אם חשוב לכם שהכשר הבד"ץ לא ייעלם.

../images/Emo18.gifאם חשוב לכם שהכשר הבד"ץ לא ייעלם.

[ גילוי נאות: הודעה זו מתפרסמת בפורומים:
דתיים
גרושים דתיים
הומואים דתיים
יהדות לחילונים
לשאול את הרב
נשואים נשואות דתיים
שידוכים-חרדים
העולם החרדי
העולם החרדי-חסידי
העולם החרדי-מוזיקה ורדיו
נוער חרדי
]
מדובר בתוכן מהותי ואנסה לתמצת ככל שאוכל. חשוב שתקראו עד הסוף, תודה. חבורה של אנשים פתחה במאבק בהכשר בד"ץ העדה החרדית. הם הקימו לשם כך אתר אינטרנט ועמוד בפייסבוק. כמו כן, אותו מטה דואג לעדכן תכופות את תומכיו בהודעות מייל. הם שמו לעצמם כמטרה, להחרים נקודתית מוצרים הנושאים הכשר של בד"ץ העדה החרדית. פעם בפעם הם מפרסמים רשימה של מוצרים אותם הם מחרימים (בשל כאמור, היותם כשרים בהכשר הבד"ץ) ומציינים מוצרים חלופיים שאינם נושאים את ההכשר של בד"ץ העדה החרדית-כדי להראות לאנשים שיש להם ברירה אחרת ושיבחרו בה. ולשדר לחברות שעדיף להן להיפטר מסמל ההכשר של הבד"ץ. לצערי המאבק שלהם גם נחל הצלחה במקרה של גלידות נסטלה. מאבק בסמל כשרות זה, איננו מאבק כנגד מספר מצומצם של חמומי מוח ששורפים דגלים של המדינה שלנו-כפי שאותו מטה מתיימר להציג באתר הרשמי שלו. בין אם במודע ובין אם לא- במאבק כזה יש בכדי להתריס כנגד ערכי היהדות והכשרות. רבים מרוכשי מוצרי בד"ץ העדה החרדית אינם נמנים כלל בציבור העדה החרדית ובוחרים לרכוש מוצרים אלה בשל היותם מיוצרים בהקפדה הלכתית אותה הם רואים לנכון ליישם. רק לאחרונה יצא המטה בסיסמה חדשה "המבדיל בין קודש לחור" (כאשר הסיסמה מתייחסת להחרמת מוצרי נייר טואלט בהכשר בד"ץ העדה החרדית). סיסמה שיש בה בכדי לבזות את ערכי היהדות. אני בן 18 וחצי, ובקרוב מתגייס לצבא ההגנה לישראל ואני גאה בכך. אינני נוהג לרכוש בכוונה תחילה מוצרים הנושאים הכשר בד"ץ.
עם זאת: לאור ההתנהלות הפסולה של המאבק הנ"ל אני קורא לכל יהודי להצטרף למאבק נגד אותו מטה. הם בוחרים להחרים את מוצרי בד"ץ העדה החרדית, ואנחנו נבחר לעודד קנייה של אותם מוצרים
אז מה עושים? אתם שואלים. ואני עונה: לרגל החגים הם יצאו עם רשימה ממוקדת של המוצרים אותם הם קוראים להחרים. להלן נוסח הודעתם:
--------------------
-------------------------------
אנו ממשיכים בפעילות החרם הממוקד. לקראת ראש השנה בחרנו להתמקד בשולחן החג. בתחום הדבש והיין המצב שפיר. מרבית היצרנים הגדולים ללא הכשר בד"ץ העדה החרדית. בתחום המשקאות הקלים המצב קצת פחות משמח, אבל בהחלט יש חלופות. תשלובת טמפו בחרה להכניס את כל מוצריה תחת כנפי הבדץ. הנה כמה דוגמאות - וחלופות אפשריות, לנוחיותכם (מתוך העידכון שהם שולחים למנויים במייל): בקבוק משפחתי פפסי קולה (של טמפו) עם הכשר בדץ. בקבוק משפחתי קוקה קולה ללא הכשר בדץ. RC קולה גם הוא ללא הכשר בדץ. 7UP של טמפו עם הכשר בדץ העדה החרדית. ספרייט, של קוקה קולה - ללא בדץ. בירה מאלט נשר (של טמפו) - עם הכשר בדץ. המתחרה של מאלטי - ללא בדץ. ולבסוף: הבירות המקומיות (גולדסטאר ומכבי של טמפו) שתיהן בהכשר בדץ. לעומת זאת קרלסברג והייניקן (מהמותגים המובילים בעולם) ללא בדץ העדה החרדית.
---------------------
------------------------
אנחנו נפעל בדיוק באותה שיטה בה הם פועלים. זאת אומרת, שכשאתם הולכים לקניות לקראת החג, אתם מוודאים שהמוצרים שאתם קונים נושאים הכשר בד"ץ העדה החרדית, אף על פי שעד היום לא הקפדתם על כך.
החשוב מכל הוא להקפיד לקנות את המוצרים הבאים, אותם בחר המטה להחרים נקודתית: 1. בקבוק משפחתי פפסי קולה (של טמפו) עם הכשר בדץ. 2. 7UP של טמפו עם הכשר בדץ העדה החרדית. 3. בירה מאלט נשר (של טמפו) - עם הכשר בדץ. 4. הבירות המקומיות (גולדסטאר ומכבי של טמפו) שתיהן בהכשר בדץ.
אפשרויות נוספות להרתם למאבק נגד המטה, ולעודד רכישת מוצרים אותם המטה מחרים: -הצטרפו לעמוד שלנו בפייסבוק: http://www.facebook.com/group.php?gid=115068735213819 (יש גם קישור בסוף ההודעה) -ספרו לחברים על מאבק הנגד שלנו ועודדו גם אותם להקפיד לרכוש יותר מוצרי בד"ץ העדה החרדית ובעיקר את אותם מוצרים שהמטה הנ"ל מחליט להחרים נקודתית -במידה ומישהו מעוניין לבנות אתר באינטרנט למען המאבק הנגדי שלנו אנא אמור לי. כמו כן, כל אדם המעוניין לתרום יותר למען המאבק יכול ליצור עמי קשר ונראה כיצד ניתן להתקדם. -מי שרוצה לקבל עידכונים במייל על התקדמות המאבק שלנו, שישלח לי בהודעה פרטית (או לכתובת: [email protected] ) את כתובת המייל שלו. יש לזכור: הם מונעים משנאה, ואילו אנו מונעים מאהבה. כוחנו גדול מכוחם. נבהיר להם חד משמעית שהחרם שלהם לא יוכל להחזיק מעמד עוד זמן רב, משום שאנו נתקוף אותו שיטתית. בהצלחה לכולנו, שנה טובה ומתוקה, כתיבה וחתימה טובה

