דעתכם ל-2 סוגיות שעלו לי

SimplyMe1

New member
../images/Emo17.gifדעתכם ל-2 סוגיות שעלו לי

הסוגיה ה-1: אתמול הייתי שוב בחד"כ,הפעם הייתי לבד,וזה מרגיש לי קצת מאיים. החד"כ עצמו ממש נחמד,חדר ספינינג,וחדר לשיעורי נשים(חיטוב-עיצוב\יוגה\פילאטיס\אירובי וכו)וכמובן תחום ההליכונים והאנאירובי. אתמול היה נראה לי קצת מאיים להירשם לבד ולהתאמן כשאני באה לבדי(פעם קודמת חברה שלי התלוותה אליי בשיעור נסיון ובביקור שם),אני מקווה להתמיד גם כשאני לא מתאמנת יחד עם חברה\ידיד,ושיהיה לי נחמד עם האנשים במכון. אין לי בעיה להיקלט ולהתחבר למקום ולאנשים,אבל נראה לי טיפה מאיים להתחיל לעשות שרירים ולרוץ על ההליכון out of the blue. אני מחכה כבר ליום ראשון,שאדע שאני רשומה סופית,ולהתחיל כבר באופן סדיר. ד"א,רק ביום חמישי האחרון השתחררנו מוקדם אחרי הביקורת של יום לפני,ואני מקווה שזה ימשיך ככה(לצאת מהבסיס ברבע ל5)כול הזמן
והסוגיה ה-2- כמו שרשמתי כבר בהודעות קודמות,אני רוצה להגיע טיפה מוכנה לפגישה עם המאמן כושר שיתכנן לי תוכנית אימונים,ואני רוצה לדעת על מה כדאי להתעכב ועל מה לא להתפשר בתוכנית. על מה במיוחד לשים
שיהיה בתוכנית אימון שלי? לפי מה שנכון,מתחילים באנאירובי(כדי לדלל את מאגרי הגליקוגן?),במשך 45 דק-שעה,ואז ממשיכים לאירובי במשך שעה גם כן?(אני מתכוונת להשקיע בספינינג שיהיה אימון האירובי הקבוע שלי). לפני כול האימונים מומלץ לרוץ על ההליכון במשך איזה רבע שעה,כאימון חימום? מעבר לזה,מה מומלץ לאכול לפני\אחרי האימון? תודה מראש, ואני מקווה שיתבהרו לי כמה דברים לפני שארשם כבר

אני אענה לך קצת על הראשון-

אני בד"כ הולכת לחוג לפי לו"ז ואז אני לא מרגישה מאוימת כי אני מכירה את המדריכה והסגנון שלה ותכל'ס זו גם ככה עבודה אישית אז שאר המשתתפות פחות מעסיקות אותי ואני לא מרגישה בודדה כי גם כל פעם אלו בנות אחרות.. העניין של ה"לבד" הוא זה שמנע ממני למשך חודשיים +- ללכת להתעמל ואז אמרתי על ה*ין שלי, אני אסתדר
ובאמת, אני ממש נהנית
בחד"כ זה קצת אחרת, כי זה עוד יותר עבודה אישית ואני רואה את זה כמקום די מנוכר, אבל כן אפשר ליזום, קצת לדבר עם אנשים, לשאול אם הם מרוצים, על מה הם ממליצים לעבוד או איזה מדריכים וכו'

רומיקה

New member
עונה קצת על פי הידע שלי...

