אני בעד בדץ
New member
../images/Emo18.gifאם חשוב לכם שהכשר הבד"ץ לא ייעלם.
[ גילוי נאות: הודעה זו מתפרסמת בפורומים:
דתיים
גרושים דתיים
הומואים דתיים
יהדות לחילונים
לשאול את הרב
נשואים נשואות דתיים
שידוכים-חרדים
העולם החרדי
העולם החרדי-חסידי
העולם החרדי-מוזיקה ורדיו
נוער חרדי]
מדובר בתוכן מהותי ואנסה לתמצת ככל שאוכל. חשוב שתקראו עד הסוף, תודה. חבורה של אנשים פתחה במאבק בהכשר בד"ץ העדה החרדית. הם הקימו לשם כך אתר אינטרנט ועמוד בפייסבוק. כמו כן, אותו מטה דואג לעדכן תכופות את תומכיו בהודעות מייל. הם שמו לעצמם כמטרה, להחרים נקודתית מוצרים הנושאים הכשר של בד"ץ העדה החרדית. פעם בפעם הם מפרסמים רשימה של מוצרים אותם הם מחרימים (בשל כאמור, היותם כשרים בהכשר הבד"ץ) ומציינים מוצרים חלופיים שאינם נושאים את ההכשר של בד"ץ העדה החרדית-כדי להראות לאנשים שיש להם ברירה אחרת ושיבחרו בה. ולשדר לחברות שעדיף להן להיפטר מסמל ההכשר של הבד"ץ. לצערי המאבק שלהם גם נחל הצלחה במקרה של גלידות נסטלה. מאבק בסמל כשרות זה, איננו מאבק כנגד מספר מצומצם של חמומי מוח ששורפים דגלים של המדינה שלנו-כפי שאותו מטה מתיימר להציג באתר הרשמי שלו. בין אם במודע ובין אם לא- במאבק כזה יש בכדי להתריס כנגד ערכי היהדות והכשרות. רבים מרוכשי מוצרי בד"ץ העדה החרדית אינם נמנים כלל בציבור העדה החרדית ובוחרים לרכוש מוצרים אלה בשל היותם מיוצרים בהקפדה הלכתית אותה הם רואים לנכון ליישם. רק לאחרונה יצא המטה בסיסמה חדשה "המבדיל בין קודש לחור" (כאשר הסיסמה מתייחסת להחרמת מוצרי נייר טואלט בהכשר בד"ץ העדה החרדית). סיסמה שיש בה בכדי לבזות את ערכי היהדות. אני בן 18 וחצי, ובקרוב מתגייס לצבא ההגנה לישראל ואני גאה בכך. אינני נוהג לרכוש בכוונה תחילה מוצרים הנושאים הכשר בד"ץ.
עם זאת: לאור ההתנהלות הפסולה של המאבק הנ"ל אני קורא לכל יהודי להצטרף למאבק נגד אותו מטה. הם בוחרים להחרים את מוצרי בד"ץ העדה החרדית, ואנחנו נבחר לעודד קנייה של אותם מוצרים
אז מה עושים? אתם שואלים. ואני עונה: לרגל החגים הם יצאו עם רשימה ממוקדת של המוצרים אותם הם קוראים להחרים. להלן נוסח הודעתם:
--------------------
-------------------------------
אנו ממשיכים בפעילות החרם הממוקד. לקראת ראש השנה בחרנו להתמקד בשולחן החג. בתחום הדבש והיין המצב שפיר. מרבית היצרנים הגדולים ללא הכשר בד"ץ העדה החרדית. בתחום המשקאות הקלים המצב קצת פחות משמח, אבל בהחלט יש חלופות. תשלובת טמפו בחרה להכניס את כל מוצריה תחת כנפי הבדץ. הנה כמה דוגמאות - וחלופות אפשריות, לנוחיותכם (מתוך העידכון שהם שולחים למנויים במייל): בקבוק משפחתי פפסי קולה (של טמפו) עם הכשר בדץ. בקבוק משפחתי קוקה קולה ללא הכשר בדץ. RC קולה גם הוא ללא הכשר בדץ. 7UP של טמפו עם הכשר בדץ העדה החרדית. ספרייט, של קוקה קולה - ללא בדץ. בירה מאלט נשר (של טמפו) - עם הכשר בדץ. המתחרה של מאלטי - ללא בדץ. ולבסוף: הבירות המקומיות (גולדסטאר ומכבי של טמפו) שתיהן בהכשר בדץ. לעומת זאת קרלסברג והייניקן (מהמותגים המובילים בעולם) ללא בדץ העדה החרדית.
---------------------
------------------------
אנחנו נפעל בדיוק באותה שיטה בה הם פועלים. זאת אומרת, שכשאתם הולכים לקניות לקראת החג, אתם מוודאים שהמוצרים שאתם קונים נושאים הכשר בד"ץ העדה החרדית, אף על פי שעד היום לא הקפדתם על כך.
החשוב מכל הוא להקפיד לקנות את המוצרים הבאים, אותם בחר המטה להחרים נקודתית: 1. בקבוק משפחתי פפסי קולה (של טמפו) עם הכשר בדץ. 2. 7UP של טמפו עם הכשר בדץ העדה החרדית. 3. בירה מאלט נשר (של טמפו) - עם הכשר בדץ. 4. הבירות המקומיות (גולדסטאר ומכבי של טמפו) שתיהן בהכשר בדץ.
אפשרויות נוספות להרתם למאבק נגד המטה, ולעודד רכישת מוצרים אותם המטה מחרים: -הצטרפו לעמוד שלנו בפייסבוק: http://www.facebook.com/group.php?gid=115068735213819 (יש גם קישור בסוף ההודעה) -ספרו לחברים על מאבק הנגד שלנו ועודדו גם אותם להקפיד לרכוש יותר מוצרי בד"ץ העדה החרדית ובעיקר את אותם מוצרים שהמטה הנ"ל מחליט להחרים נקודתית -במידה ומישהו מעוניין לבנות אתר באינטרנט למען המאבק הנגדי שלנו אנא אמור לי. כמו כן, כל אדם המעוניין לתרום יותר למען המאבק יכול ליצור עמי קשר ונראה כיצד ניתן להתקדם. -מי שרוצה לקבל עידכונים במייל על התקדמות המאבק שלנו, שישלח לי בהודעה פרטית (או לכתובת: [email protected] ) את כתובת המייל שלו. יש לזכור: הם מונעים משנאה, ואילו אנו מונעים מאהבה. כוחנו גדול מכוחם. נבהיר להם חד משמעית שהחרם שלהם לא יוכל להחזיק מעמד עוד זמן רב, משום שאנו נתקוף אותו שיטתית. בהצלחה לכולנו, שנה טובה ומתוקה, כתיבה וחתימה טובה
[ גילוי נאות: הודעה זו מתפרסמת בפורומים: