ארוחת טרום בוקר
רעיונות....

אמאדו2

New member
../images/Emo159.gifארוחת טרום בוקר ../images/Emo13.gif רעיונות....

היי בנות, עם פרוץ שנת הלימודים החדשה רוצה לבקש את עצתכן בעניין , ארוחת וטרום בוקר. החבר'ה שלי (בני 3.5 )מתעוררים בסביבות השעה 06:00, שותים עדיין תמ"ל (120CC) ולוקחים ויטמינים על הבוקר. עד עכשיו לפני היציאה לגן היו מקבלים "צ'ופר" קטן- ביסקוויט או בישקוט, משהו להכניס לבטן עד ארוחת הבוקר שהיתה מוגשת בגן בשעה 08:00. מהשנה הקרובה הם יאכלו ארוחת בוקר רק בשעה 09:30, שנראה לי שהם יאכלו למישהו אוזן עד אז אם לא אתן להם משהו קצת יותר משמעותי על הבוקר. בשל קוצר הזמן, וכמו שאני מכירה אותם אם אושיב אותם לארוחת בוקר מסודרת בבית אגיע לגן בצהריים,אני מנסה לחשוב על פתרונות שיחזיקו אותם עד אורחת הבוקר שתוגש בגן, מצד אחד לא ממש שבעים (כדי שבכל זאת יאכלו בגן עם כולם וכמו שצריך) ומצד שני שלא ישארו רעבים (ובעקבות זה גם עצבניים) עד לארוחה. אני לא חסידה של מתוקים, לא חטיפם ולא ממתקים. לעיתים אני נותנת להם חטיפי אנרגיה (לעיתים רחוקות),בגלל גילם לא יכולה לתת להם גרנולות למיניהם כך שחטיפי הנרגיה, הם בעיקר סוכריים...
אבל זה קורה אחר הצהריים ולא הייתי רוצה להתחיל את הבוקר עם זה, נראה לי יותר מידיי מתוק על הבוקר, ואני גם לא רוצה להרגיל אותם לצרוך את זה עך בסיס יומי. אשמח אם יש לכן רעיונות ל-SNACK קליל שאפשר לאכול אפילו בדרך לגן ושיהיה מזין ו"מחזיק". תודה ושנת לימודים מוצלחת, בריאה, פוריה וקלה לכולנו. לילה טוב

lb4

New member
כוס חלב ( או תמ"ל) ובננה

מספק כל מה שצריך... וגם נאכל בשניות....

פרח333

New member
שקית קטנה עם קורנפלקס

עדיף כמה שפחות ממותק - קורנפלקס רגיל או שאצלנו הולך טוב צ'יריוס (בלי דבש) או קרנצ'ים.

אד י

New member
../images/Emo45.gif גם אצלנו שקית עם קורנפלקס רגיל לדרך

שיסנדרה

New member
אצלינו לא מסוגלים לאכול על הבוקר

ירש את זה ממני, לצערי... אז בבוקר שותה כוס חלב עם שוקולית, לעיתים לוקח קורנפלקס בשקית לדרך, או חטיף שוגי...בננה זה רעיון מעולה אם יש היענות (אצלינו לצערי זה לא ממש בתפריט) זה מחזיק אותו לגמרי עד 9:30-10:00 . אפשר אחה"צ לתת יוגורט+פצפוצים ופרי במקום חטיף אנרגיה, אם את נותנת אחד בבוקר.

dafnapo

New member
לא הבנתי

הם קמים ב- 6:00 בבוקר ואין להם זמן לשבת לאכול?

אמאדו2

New member
לאמא שלהם אין זמן....

עם כל ההכנות האחרות וההתמהמהויות, כשצריך לצאת בשעה 07:00, לצערי זה לא מספיק... מה גם שגם היקיצה שלהם לא תמיד ב-06:00, אני קמה כבר ב-05:30 והם לפעמים מתעוררים בסביות 06:30, כך שהזמן די לחוץ

מה רע בפירות חתוכים?

או בחצי קלח תירס? אפשר לבשל פעם ב-4-5 ימים ולשמור במקרר, זה נשמר מצוין. יש גם פצפוצי אורז מלא, לא ממותקים, בחנויות הטבע.

galitek

New member
ארוחת בוקר

גם אנחינו התחלנו בגן עיריה והחלטתי בבוקר לתת לילדה קורנפלקס עם חלב כל בוקר.זה ימלא אותה עד 0930

אמאנחל

Member
מנהל
לעניין הקורנפלקס

לא מכירה את כל סוגי הקורנפלקס. ללא ספק קורנפלקס על הבוקר זה הכי נוח וזמין שיש. רוב סוגי הקורנפלקס מכילים אחוזים גבוהים של פחמימות זמינות (=סוכר) אשר גורמות לעליה מהירה של רמת הסוכר בדם. העליה הגדולה הזאת גורמת לייצור מהיר ומוגבר של אינסולין, כפי שצריך, וזה בתורו גורם לירידה מהירה של רמת הסוכר בדם. ירידה של רמת הסוכר בדם גורמת לרעב ועצבנות, כך שיש סיכוי שהקורנפלקס יגרום לרעב מוקדם יותר. החלב מעכב את התהליך, אני מניחה. עדיף פחמימות יותר מורכבות כמו פרוסת לחם או פירות. ו/או עוד חלבונים כמו גבינה או יוגורט. אני עוד לא עמדתי בנסיון, כי הילדים שלי עדיין מקבלים ארוחות בגנים שלהם, אז אין לי עצות פרקטיות מנסיוני. מצד שני קורנפלקס זה לא רעל...

