כאן גמילה

מרינה17

New member
קושי בגמילה

בני בן 7 חודשים והתחלתי לגמול אותו מהנקה והולך מאוד מאוד קשה הוא לא רגוע ובוכה כל הזמן , הפסיק לאכול מכפית אחרי שכבר אכל מאוד יפה ירקות ופירות והכי קשה זה בלילות הוא מתעורר כל שעה ומחפש שד . יש לציין שהוא אף פעם לא ישן טוב אבל היה יושן לפחות שעתיים-שלוש רצוף ועכשיו קם כל שעה אני נותנת לו קצת מים ומוצץ והוא חוזר לישון. גם לי מאוד קשה יש לי גודש נוראי ואני הולכת כל הזמן עם עלי כרוב וכל 5-6 שעות שואבת קצת כדי להקל על הגודש. אשמח לכל עזרה שהיא בנושא!!! תעזרו לנו! תודה

danasta

New member
גמילה-שאלות

שלום רב, בתי בת שנה עדיין יונקת המון במלהך היום (היא לא לוקחת מוצץ) וכמובן אוכלת אוכל רגיל. בלילה היא ישנה איתנו (נרדמת על הציצי). לפני חודשיים עשינו לה גמילה חלקית מהנקת לילה (היא התעוררה כל שעה), היום היא מתעוררת פעמיים-שלוש לינוק. אודה אם תעזרו לי עם התשובות לשאלות הבאות: - האם הגיע זמן שהיא תישן לילה רצוף ללא יניקה? - איך אני מעבירה אותה לישון במיטתה? - איך אני מורידה את כמות ההנקות במהלך היום (בספטמבר היא הולכת לגן)? - ממה אני מתחילה קודם? בתודה...

נשמע שאת עושה את מהר מדי

גמילה מהנקה צריך לעשות מאוד מאוד בהדרגה כל כמה ימים להוריד הנקה אחת עד שהגוף מסתגל לייצר פחות חלב לפי זה שהוא מתעורר המון הייתי אומרת שהוא רעב בלילה ואת צריכה להאכיל אותו ולא לתת לו מוצץ, רוב הילדים בשלים לגמילה בלילה רק לקראת גיל שנה, גיל שבעה חודשים זה צעיר מדי והוא עדיין צריך לאכול בלילה. אם הוא מסרב לאוכל בכפית את צריכה לתת לו תזונה אחרת, הילד חייב לאכול!!!! מותר לשאול למה את רוצה לגמול? האם את רוצה לגמול לגמרי או אולי להוריד כמה הנקות שמפריעות לך ולהמשיך להניק בשאר הזמן? יש הרבה מאוד נשים שממשיכות להניק באופן חלקי גם אחרי גיל חצי שנה ואפילו עד גילאים גדולים יותר (שנתיים-שלוש ויותר) והמלצת משרד הבריאות היא להניק מלא עד גיל חצי שנה ואז חלקי עד גיל שנתיים לפחות.

למעלה