה. נראה לי שזה קשור ליכולת שלו להשתמש בשרביט. ברגעים האלה הפוטנציאל שלו לביצוע קסמים לא יכול להתממש, ובגלל הכעס הוא ממומש בדרכים אחרות. זו רק השערה...

../images/Emo187.gif ../images/Emo9.gif אתן מוזמנות שתיכן, את

ו fairywitch, להסתכל על ההודעה השנייה שהשארתי. כך תבינו קצת יותר את השאלה.

בקשר לשאלה הראשונה...

אני חושבת **שהאוהל הצהוב** היה בעצם- סוודר חדש ואופנתי שהאגריד המלך סרג בעצמו

snowwight

New member
אמממ../images/Emo42.gif

למה לעזאזל האגריד סורג אוהל בצבע צהוב?!?
אין לי מושג
האגריד אמר להארי שכשהוא כעס או הרגיש רגשות חזקים במיוחד הוא עשה דברים מוזרים (עיין ערך להפוך את הפאה של המורה שלו לכחולה, להגיע לגג, להצמיח את הפוני, לשלוח נחש על דאדלי...). אבל, בהמשך הספרים קרו לו הרבה מקרים שבהם הוא כעס כמו שמעולם לא כעס ומקרים שבהם היה במצוקה כמו שמעולם לא היה במצוקה. למה הכוחות הללו לא באו לעזרתו אז?
מכיוון שיש הבדל בין עצבים לבין סתם כעס, עצב או פחד. חוץ מזה שהכעס בדרך כלל מתפוצץ שאין באפשרותו של הארי להשתמש בשרביט, ובקרבות נגד וולדמורט לרוב הייתה לו אפשרות להשתמש בשרביטו.
כשהארי והרמיוני מגיעים למבחן של סנייפ, לדבר האחרון שמגן על האבן, הבקבוק שמעביר את הארי קדימה הוא הקהוקון קטן ביותר, ואילו הבקבוק שלוקח אותו חזרה הוא עוד בקבוק קטן. איך נשאר בבקבוק נוזל אם קווירל היה צריך גם הוא לעבור, ולמה קווירל לא לקח איתו את הבקבוק שיחזיר אותו חזרה. הרי לורד וולדמורט בטח ידע כי הארי עוקב אחריהם, בדיוק כשם שהוא ידע שלהארי יש את אבן החכמים בכיס. למה הוא לא אמר לקווירל לקחת את הבקבוקונים. הרי אי אפשר להתעתק בתוך גבולות הוגוורטס ולכן אי אפשר להניח שקווירל חשב על התעתקות חזרה...
בבקבוק נשאר מעט נוזל ממה שקווירל שתה... חוץ מזה שווירל השאיר את הבקבוק כי וולדמורט רצה להתעמת עם הארי וסוף סוף להרוג אותו, ומה יותר טוב מלהביא אותו לחדר סודי עם מכשולים? איך דמלבדור הגיע- בטח ניטרך את כל המכשולים הרי הוא דמבי!
נבואת הפרופסור טרלוני התגשמה: הספר החמישי, היא מנבאת לאמברידג' סכנה איומה, ואמברידג' אכן עמדה בסכנה איומה עם הקנטאורים... זה מעלה את סף נבואות האמת שלה לשלוש!
זה לא כ"כ נבואה, זה יותר כמו משאלה שהיא אורמ שאמגברידג' תהיה בסכנה, כמו שהיא אומרת כל הזמן שהארי ימות.. אמברידג' לא הייתה בעד כדי כך סכנה, וגם לא היה לה קול מצמרר כזה כמו בנבואה של הארי
איך וולדמורט ידע שלהארי יש את אבן החכמים בכיס?
הוא כנראה ביאר הכרה או משהו...
ושאלה קצת יותר פילוסופית... אף פעם אף אחד לא חשב על סנייפ כמי שכתב את החידה המדהימה הזו של הבקבוקונים. היא בחרוזים, היא מאוד שנונה ומאוד קשה, ובשביל לפתור אותה צריך מידה רבה של הגיון. מה אתם אומרים על זה? וחוץ מזה, הרמיוני כל כך התלהבה מהחידה שמעניין שהיא לא ניסתה לפחות לראות את סנייפ מעבר למה שהוא מציג את עצמו, היא הרי אמורה להיות חכמה ורואה את מה שנסתר קצת מהעין. כמו כן הוא הצטרף ללמד בבית הספר בשנה שבה הוריו של הארי מתו... אני מניחה שזה היה בגלל שוולדמורט נעלם והכל אבל בכל זאת...
זה שהוא הצטרף להווגרוס שהוריו של הארי מתו, זה כי רק באותו זמן הוא גמר עם הדאבל-קרוס שלו בוולדמורט ויכל לחזור לעבודה רגילה, כקודם לכן הוא היה עסוק במסדר עוף החול... הרמיוני יודעת שהוא חכם, מה כ"כ מלא רגש בזה שהוא עשה את הטריק עם חרוזים? זה לא אומר כ"כ הרבה על אופיו.