../images/Emo45.gif

לצערי "קורנפלייקס מזין ובריא" זו סיסמא ריקה מתוכן בערך כמו "בשבילו זה דני ובשבילך חלב" (כלומר, אולי היה שם פעם חלב, מה נותר מהערכים התזונתיים שלו אחרי פיסטור, המגון, מיצוק, תוספות שונות ומייצבים? כלום בערך). גרנולה מזינה מעט יותר, כי היא פחות מעובדת. אפשר למצוא המון המון סוגים שלה בחנויות הטבע - גם כאלה ללא סוכר (הם עדיין מספיק מתוקים...), בלי אגוזים ושקדים, וגם עם % שונים של פירות ושל יחס בין הפירות לדגנים.

יולי 7

New member
יש את הברנפלקס

שעשוי מחיטה מלאה עשיר בסיבים תזונתיים ולא מתוק

לקרוא את רשימת הרכיבים

באמת מוסיפים לברנפלקס סיבים תזונתיים, ולכן הוא קצת פחות גרוע. מבחינת הסוכר - יש שם די הרבה. שווה לקרוא כאן על דגני בוקר: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/789715.html ציטוט: "במותגים הרגילים של כל החברות הבולטות המשווקות דגני בוקר ברשתות השיווק - כמו כריות, פרוסטיס ושוגי - סוכרים מהווים בין כשליש לכמחצית ממשקל המוצר עצמו. גם במותגים המשווקים כבריאים - כמו ברנפלקס, אול-בראן ופיטנס - 10%-30% מהקלוריות מגיעות מסוכרים פשוטים". 30% סוכר זה המון. זה כמו לאכול עוגיות על הבוקר. אם כבר דגני בוקר, הייתי קונה את האורגנים - לא בגלל שהם אורגנים (אני כבר מזמן לא מקפידה על זה, מסיבות שונות שיהיה מעייף לפרט) אלא בגלל שהם הרבה-הרבה פחות מעובדים וגם לא מכילים רכיבים מלאכותיים. למעשה יש שם תירס תפוח, טיפונת מלח וסוכר וזהו בערך.

יולי 7

New member
בהחלט לקרוא תוויות

ואם תשווי את התווית של ברנפלקס למוצרים האחרים תראי את ההבדל. דרך אגב פיטנס זו דוגמא קלאסית של שטיפת מח פרסומית. זה ממותג ומשווק כמוצר בריאותי ודיאטטי - ענת הראל, ספורט וכו' - תכלס הוא לגמרי לא כזה. בקיצור לקרוא תוויות בכל המוצרים שאנחנו קונים ואם כבר אז עוד רכיב חשוב שכדאי להשוות הוא הנתרן

Koru

New member
ממליצה על ברנפלקס של הרדוף

אכן מכיל מעט מרכיבים: קמח חיטה מלא אורגני, סובין חיטה אורגני, לתת תירס אורגני, מלח. זה הכל. עולה בעדן 18 שח לקופסא של 375 ג'. יותר יקר מהקורנפלקסים שנמכרים בקופסאות ענק אבל למשל ביחס לספיישל K שהייתי קונה פעם זה אפילו זול יותר. הייתי מעדיפה ללא הלתת תירס, ויש מוצר עדיף של אדמה אבל עולה כמה שקלים יותר ואני מקמצנת עליו (במיוחד שהרדוף היה במבצע עכשיו)... הילדון שלי אוכל את שניהם בלי שום בעיה. קניתי עכשיו גם שלווה לנסות, זה ממש רק חיטה תפוחה. הרגיל היה ממש לא טעים, אז קניתי לנסיון אחד עם דבש אבל זה בעייתי בגלל כמות הדבש, אז עוד מחפשת אם יש משהו טוב במשפחת השלווה.

Koru

New member
ועוד משהו בהקשר לכתבה שהבאת

קראתי איפשהו שעובדים על חוק שיחייב לרשום את תכולת הסוכרים בנפרד משאר הפחמימות ברשימת הסימון התזונתי. אני מקווה שחוק זה אכן יעבור ולא יטורפד על ידי יצרנים בעלי אינטרסים.

אד י

New member
לדעתי הבעיה העיקרית זה לא הסוכר

אם כי גם אני מעדיפה את הקורנפלקס הפשוט של קלוגס שהוא יחסית לא ממותק. אומנם לא קראתי מחקרים, אבל מכמה תוכניות BBC בריטיות הבנתי שסוכר בכמויות שיש בקורנפלקס הפושטי הוא ממש לא מסוכן לבריאות של ילדים בריאים. הבעיה האמיתית במזון מעובד זה הנתרן, זה מה שבאמת הורס ת'בריאות. ואם גם יש נטייה לכולסטרול גבוה, אז בכלל אפשר כבר להזמין תור לצינטור מראש.

למעלה