בקשר לתחושה שלך על כך שהחד"כ מרגיש טיפה מאיים- לדעתי- הכל עניין של זמן. בהתחלה זה טבעי שתרגישי כך כי באמת את לא מכירה את המכשירים, אבל לאחר שתפגשי עם מאמן שיסדר לך תוכנית אימונים- את תראי שתתרגלי וככל שתלכי יותר לחד"כ כך התחושה הזו תעלם לה. אני אישית לא חוויתי את זה כי בפעם הראשונה בחיים שנרשמתי למכון זה היה עם חברה. אחרי שהחברה עזבה- הייתי הולכת לבד ולא הרגשתי בכלל פאדיחה וניכור ולבד וכל זה. באתי בשביל עצמי ולא בשביל אף אחד. אפילו אני מעדיפה לבוא לבד. עושה הכול בקצב שלי. ואין חששות כי את רוב המכשירים אני מכירה- הכול עניין של זמן. כתבת שמתחילים קודם באנאירובי? האמת שאין לי מושג- אבל מהידע שלי- אני לא חושבת שזה משנה. את יכולה להתחיל עם מה שבא לך...זה לא קריטי. את צריכה כמובן חימום- רבע שעה על הליכון זה אחלה אבל חכי לפגישה עם המאמן. שהוא יגיד לך... בקשר לאוכל. שוב, מהידע שלי- לפני אימון ואני מדברת על טווח של חצי שעה-שעה לפני אימון- הייתי ממליצה על פחמימות זמינות כמו למשל על בננה. או משהו קל אחר. חשוב מאוד שלא תיהיי רעבה במהלך אימון- זה יכול להפריע לאימון ואף להקשות עליו. אחרי אימון רצוי לאכול ארוחה מזינה עם חלבונים שיסייעו לבניית השריר ופחמימות כמובן- להחזיר האנרגיה לגוף. טונה זה מעולה.

SimplyMe1

New member
מחכה כבר למחר

רוצה לקבל כבר את תוכנית האימונים שלי ולקבל תשובות לכול השאלות(שבחיים לא נגמרות לי:)..אני סקרנית). אני רוצה להתאקלם במהירות במכון,להיקלט וללמוד על המכשירים כבר בשבוע הראשון. לא סתם חיכיתי ליום ראשון כדי להתחיל,יום שישי יכולתי ללכת לאימון אבל ויתרתי מהסיבה שרציתי שאתחיל ברגל ימין ובתחילת שבוע מסודר. וטונה(ודגים בכלל) אני לא אוכלת.. סלט עם גבינה זה כבר יותר טוב לדעתי.....

Ben Zak

New member
מה המטרה?

אני מניח שירידה במשקל. אם כך, עיקר תשומת הלב צריכה להיות לאירובי: ריצה/הליכה/סקי/ספינינג/מדרגה וכו'. מה מתוכם הכי תאהבי? צריכה להתנסות בכולם כדי לדעת מה הכי כיף לך ופחות מאיים. לפני זה, צריך גם אנאירובי, שזה משקולות. אבל בשביל בנות זה החלק היותר קל. אני מניח שאת לא רוצה להתרחב ולפתח שרירים, אז העבודה צריכה להיות ממש מינימום על מנת שלא לאבד מסת שריר קיימת.

SimplyMe1

New member
כן,המטרה היא לרדת במשקל

ולשפר את סיבולת לב הריאה ע"י אירובי. כמה זמן מומלץ להקדיש לאימון כוח\אירובי?

Ben Zak

New member
חצי שעה אנאירובי / שעה אירובי

זה לפחות מה שאני עושה, 3-4 פעמים בשבוע. זה כולל חימום והרפיה. מאחר והאירובי בשלב זה יותר חשוב. למרות שיש אומרים שגם 10-20 דקות אירובי בעצימות גבוהה זה מספיק, אבל לא זכור לי שראיתי תוצאות מהירות מהזמן הזה.

m0sh3

New member
10-12 דקות בעצימות גבוהה ,

הכונה לאינטרוואלים. קשה מאוד לבצע את זה בצורה מושלמת , אבל בכל אופן צריך להתחשב בזה ששורפים פחות קלוריות אז זה צריך לבוא לידי ביטוי בתפריט.

m0sh3

New member
בנוגע ל2

מומלץ לעשות חימום על ההליכון , 5-10 דקות , אין צורך לרוץ או משהו כזה - רק קצת ללכת בשביל להעלות דופק ולהזרים יותר דם. אחרי זה משקולות , ואז אירובי [למשל ספינינג]. בהצלחה! בנוגע למשקולות - דילול הגליקוגן הוא עוד יתרון. אבל בעקרון מתחילים במשקולות מהסיבה שאחרי אירובי הכח יורד משמעותית והאימון חלש בהרבה.

