טיול תל - אביבי.

מצב
הנושא נעול.
../images/Emo175.gifטיול תל - אביבי.

טיול תל - אביבי.
ביום חמישי יצאתי לטיול מכ"ס לת"א מרכז. הנה מה שתפסתי בעדשה. כל התמונות צולמו בNikon Coolpix 4500, וע"פי ראות עיני. אשמח לתגובות, מענות, בקשות, ודולרים.

מספור מערכי קרונועים מדגם IC3

IC3 7039 נכנס לכ"ס.
קודם כל תודה על התמונות היפות עומרי. ולעניין - כדאי להבהיר שוב שהמספרים שציינת אינם מספרי המערכים של הקרונועים מדגם IC3, אלא המספרים של הקרונות (או 'יחידות') שמרכיבים את המערכים - כל מערך כולל שלושה קרונות, ואלא אם כן עשו תהליך די מורכב במוסך הרכבת, אלו תמיד אותם קרונות. לפיכך, לתחנת כפר סבא נכנס 7039 ביחד עם 7439 ועם 7239, ולמי שעוד לא הבין, מספר המערך הוא... 39. זה אומר שצילמת גם את מערך 41 ואת מערך 33. הסבר מפורט על מספור ברכבת ישראל נמצא במאמר בפרק ה-'נייד' באתר 'חדשות הרכבת'.

חן צודק.

קודם כל תודה על התמונות היפות עומרי. ולעניין - כדאי להבהיר שוב שהמספרים שציינת אינם מספרי המערכים של הקרונועים מדגם IC3, אלא המספרים של הקרונות (או 'יחידות') שמרכיבים את המערכים - כל מערך כולל שלושה קרונות, ואלא אם כן עשו תהליך די מורכב במוסך הרכבת, אלו תמיד אותם קרונות. לפיכך, לתחנת כפר סבא נכנס 7039 ביחד עם 7439 ועם 7239, ולמי שעוד לא הבין, מספר המערך הוא... 39. זה אומר שצילמת גם את מערך 41 ואת מערך 33. הסבר מפורט על מספור ברכבת ישראל נמצא במאמר בפרק ה-'נייד' באתר 'חדשות הרכבת'.
חן צודק.
אכן, ציינתי רק את "מספרי הקצה". טעות שלי, מודה. אגב, תהליך מתן המספרים למערכי הIC3 נראה לי תמוהה ביותר: הרי מערכי הIC לא בנוים כך שאפשר להפריד את השלשות. מדוע נתנו לכל קרון מספר? (הרי שאין להפריד את השלשה, ולכן הם "יחידה אחת".)

מספור מערכי IC3

חן צודק.
אכן, ציינתי רק את "מספרי הקצה". טעות שלי, מודה. אגב, תהליך מתן המספרים למערכי הIC3 נראה לי תמוהה ביותר: הרי מערכי הIC לא בנוים כך שאפשר להפריד את השלשות. מדוע נתנו לכל קרון מספר? (הרי שאין להפריד את השלשה, ולכן הם "יחידה אחת".)
מספור מערכי IC3
מצד אחד אתה צודק - אין טעם מעשי במספור נפרד של כל יחידה במערך, ולראייה - המערכים שרכבת ישראל רכשה משוודיה ממוספרים כמערכים שלמים, ואפילו רכבות ה-TGV המפורסמות מציגות בחזיתן מספרי מערך, בנוסף למספרי יחידות שרק מביני דבר יידעו למצוא אותם. מצד שני, דווקא כן ניתן לחלק את השלשות, אבל לא במהלך שגרת היום אלא רק בסדנאות ובמוסכים, כמו שעשו לדוגמא לפני כמה שנים כששני מערכים נפגעו חלקית, והיחידות התקינות משניהם צורפו לכדי מערך שלם עד לתיקון השאר (פרטים במאמר ב-'חדשות הרכבת'). מעשית, אני מאמין (אבל לא יודע) שהשיטה למספור שנעשה בארץ היא שככה הם מוספרו בדנמרק (רק ששם יש במקום תחילית 7 תחילית 5). דרך אגב, גם באתרים של חובבים בחו"ל נתקלתי בתופעה דומה של התייחסות שגוייה למערכים לפי מספרי הקרון המצולם -'5043', '5290' וכיו"ב.

../images/Emo175.gif ואליו מחובר מערך 7241...

טיול תל - אביבי.
ביום חמישי יצאתי לטיול מכ"ס לת"א מרכז. הנה מה שתפסתי בעדשה. כל התמונות צולמו בNikon Coolpix 4500, וע"פי ראות עיני. אשמח לתגובות, מענות, בקשות, ודולרים.
ואליו מחובר מערך 7241...
מהצד השני...

../images/Emo175.gif עומס על הDD.