הם לא מונעים משנאה, אלא מהיגיון.

אם אתה לא שומר כשרות, או לא מקפיד על בד"ץ, איזו סיבה יש לך לממן החזקת משגיחי כשרות שלהם?! כאשר אתה קונה מוצר כזה, חלק ממחירו משולם לבד"ץ. לולא היה הכשר בד"ץ לאותו המוצר, שאינו נחוץ לאנשים המחרימים, המחירים היו זולים יותר... ומעל לכל- איזו סיבה יש לתומכים בחופש דת וחופש מדת בישראל, לממן מכספם הפגנות נגד פתיחת חניון קרתא ואת ההפגנות שהיו נגד בניית חדר המיון הממוגן באשקלון?! זה אבסורדי לחלוטין שרבבות מתושבי ישראל מממנים בלא ידיעתם הפגנות שהם מתנגדים אליהן, ושמנוגדות לעולם הערכים שלהם. הניסיון להציג את החרם על הבד"ץ כמונע משנאת דת לא יעבור- עובדה שלא היתה שום קריאה להחרמת מוצרים בהכשר הרבנות הראשית לישראל. מדובר פה בחרם על קבוצת אנטי-ציונים שמקבלים כסף מכשרות שהם נותנים גם למוצרים שכלל אינם דורשים הכשר, ומשתמשים בו למטרות שמנוגדות לדעתם של רוב אזרחי ישראל. זכותם של חברי העדה החרדית לעשות מה שברצונם עם הכסף שהם מרוויחים, אך אין לגיטימי יותר מהחלטה של אזרחים לא להעביר להם את כספם. נ.ב: אני מכיר דתיים שהחרימו/ מחרימים את הבג"ץ עוד ממזמן, משום הפגיעה והזלזול שלו ברבנות הראשית לישראל, ומשום עמדותיו האנטי-ציוניות, כך שאין כאן שום קשר לשנאת דת.