SimplyMe1

New member
תודה

מחר בערב ארשום לכם את תוכנית האימון(במידה ותיכתב לי כבר מחר ע"י המאמן). וכמה זמן מומלץ להקדיש לכול תחום?

m0sh3

New member
זה נורא אינדיבידואלי ,

אני למשל משקיע בכל אימון ריצה של 3 ק"מ - לא לפי זמן אלא לפי מרחק - כי אני מכוון לגרעון קלורי ספציפי. את צריכה לפי התפריט שלך להחליט כמה את משקיעה באירובי. סט אנ-אירובי ממוצע שורף כ10 קלוריות וגם על זה צריך לפצות בתפריט. אני מאמין שאימון אנ-אירובי של 40-45 דקות ואירובי של 30-40 דקות יעשו את העבודה.

stkachov

New member
אני דווקא עושה ההפך

קודם אירובי ואחר כך אימון כוח. וזה מ 2 סיבות עיקריות: 1. אחרי אירובי אני דווקא מרגיש יותר נמרץ ויש לי יותר כוח לעשות תרגילי כוח. להתחיל ישר באנאירובי יותר קשה לי וכשאני נאלץ לעשות זאת(אם למשל אכלתי ממש לפני זה הרבה) אני מרגיש פחות חזק. 2. אם אני עושה אירובי לאחר האנאירובי, אז חלון ההזדמנויות להחזיר לגוף את מנת החלבון והפחמימות שהוא צריך לצורך בניית השרירים, הולך לאיבוד.

m0sh3

New member
שים לב!

בלינק שהבאתי לך יאיר להב מסתמך על מחקר שבוצע על מתאמנים בתחום אירובי - גם אירובי מדלל מאגרי גליקוגן ופוגע בחלבוני השריר [בשלב מסויים] , ולכן גם בתחום הזה קיים פיצוי יסף והוא נכלל לפי דעתי כחלק מהאימון. בנוגע ל1 - אם זו העדפתך האישית , עלה והצלח. כמו שיש כאלו שמעדיפים להתאמן בבוקר וכאלו שמעדיפים להתאמן בערב , עניין אישי.

Ben Zak

New member
התנסתי בשני המצבים ולהלן התרשמותי:

התחלתי מאירובי שעה ואז את המשקולות. הבעיה היא שאחרי האירובי, גם הייתי סחוט פיזית מה שהשפיע כמובן על הביצועים שלי עם המשקולות. לדעתי גם הזקתי לעצמי ופצעתי את עצמי בתקופה הזו. כמובן שלא הצלחתי להעלות במשקלים שלי והכל היה תקוע בעצם. קשה מאוד לעשות משקולות כשעייפים ואז מתחילים לחפף בתרגילים ולא מבצעים תרגיל כמו שצריך ונדמה שעייפים אחרי 2-3 סטים, למרות שזו עייפות שמקורה מהאירובי ולא בהכרח מהמשקל. בעיה. עד שהמאמנת הציעה לי ללכת הפוך. וזה בדיוק מה שאני עושה כבר 5 חודשים וזה הבדל רציני. גם עליתי במשקלים וגם התוצאות טובות יותר ללא ספק. לדעתי, שורף יותר קלוריות שמקורם משומן, למרות שאין לי דרך לדעת זאת במפורש פשוט זה מה שאני רואה על עצמי. גם האירובי השתפר כי אני יודע שאחרי המשקולות אני יכול לתת עוד יותר מקסימום מעצמי ללא רחמים, כי זה כבר סוף האימון למעשה.
בכל אופן, נראה שבאמת עדיף לסיים קודם עם המשקולות ואחר כך להוציא את כל מה שנשאר באירובי.

m0sh3

New member
../images/Emo45.gif

ו.. אלה באמת יותר קלוריות שמקורן בשומן באירובי

SimplyMe1

New member
תודות רבות מתוקים

אני מקווה להפנים וליישם. ייקח לי קצת זמן אבל בסוף זה ישתלם. שבוע טוב, יוצאים לבלות ולקבל את השבוע החדש תהנו

למעלה