מחפש/ת את עצמי

../images/Emo152.gifמחפש/ת את עצמי../images/Emo199.gif

מכירים את זה כשאתם פוגשים מישהו שלא ראיתם הרבה זמן, ואחרי ה"מה עניינים וכאלה", באה השאלה - נו, אז מה את/ה עושה בימים אלה? והתשובה לא פעם -בינתיים אני מחפש/ת את עצמי או את אלה שנוסעים לטיולים במזרח הרחוק או כל יעד אחר, וכששואלים אותם, גם הם עונים שהם נוסעים בעיקר "לחפש את עצמי".. יש גם את אלה שפונים לכל מיני סדנאות ולומדים להשתמש בכל מיני כלים כמו מדיטציה, וקורסים של מודעות עצמית, יש את אלה שחוזרים בתשובה, כאשר לא מעטים מהם פועלים מתוך אותו מקום של חיפוש עצמי. חושבת על זה בימים האחרונים בעקבות פגישה כזו עם ידידה שלא ראיתי מזמן. היא למשל נוסעת לדרום אמריקה, לחפש את עצמה... ואני שואלת
מה אנחנו בעצם מחפשים, כשאנחנו אומרים שאנחנו מחפשים את עצמנו?
מה אנחנו מקווים למצוא?

במילה אחת

סיפוק ביותר מילים, אולי למצוא ענין ואולי להפיג תיסכול... אני למשל נתתי לעצמי מתנה בזה הרגע, רכשתי כרטיס לפסטיבל אדמה- יש!!! אז אני כאילו כזה הולך לחפש את עצמי.. מממ... לא אני הולך לנוח ולהנות ואתם מוזמנים לחפש אותי שם. רגע.. אם אני מוצא את עצמי ואומר "עצמי 1 2 3 .." אז עכשיו עצמי עומד? אוח שישבת של סבבה בפסטיבל, מחכה לסטאלבט הזה כבר.

ferrytale

New member
לדעתי

עצם הריחוק הזה מהשגרה, מהיום יום שאנו מכירים מביא אותנו לחשוב עם עצמינו, להגיע למסקנות ותובנות שונות.. חלקינו מישמים אותם, חלקינו מתבלבלים רק יותר..

מנסיוני, לא צריך להרחיק לנסוע../images/Emo160.gif../images/Emo73.gif

בשביל זה, אפשר להסתגר בבית ליום יומיים, או כמה שצריך, ולהגיע לאותן מסקנות.
השמים בכל מקום הם באותו צבע
נדמה לי שבנסיעות הללו לכל מיני חוצלארצים, יש משום לחץ חברתי או טרנד כזה, כאילו כולם עושים, אז גמני. איך כתבת: "חלקנו רק מתבלבלים יותר..." ואני מאד מסכימה עם המשפט הזה

NlNין lcNlc

New member
מסכימה אבל מנסיוני

שלא נסעתי לטיול הגדול בזמן ש"כולם" נוסעים (דהיינו אחרי צבא) אלא בגיל 26 לטיול של חצי שנה במזרח חייבת להגיד שהניקוי מהשגרה כן מוציא ממך דברים אחרים, מחשבות אחרות, שבמהלך השגרה (גם אם זה יומיים חופש בבית) קשה מאוד להוציא מעצמך. רק אחרי 3 שבועות בערך רחוק מהשגרה, המוח מתחיל באמת להיות נקי ומחשבות שאולי חשבת בעבר עכשיו מקבלות מקום לדיון - עם עצמי כמובן
וברווווווור שיש גם הרבה תובנות אחרי חצי שנה
וזה נכון שחלקנו מתבלבלים יותר, לא לכל אחד זה טוב, וכנראה שזה מה שעושה את זה "חיפוש עצמי".

NlNין lcNlc

New member
אהה.. ולגבי השמיים...

אני חולקת על זה. השמיים של חבל לאדק בצפון הודו על ההימלאיה - באמת שונים!!!

ferrytale

New member
גמני עדיין

לא עשיתי את הטיול הזה.. ואני אהיה בת 26 עוד מעט.. תמיד רציתי לטוס לצפון הודו ונפאל!! את עושה לי חשק!!!!!

NlNין lcNlc

New member
המממ.. הגיל הנכון לדעתי לטיול הזה

ואם תדברי איתי עוד קצת - יש מצב שתסעי עוד השנה. ראי הוזהרת!
ואגב, את יכולה לשאול את רונית איך ישבתי לה על הראש לגבי הודו...

ferrytale

New member
אני יודעת..

מסכימה ותאמיני לי שלו יכולתי כבר הייתי שם, קצת הרבה יותר מורכב מזה :)

אני מותק שלי גזרתי על עצמי שתיקה

כדי לא להרוס לך את כל ההכנה...
ובאותה הזדמנות לאן נעלמת שבוע? חשבתי שאנחנו אמורות להתחיל ללכת לא? מישהי כאן מדברת על הודו שמיים ואופניים אך שכחה איך משתמשים ברגליים

NlNין lcNlc

New member
../images/Emo6.gif הרגתותי מצחוק עכשיו../images/Emo70.gif

המממ... נעלמתי? נראה לי שהשבוע היה שבוע הסתגלות בשבילי, אחרי שאיתי נכנס לגן. נהניתי קצת מהשקט, קצת ניקיתי את הבית, הרבה - לא עשיתי כלום - צפיתי ב TV אההה.. וגם כיביתי כמה שריפות בעסק
בקיצור - ים תרוצים בלי להגיד שום דבר
יום ראשון מתחילים??? 7.30? ניקח את איתי לגן ונמשיך?

הולך, הולכים, הלכנו מיום ראשון...

אגב הגיע המדיח והטכנאי התקין אותו הרגע...

NlNין lcNlc

New member
תיזהרי, אני אבוא ללכלך לך כלים ../images/Emo3.gif

וחוצמזה, תתחדשו... כמה סימבולי לקבל מדיח כלים לפני יום כיפור

kagome10

New member
יש שגרה?

לדעתי לא מספיק לצאת מהשגרה, צריך לשנות את החיים כך שלא תהיה שגרה, כך שהמחשבות שקשה להוציא במהלך הגרה יהפכו לחלק בלתי נפרד מהחיים. אולם לפעמים זה קשה. לי יש את הפריבילגיות יש נערה שלא צריכה לדאוג לפרנסתה, שסיימה את רוב לימודיה, שיכולה לבלות את רוב זמנה בטבע. אולם עדיין - שום מסע לא מתחיל באמת עד שהוא הופך לחלק מהחיים, או לחיים עצמם :)

NlNין lcNlc

New member
../images/Emo45.gif ברור, אם הייתי יכולה הייתי נשארת בהודו..

בכיף יכולה לאמץ את דרך החיים שם - דרך של פשטות אמיתית בלי התחכמויות. ומוסיפה שהשגרה בארץ... שונה במיוחד משגרה של כל ארץ אחרת...

ferrytale

New member
לא בהכרח

להסתגר בבית זה עדיין להיות בתוך כל המעגלים שלך, אין ריחוק, אין ניתוק, אין את כל הדברים האלה שמשאירים אותך לבד עם עצמך, במגינה אחרת, עיר אחרת, בניתוק מוחלט, בלי טלפונים או מחשבים, יש הרבה יותר זמן לחשוב ולהתמודד עם דברים שברגיל, פשוט לא מתמודדים איתם..

kagome10

New member
למה דווקא בבית

אני כמעט כל יום בחופש, וגם עכשיו חמישה-שישה ימים בשבוע מבלה את אחר הצהריים בטבע. בלי טלפונים ומחשבים. כך שהספקתי להתמודד עם כל הדברים שלרוב לא מתמודדים איתם, כולל כמה שחשבתי שאתמודד איתם רק אחרי שאעזוב את הבית. ואני בטוחה שיש עוד אנשים שאין להם דברים שלרוב לא מתמודדים איתם - הם מתמודדים עם כל בעיה ברגע שהיא עולה, ודואגים לכך שלפחות פעם בשבוע יהיה להם זמן לעצמם, למחשבות, ליצירתיות, ללבד. וכל זה, בתוך שגרת חייהם, שהיא בעצם לא ממש שגרה :)

ferrytale

New member
:) גם אני לאחרונה לוקחת את עצמי

עם האופניים וחברה נוספת ונוסעת לטבע, כל מיני שטחים ושדות מאחורי הבית, זה מנקה ומשחרר.. אני גם מתמודדת עם הכל אבל, זה לא אומר שזה אותו דבר כמו ריחוק אמיתי ולא של כמה שעות פעם בשבוע..

למעלה