"המבדיל בין קודש לחור"

ממש הגיון צרוף. אף טיפת ציניות נוטפת בוז, אף טיפת שינאה לדת. ממש כלום. ללא ההשגחה המוצרים היו זולים יותר בכמה? באגורה אחת על כל 20 שקל שהאדם הוציא? אתה באמת חושב שזה הדלק של כל אותם אנשים שמובילים ומשתתפים במאבק הזה?! אני יכול לומר לך בוודאות שלא. עובדה שגם אין מילה אחת על הנושא הכספי באתר של המטה. הם מדברים אך ורק על הנושא האידיאולוגי. ובאשר אליו: איני יודע כיצד הם או אתה -קובעים מה נעשה עם אותם כספים. הם מתיימרים לקבוע דברים שאינם יכולים להביא להם כל ראיות. אני בספק אם אין הדבר גובל בהוצאת לשון הרע. הם מתחילים כרגע עם מוצרי הבד"ץ וכשאלה יתנקו מהמדפים יש לי תחושה חזקה שהם יעברו להשגחה הבאה. וכן הלאה. הרי אתה רואה כמה שהם פועלים בהתמקדות והדרגתיות. את הבג"ץ? כן, גם אני מכיר אנשים שמחרימים. אבל אני מניח שהתכוונת לבד"ץ. אני מבין אם אנשים דתיים יעשו זאת, אך כמו שהסברתי אני יוצא חוצץ כנגד מטה המאבק הזה כיוון שאני מריח שנאת דת נודפת ממנו.

לא כל ציניות היא שנאת דת...

ציניות כלפי לקיחה של הדת לנקודות קיצון הזויות, כמו דרישת הכשר לנייר טואלט, היא זילות של הדת- ולא הסיסמה, שנועדה להגיד בבירור שיש להפריד בין הקדושה של הדת, לבין עניינים בזויים כמו נייר טואלט. הקשר בין בד"ץ העדה החרדית לבין ההפגנות הללו הוא ברור: ראש בד"ץ העדה החרדית הוא הרב יצחק טוביה ווייס http://www.torahindex.com/he/inst/institutionsDetail.aspx?index=2&instID=5262. הנה דוגמה קטנה להתבטאויות שלו: http://www.torahindex.com/he/inst/institutionsDetail.aspx?index=2&instID=5262 התבטאות מפורשת בעד מהומות והתפרעויות כמחאה על פתיחת חניון ספרא: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/107/947.html http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1112368.html http://www.haredim.co.il/ViewArticle.aspx?catID=1&itmID=3028 עוד הפגנות נגד "חילול קברים": http://2424.co.il/news_read.php?n_id=3728&cat_id=4&tmp=772 http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/107/947.html הקשר של העדה החרדית למהומות "האם המרעיבה", כפי שכונתה בתקשורת http://www.haredim.co.il/ViewArticle.aspx?catID=1&itmID=914 הפגנות העדה החרדית נגד חיוב לימודי תכנית הליבה http://cafe.themarker.com/post/772073/ וכמובן, איך אפשר בלי המצעד- http://havruta.org.il/archives/2225 http://www.gogay.co.il/content/article.asp?id=6402 "העדה החרדית" היא, כעובדה, קבוצה המארגנת מהומות והפגנות כנגד הפלורליזם בישראל (הניסיון לכפות על קבוצות אחרות שלא לעבוד/ לנסוע בשבת, לדוג'), ובנוסף יוצאת נגד "שלטון הכופרים" ומבטיחה "להעלות את ירושלים באש למען קדושת השבת". אין שום סיבה שציונים, או חילונים, יתרמו מכספם לגורמים כאלו באמצעות קניית מוצרי הבד"ץ. לסיכום- או שפשוט לא ידעת מהי "העדה החרדית" ומה מעשיה, או שאתה משתמש בדמגוגיה זולה. כך או כך, "העדה החרדית" מעורבת במעשים ובהתבטאויות שרוב הציבור הישראלי סולד מהם. אזכיר רק כי גם אם הכספים מהכשרות לא הולכים ספציפית לפעילויות הללו, הרי שמפעל הכשרות הזה נותן לעדה החרדית כוח פוליטי וכלכלי עצום- בניגוד לרבנות, הם לא מחויבים להעניק כשרות רק עפ"י כשרות האוכל, ויכולים לדרוש עוד תנאים רבים על מנת שתוענק הכשרות. החרם מוצדק לחלוטין, תודה שגרמת לי לברר ולהבין זאת.

gps5

New member
אני דווקא בעד שיעלם...