M r s Black

New member
ובכן.

האגריד והאוהל הצהוב - אני אפילו לא טורחת לענות על זה.
הרגשות והקסם הבלתי נשלט של הארי - ובכן, אני משערת שעקב העובדה ש-11 שנים הייתה בו כמות קסם גדולה שלא הובאה לידי שימוש והארי לא היה מודע אליה, הייתה חייבת לצאת בצורות אחרות. כמו ש... אממ... מתאפקים יותר מדי וזה גורם לגזים o_O לא הייתה לי דוגמה יותר טובה
לכן אני מניחה שהזמנים היחידים שהקסם התפרץ כך באמת היו כשהוא שהה אצל הדרסלים, שכידוע, לא נותנים לו לעשות שימוש בקסם.
ולדמורט והקבוקון - בל נשכח שולדמורט היה זקוק להארי בשביל למצוא את אבן החכמים.
נבואת האמברידג' - כן, היא ניבאה לאמברידג' ייסורים קשים, וכך גם לעוד 99.9% מדיירי הוגוורטס.
לא הבנתי את השאלה פה, אני מוכרחה להודות.

לדעתי

האגריד סרג אוהל קטן צהוב כדי... אמממ... להביא את זה מתנה למישהו? אני חושבת שהוא יכול להרשות את זה לעצמו בתהחשב בעובדה שכל מי שמכיר אותו טוב יודע שאת המתנות מהאגריד בדר"כ זורקים... (עוגיות, ספרים, הארי חושש שהוא יביא לו כריכי סמורים... *8- )
כי הוא יותר מודע לקסם שלו, נראה לי והוא עושה את זה מן הסתם בתת מודע. אם הוא היה צריך לשים לב כדי לא לעשות קסמים, היו, כל הנראה, דברים הרבה יותר גרועים מאשר ניפוח דודה...
לדעתי, הוא עשה את זה כדי להרוג את הארי. וולדמורט משך אותו לשם כדי שיוכל להרוג אותו.
כשהיא אמרה את זה היא יותר ניסתה להפחיד את אמבריג'. לא נראה לי שהיא יכלה לנבא בלחץ שבו היא הייתה צריכה...
מה אני אומרת לזה? אני אומרת שיש כאן משהו לא הגיוני.למה לעזאזל הם שמו את החידות? זה אמור להיות דברים בלתי חדירים! חידה היא חדירה! הם שמון כמה רק למקרה ומישהו יצליח לעבור חלק... וולדמורט הוא גאון. למה הם עשו חיזה שהוא יכול לפתור? אם הרמיוני יכלה לפתור אותה אז ברור שוולדמורט יכול ומוולדמורט הם מנסים להגן על האבן! זו לדעתי השאלה שצריך לשאול.

למעלה