צריכה הוראות לכביסה לבגדים

pandy

New member
../images/Emo163.gifצריכה הוראות לכביסה לבגדים

שמעתי 1000 דעות... א.כביסה רגילה/מיוחדת
מרכך רגיל/מיוחד
להרתיח הכל
זה לא הורס את הבגדים
ומה עם צבעוני
איזה כאב ראש...נראה לי שאמא שלי, לא השתמשה באבקה מיוחדת/מרכך ולא הרתיחה הכל - תראו מה יצא ממני

כביסה...היה כזה שרשור לא מזמן..

לחודש-חודשיים הראשונים אפשר לקנות אבקת כביסה מיוחדת אחת ומרכך מיוחד אחד! להשתמש עד שנגמרים ואח"כ (אם אין בעיות) לעבור לרגיל. כתבו כאן משהו על האבקות "ביו" שהן יותר אגרסיביות ויכולות לגרום לגירוי אז לא לקנות אבקות בתוספת ביו. רק לצורך רענון הבגדים, מספיק 60 מעלות לבגדים בהירים (לבנים+צבעי פסטל למיניהם) וכביסה קצרה (הרי הבגדים עוד לא מלוכלכים!). לצבעוני - כל הכהים (כחול, שחור, אפור וכו') כביסה ב30 מעלות בלבד, גם התוכנית הקצרה. אין צורך בהרתחה!! (וזה גם מידע מאבא שלי שהוא מהנדס כימיה ועבד במפעל שייצר את פינוק וקולון, הדטרגנטים היום מספיק חזקים ולכן לא צריך שהמים יהיו מאוד חמים לצורך הכביסה, סתם הורס את הבגדים). אולי רק חיתולי פלנל/טטרה לבנים ומצעים לבנים (מכותנה!) אפשר להעביר הרתחה. דברים סינטטיים לעולם לא מרתיחים!

את החיתולים מומלץ בהרתחה מלאה!

קראתי על זה במגזין הורות-את שאר הבגדים מספיק ב40 מעלות ולהשתמש בתינוקלין בהתחלה!

rnati

New member
את רוב הבגדים אסור להרתיח

כתוב עליהם כביסה עד 30 מעלות. רצוי להתחיל עם אבקה ומרכך שמותאמים לתינוק (כמו תינוקלין וכדומה), יש אותן בעיקר בחנויות של ציוד לתינוקות ובסופרים הגדולים. כשתרגישי ביטחון שהילד/ה לא רגישים לאבקות כביסה תעברי לאבקה רגילה (כל אחת עושה את זה בגיל אחר). חוץ מזה - אני לפעמים דוחפת לכביסה גם בגדים שלנו, ואז יש לבגדים שלנו ריח של תינוק וזה כיף

גבינייה

New member
היה פה כבר דיון בנושא...מה שאני

עושה: 1. לא להרתיח בשום אופן! זה מפורר את הבד, או מקשה אותו ומוציא כל מיני "כדורים" במקרה הטוב. 2. בכביסות ראשונות להפריד לבן מצבע, כדי שהלבנים ישארו לבנים... 3. אני משתמשת באבקת כביסה בלי אינזימים 4. אני לא משתמשת במרכך כי יש לי מכונת ייבוש, ואין צורך, הבגדים יוצאים רכים גם ככה

שמופי2

New member
אני כיבסתי את כל הבגדים ב- 30 מעלות

בכביסה הראשונית. הרי הבגדים הגיעו ישר מהחנות אז חבל סתם לכבס בטמפ' גבוהה. קניתי אבקת כביסה ומרכך לתינוקות. בגדים מלוכלכים המליצו לי בשילב (שם קניתי את הביגוד הראשוני) לכבס עד 60 מעלות ולא יותר.

hagit2000

New member
אז ככה...

תרתיחי רק חיתולים וביגוד לבן. אפשר גם ביגוד בהיר, אבל בטח לא אדום... את יכולה לכבס בכל אבקה שהיא לא ביו. את לא צריכה לקנות אבקה במיוחד (כמו תינוקלין, לדוגמה) - זה סתם גימיק שיווקי. עדיף בלי מרכך, ואם את רוצה להיות ממש בסדר - תפעילי עוד פעם את השטיפה אחרי שהמכונה סיימה. אלו ההנחיות שקבלנו כשיצאנו עם שני מהפגיה. פגים הם קצת יותר רגישים מתינוקות רגילים, אז אלו ההנחיות המחמירות.

למעלה