חודש אפריל בגינה

../images/Emo141.gifחודש אפריל בגינה

שרשור חדש לכבוד חודש אפריל: מה עושים? מה זורעים? מה שותלים? מה גוזמים? מה מדללים? ממה נהנים? פרוייקטים מומלצים לחודש זה... השרשור מועבר למילון המונחים לערך "החודש בגינה- פעילות לפי חודשים"

אפריל בגינה

זריעה שותילה של ירקות קיץ: עגבניות רגילות ושרי, קישואים, חצילים, פלפל מתוק, פלפל חריף, מלונים, דלעות, מלפפונים, מנגולד, סלק, שעועיות שונות, תירס. בצל או חצי צל אפשר לשתול: חסה , כוסברה, פטרוזיליה ,שמיר פרחי קיץ לזריעה או שתילה: חמניות, טגטס, ציניות, פורטולקה, פטוניות, פקעות: באילו שסיימו פריחה צריכים לחכות להתייבשות העלים. יש להתאזר בהרבה סבלנות ואפשר לשתול או לזרוע לידם בינתיים פרחי קיץ. עצי פרי : לדלל פריחה צפופה מידי כדי לאפשר פירות גדולים יותר . לעיין בערך זבבוק ולהתחיל לאסוף קנקלים. דשא: מתחילים לכסח בתדירות גבוהה יותר. ערימת הקומפוסט: לווזא שהיא לא מתייבשת ולהרטיב בהתאם לצורך. השקיה: להתארגן בהתאם לימים החמים.

Rוני

New member
גיזום הגדר החיה, רגע לפני שיהיה חם

בדיקת צמחי המים: טיפול בנימפאה - להחליף מצע כל שנה או לשים דשן (בתוך האדמה - שהדגים לא יאכלו), זה הזמן לעשות חלוקת קנה השורש. יש מאמר מצויין באתר דג. לעשות חיפוש על המילה נימפאה. גיזום ענפים שנפגעו בחורף מצמחים שונים. לגזום את החלק היבש. זריעה ושתילה

הלינקה

New member
אני מזמנו השרתי פופקורן

במשך כמה ימים, נשארו אותם ה"אבנים" כמו בהתחלה, ולא הוציאו נבט

רוּפֵן

New member
כן, בהחלט

מירווחים של כ 30 ס"מ ולגבי העומק - "כלל אצבע" כל זרע, זורעים בעומק השווה ל3 פעמים אורך הזרע בשבוע הראשון, לשמור על קרקע לחה, ע"י מספר השקייות קצרות ביום.

ציפי666

New member
השריתי במים גרעיני חמניות קלופים

(לא קלויים כמובן) ששהו אצלי בפריזר מספר חודשים והופתעתי לגלות היום שהם נבטו! סתם השריתי אותם כדי לראות אם ינבטו והייתי בטוחה שלא... איזו הפתעה נעימה.

אני נהנית מעצים שכבר לא בשלכת

כל החורף הסתכלתי על עצי האלון הערומים, כבר חשבתי שהם מתים (יש לי 8 סוגי עצי אלון מול הביית, חלקם נשירים) והנה סוף סוף הם ירוקים ועושים צל ואיתם עוד צמחים שחשבתי שהקור יהרוג כמו מטפס שקניתי שנה שעבר והוציא השבוע עלים חדשים

האם זה הזמן לזרוע פרחי בר ואם כן

האם נתן לקנות זרעים במשתלות? שבוע טוב גם בחיפה דולף דולף הדלף משעות הצהרים לשמחתי ואני מאמינה שגם לשמחת הגינה

בהחלט לא.

עכשיו הזמן לאסוף זרעים של פרחי בר ולשמור אותם לשנה הבאה. זרעים של כמה פרחי בר ניתן לקנו במשתלות- אבל למה עכשיו?

טסונמי1

New member
בוקר טוב אחרי יממה גשומה ביותר

כמויות הגשם הפתיעו-[גם את החזאים] סהכ עד עכשיו ירדו אצלנו 66 ממ -כמות אדירה של מים .

mr dish

New member
מה??? הטסונמי מנהריה??????????

אך....הגעגועים.........למושב בן עמי.........

ולגלידה בפייבלמן....טוב אפשר גם ב..

פינגוין העיקר של (מותר לכתוב פה מה שעשוי להחשב כפרסומת?)....תשלימו לבד. הנהרינים בעבר בפורוס הזה יש לכם אחד ומיוחד ובהווה מיוחדת לא פחות...

mr dish

New member
אמנם נולדתי בנהריה...במה שכעת משמש

מעין מלונית....אבל אני מושבניק בנשמתי!!! לא עירוני........וכן - אני מתגעגעגעגעגעגעגעגעגעגע לפינגווין של אז...הייתי מופיע שם....גם שם...ובסלע האדום....היו זמנים.....

טסונמי1

New member
נהריה נישארה נחמדה רק בנוסטלגיה

במציאות היא עיר מגעילה- וכן ה-טסונמי נהרינית בת של ייקים מראשוני הנהריינים

mr dish

New member
../images/Emo7.gif מגעילה? כלים לפסח?????????

צר לי לקרוא הגדרה כזו למה שעדיין חקוק בזכרוני כהיפוך גמור....באמת. אני יודע שאין זה המקום....אולי הסבר קצר - מדוע?

S o r i n a

New member
נהריה לא מגעילה.

היא שינתה פניה ממושבת ייקים, לעיר. יש בה חסרונות ויתרונות כפי שיש בכל מקום. יש בה מכל סוגי האנשים, וכל אחד יכול למצוא לו את בני מינו. אני אוהבת לגור בנהריה ושמחה שהיא לא כפר יותר. שמחה שאפשר למצוא בה בית קולנוע עם מגוון. הכי אני אוהבת שלא כולם מכירים את כולם ודוחפים חוטמם לצלחות אחרים, כפי שאני זוכרת מילדותי בנהריה... בקיצור עיר קטנה ונחמדה. עיר שנעים לגדל בה ילדים, ללא צורך בשימוש תכוף בתחבורה ציבורית ועדיין אפשר לנסוע לעיתים באופניים. ממליצה בחום.

mr dish

New member
בתי קולנוע, הא? מי זוכר את האמפי???

את קולנוע "געתון" ביוספטל? הנה, שוב אני נשפך בפרץ נוסטלגי....חחחחחח

למעלה