ויפה שעה אחת קודם.

gps5

New member
מקפידי הבשר יתפכחו

נראה לי יעשה טוב גם להם.

הרב אליהו פסק לספרדים לאכול בשר חלק.

אז אולי תתפכח אתה ותבין שההלכה אינה משחק. אם אתה רוצה לומר שההלכה לא מעניינת לך את ה.... -סבבה. אבל אל תנהל דיון לשווא.

gps5

New member
לא הבנתי...

מה הקשר בין הכשר בד"ץ לבין בשר חלק? בד"ץ הופכים בשר כשר לבשר חלק? כי אם כן אז אוי ואבוי. אולי כדאי שתכיר את העניין קצת יותר לעומק לפני שתתקוף אותי לשווא, בשר חלק הוא ממש לא פונקציה של השגחה או כשרות מסוימת אלא תלוי במצבה של הבהמה. הפוסקים הספרדים אסרו, השאכנזים התירו, וכל אחד יעשה כמנהגו. לעומת זאת, הכשרי בד"ץ הם גזל מדאורייתא, וחבל שדווקא הקהילה החילונית מחליטה לשים להם סוף ולא הקהילה הדתית.

avitano

New member
אפשר לחשוב.

שטויות במיץ כל הכשירויות האלה הייתי בעסקים כל היום לא היה שם משגיח הייתי במקום עם כשרות "בית יוסף" או משהו כזה אטליז שמוכר בשר והבן אדם שותה נס קפה , ראיתי בבירור שנשפכו לו טיפות על היד אבל הוא המשיך לעבוד עם הבשר אז חלאס עם ההנפצות חוץ מלקחת כסף המשגיחים לא עושים כלום

Nחמן

New member
לצערי לא אוכל להשתתף בדיון

רק בקצרה: אני נגד חרם על הבד"ץ. בעצם אי אפשר. הבד"ץ הוא גוף אדיר וחזק, שאיש אינו יכול לשבור אותו. רק מה? אינני שבוי בקסמי הבד"ץ. אני קונה אוכל לפי הטעם ולא לפי ההכשר. בדקתי ומצאתי, שמוצרי "עוף חלק" (אין חיה כזאת...) בהכשר בד"ץ יקרים כמעט פי שניים מעוף כשר למהדרין בהשגחה שונה. לכן ברור, שאוותר על הבד"ץ. חוץ מזה במוצרי חלב אינני מקפיד על אבקת חלב נכרי (להבדיל מחלב ממש). לכן גם אם אסכים לכל הטענות, אני קונה בד"ץ רק כאשר אין לי אלטרטיבה טובה יותר לטעמי. מעבר לזאת אינני פוליטיקאי וגם אינני מוכן לעשות הכללות. רק בהזדמנות הזכר לי להביא סיפור מבדח על הבד"ץ...

gps5

New member
אין הזדמנות טובה מזו :)

אתה מעדיף שהנושא יישכח ויעלם כלא היה?

Nחמן

New member
כרגע אני מעדיף להיות בריא

דבר זה עומד מעל כל הנושאים האחרים החשובים שעל סדר היום. חוץ מזה אחזור שוב על דעתי: אני מתנגד לחרם על הבד"ץ. ראשית - זה ידגדג את קצה הציפורן הקטנה שלהם. הבד"ץ הוא גוף חזק והגדול ביותר מבין כל גופי הכשרות הפרטיים. שנית - לי אישית אין שום עדיפות לבד"ץ. לפעמים אני חש מעין בוז על התנהגותם בכך, שאינם מתירים לעסק שבהשגחתם להכניס שום דבר מזון, שאיננו נושא הכשר בד"ץ. מעשה שהיה: לפני שנים רבות ישבתי לסעוד במזנון תחת השגחת הבד"ץ (כמעט יצא לי בג"ץ...
). קניתי לי חומוס בפיתה עם תוספות ואכלתי לשובע. עם האוכל ביקשתי גם לשתות משקה "קוקה קולה" אולם לא היה במזנון. רק מהעבר השני של המדרכה הייתה מכונה, שממנה אפשר היה להוציא משקאות "קוקה קולה", "ספרייט" וכיו"ב. המוכר האדיב הסביר לי, שהבד"ץ לא מרשה למכור "קוקה קולה". "קוקה קולה"?! תמהתי. הרי זה בהכשר המהודר של הרב לנדא מבני ברק, שרבים סומכים עליו! כעבור זמן סרתי למזנון שוב והפעם זכיתי לפגוש את משגיח הכשרות. שאלתיו לפשר הדבר, שהרי הבד"ץ מפרט על מה חל ההכשר בדיוק ואיננו נותן תעודת כשרות סטנדרטית. "נכון!" אומר לי המשגיח. רק אם ילד יבקש לקנות פלאפל בפיתה וירצה לשתות "קוקה קולה". הוא עלול לחשוב, שה"קולה" הוא בהכשר בד"ץ... כבר לא ידעתי, אם אני נמצא בחלם או כאן על הארץ. בעקבות הבד"ץ הלכו גופי הכשרות האחרים ולכן לא תמצא בחנויות שבהכשר הרב לנדא מוצרים בהכשרים של גופים אחרים. וכן אצל הרב רובין מרחובות. אע"פ כן אני אומר, שזכותו של כל אחד לאכול תחת איזה הכשר שיבחר. בהחלט אני מעודד אי הקפדה על בד"ץ. רק לא חרם. שבת שלום!

א. שלום נחמן! ב. הבד"ץ הכשר גיזעני

נחמן שלום ורפואה שלמה! באשר להכשר הבד"ץ של העדה החרדית, ההכשר גיזעני ואינטרסנטי, הגורף מיליונים ... חבל שכוחי לא במותני - הייתי לוקח חלק בביעור הרע (הכשר הבד"ץ מקרבנו) . עוד יקומו רודפי צדק ומבערי רע לעשות מחקרים יסודיים מי עומד אחרי הכשר הבד"ץ, מי הם עיקר המתפרנסים מהכשר הבד"ץ, מה השכלתם התורנית של משגיחי הכשרות, וכו` וכו` ... ... ... צר לי שאני מעלה הודעה קשה, אבל האמת המסתתרת אחרי הכשר הבד"ץ היא מרה מאוד ופוגעת בארץ ישראל - במדינת ישראל - גם בתורת ישראל היא פוגעת - אנחנו ורבבות אלפי ישראל נפגעים מושפלים ונסחטים ע"י ההכשר הגיזעני ואינטרסנטי הנקרא בד"ץ ... תכלה שנה וקללותיה!

Nחמן

New member
נצח יקר ואהוב!

לא נכנסתי לעומק הדברים. כבר כתבתי בתגובה קודמת, שלקראת החגים מוצרי הבשר למהדרין בהשגחת בד"ץ העדה החרדית צפוים להרקיע שחקים. אני יכול לומר בפה מלא: מוותר. אני סומך על הכשרויות האחרות למהדרין לא פחות מאשר על הבד"ץ (ואולי אף יותר). לא אשלם מחיר יקר. יש לי חשש כבד, שלפחות חלק מטענותיך נכונות. לא אתפלא, אם ייוודע לי, שמאחורי הפשקווילים נגד ראש העיריה (בעניין מצעד הגאווה) ונגד המדינה, כאשר היא מנסה לאכוף את החוק, עומדים גופים אלה. יש לי עוד מלוא טענות כרימון כלפיהם אבל יש בהם גם מעלות חיוביות. לקראת ימי הדין אני מציע להתעסק פחות בשלילי ולשים דגש על החיובי. זכותך המלאה להימנע מלאכול בד"ץ אבל ניסיון להטיל חרם על גוף זה כמוהו במלחמה בטחנות רוח... תחל שנה וברכותיה!

נו באמת, מה אתה דואג?

הכל יהיה בסדר, חברות המזון לא יוותרו על הלקוח הדוסי (בעיקר שבו יש לא מעט ילדים והצריכה גבוהה) אל תדאג! באמת.

למעלה