../images/Emo16.gif דרסתי חתולה! ../images/Emo7.gif
אומרים שתמיד יש פעם ראשונה.
זה קרה הבוקר בשעה 5:40 לערך כאשר השחר בקושי מפציע בתחילתו של רחוב בצלאל הירושלמי. נכנסתי אליו בסיומה של שמאלית והצמדתי את דוושת הגז אל ריצפת הרכב כדי לנצל כמה שיותר את ההילוך הנמוך ולסיים את עליית הרחוב שלא ב- 20 קמ"ש. לאחר כ- 10 מטרים הבחנתי בכתם בהיר המגיח משמאלי, עולה על אי התנועה וממשיך במסלול התנגשות עם הגלגל הקידמי של הרכב. הכתם התברר כחתולה שמשום מה ממהרת בשעת בוקר מוקדמת זו ושברתי הגה ימינה. זו ניצלה מהקידמי אך האחורי השיג אותה. רעש חבטה נשמע והרכב קיפץ מעט. למשך שבריר שניה היתה בליבי התקווה שהמכה לא רצינית ובעוד שנייה תתאושש הפגועה ותמשיך בדרכה. מבט במראה מציג את גופתה מתגלגלת על הכביש והרכב מאחוריי סוטה גם הוא בפתאומיות כדי למנוע פגיעה שניה. כשחזרתי ראיתי שוב את המראה המזעזע של המנוחה מוטלת חסרת אונים במרכז הכביש ממתינה לפינוי של עובדי העירייה. בכל פעם שראיתי מול עיניי חתולה נדרסת או דרוסה הייתי בטוח ש"לי זה לא יקרה" ושבכל מקרה אצליח להתחמק מהרג שכזה. תמיד הייתי מוכן ודרוך לתגובת מנע מהירה כשזו תחליט לנסות ולהלחם בקופסת פח על ארבעה גלגלים. במיוחד עכשיו, כשבעקבות הרכיבה על אופנוע החושים התחדדו, ראיית הכביש וקריאת התנועה השתפרו וזמן התגובה התקצר- חשבתי שאצליח בכל מקרה להציל, או לפחות להאריך, את חייה של עוד חתולת רחוב. כנראה שטעיתי ועמכם הסליחה.
משתתף אני בצער המשפחה האבלה, קהילת החתולים בישראל, הפועלים למענם, בצער התאילנדים וכל שאר חובבי החתולים עלי אדמות
ההודעה כתובה בלשון נקבה מטעמי נוחות בלבד אך מתייחסת לחתולות ולחתולים כאחד.
אומרים שתמיד יש פעם ראשונה.