טיול תל - אביבי.
עומס על הDD.
הרכבת הצפופה ביותר והשנואה עלי. כמו תמיד, ישראלים, לא יחכו שאנשים קודם ירדו, ישר קופצים ומעכבים את הירידה. מוסיף עוד לפחות דקה עצירה, למרות פתחי המעבר הרחבים.

elians

New member
מה שנכון נכון .. כמוני כמוך

עומס על הDD.
הרכבת הצפופה ביותר והשנואה עלי. כמו תמיד, ישראלים, לא יחכו שאנשים קודם ירדו, ישר קופצים ומעכבים את הירידה. מוסיף עוד לפחות דקה עצירה, למרות פתחי המעבר הרחבים.
לא אוהב את הרכבת הצפופה הזאת ממש קופסת סרדינים.... איך רואים שהרכיבו את המושבים בארץ.. ולא במקור הקרונות. בחו"ל...

fireman

New member
מה הקשר איפה הורכבו הכסאות

לא אוהב את הרכבת הצפופה הזאת ממש קופסת סרדינים.... איך רואים שהרכיבו את המושבים בארץ.. ולא במקור הקרונות. בחו"ל...
מה הקשר איפה הורכבו הכסאות
בכל מערכי הIC3 כמדומני הכסאות גם הורכבו בארץ ברמת"א.

../images/Emo175.gif יוצאים לדרך.

טיול תל - אביבי.
יוצאים לדרך.
עוד 45 דקות - אנחנו באשדוד.

../images/Emo175.gif ולסיום היום הזה....

טיול תל - אביבי.
ולסיום היום הזה....
להתראות ת"א מרכז, נתראה בפעם הבאה.....
תמונות מהרכבת האחרונה שעליה עליתי בחזרה לא הצלחתי להשיג, מכיון שהיה חסר אור והיו לי מעט בעיות עם הפלאש...

fireman

New member
תמונות נהדרות! ../images/Emo45.gif

ולסיום היום הזה....
תמונות מהרכבת האחרונה שעליה עליתי בחזרה לא הצלחתי להשיג, מכיון שהיה חסר אור והיו לי מעט בעיות עם הפלאש...
תמונות נהדרות!

טומי*

New member
תמונות מצויינות......./images/Emo45.gif

ולסיום היום הזה....
תמונות מצויינות.....

עומר M

New member
שאלה לעומרי

ולסיום היום הזה....
שאלה לעומרי
מה בונים שם בת"א מרכז? אני רואה פיגומים...

אורי404

New member
תשובה.

שאלה לעומרי
מה בונים שם בת"א מרכז? אני רואה פיגומים...
תשובה.
מרחיבים מסילה שלישית באיילון, ומרחיבים את תחנת תל אביב מרכז/סבידור/ארלוזרוב. יותר פירון תוכל למצוא באתר "חדשות הרכבת".

omer landau

New member
אחלה תמונות../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif ושאלה

טיול תל - אביבי.
אחלה תמונות
ושאלה
איך אתה?? ואתם מקטינים את התמונות ? יוצאות לי תמונות פשוט מצוינות אבל שאני מקטין אותם כל החדות וגם הרזולוציה יורדים לי באיזה תוכנה התכונות האלה נשמרות ונפח הקובץ יורד משמעותית ממגה בערך ל 200K תודה ותמיד בתחנת כפר סבא אני לא מספיק להגיע לפני שהרכבת נכנסת לתחנה עוד לא יצא לי פעם הבאה שאני אסע סתם אני אולי אחכה שהרכבת תצא והשנייה תכנס ושוב תודה על התמונות

כמה דברים:

אחלה תמונות
ושאלה
איך אתה?? ואתם מקטינים את התמונות ? יוצאות לי תמונות פשוט מצוינות אבל שאני מקטין אותם כל החדות וגם הרזולוציה יורדים לי באיזה תוכנה התכונות האלה נשמרות ונפח הקובץ יורד משמעותית ממגה בערך ל 200K תודה ותמיד בתחנת כפר סבא אני לא מספיק להגיע לפני שהרכבת נכנסת לתחנה עוד לא יצא לי פעם הבאה שאני אסע סתם אני אולי אחכה שהרכבת תצא והשנייה תכנס ושוב תודה על התמונות
כמה דברים:
1. הקטנה ע"י תוכנת PhotoShop 7, היא משתמשת במטריציה מתמטית שאינה פוגעת באיכות התמונה ע"י דגימה חוזרת של הפיקסלים. 2. באפשרות השמירה יש מצב לבחירת איכות התמנה,מ1 עד 12. הוא רושם לך מה יצא הגודל הסופי בכל איכות, אני בוחר את הגדול ביותר אך הקטן מ250, וכך שומא על איכות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה