דיון

../images/Emo141.gifדיון../images/Emo141.gif

הריון סוסות. תגידו מה אתם חושבים על התנהוגתן של הסוסות במהלך ההריון לעומת מצב רגיל? מה דעתכם על כך שיש להן בעיות אכילה (בחלק מהמקרים)? מה דעתכם על ההריון, ספרו על הריון סוסות, על מקרי פגיעה באנשים/ בסוסים במהלך הריון של סוסהה וגם מצד הסוסה עצמה. מותר לעשות לונג' בזמן הריון? או לחילופין לרכב עליה כלומר, על הסוסה? ספרו הכל. וגם מקרים מחוותכם, וחוויות
.

טוףףףףףףף

הריון סוסות. תגידו מה אתם חושבים על התנהוגתן של הסוסות במהלך ההריון לעומת מצב רגיל? מה דעתכם על כך שיש להן בעיות אכילה (בחלק מהמקרים)? מה דעתכם על ההריון, ספרו על הריון סוסות, על מקרי פגיעה באנשים/ בסוסים במהלך הריון של סוסהה וגם מצד הסוסה עצמה. מותר לעשות לונג' בזמן הריון? או לחילופין לרכב עליה כלומר, על הסוסה? ספרו הכל. וגם מקרים מחוותכם, וחוויות טוב תשובות..... לא יצא לי לפגוש במקרים של התנהגות חריגה אצל סוסות בהריון...לפעמים הן קצת יותר תוקפניות....ההריון של הסוסה זה דבר מדהים *בעיקר שרואים אולטרסאונד-למי שראה...* אמ....פגיעה באנשים אני יודעת לא במשך ההריון אלא במהלך הלידה *מתוך ניסיון אישי
* מותר לרכב על הסוסה עד ! החודש ה10 וחצי מקסימום ה-11! ולשמוע חוויות את רוצה?! את בטוחה?? טוב אז נספר דבר אחד מתוך 180 בערך....טוב אז ככה....הייתה סוסה אחת בין הכי טובות החווה (בבית אורן) לפי דעתי, סוסה מקסימה וממושמעת אהבתי אותה כל כך... וקראו לה ורג'יניה. טוב היא נכנסה להריון בפעם השלישית או הרביעית אולי יותר... :/ והכל היה תקין עד שההריון נמשך יותר מידי זמן :/ עכשיו למה אני מתכוונת ב"יותר מידי זמן"? לכמעט חודשיים יותר מההריון הרגיל! אין לי כח ומצב רוח להיכנס לפרטים אז אני ידלג לסוף...אחרי שלא הבנו מה קורה לסוסה שגם ככה לא עבדה ושכבר הורידה עטינים, קראנו לוטרינר...הוא לא מצא שום דבר חריג ואמר שפשוט שנים אותה בתא עם הרבה קש וניתן לה להיות שם עד ההמלטה...יום אחד אני באה לאורווה לבקר את ורג'יניה המתוקה ואני לא רואה את ורג'יניה...מה אני כן רואה?? את חצי מהעובדים של החווה בתא של ורג'יניה את הסייחה של ורג'יניה שאגב לא יצאה גדולה בכלל ומלא דם מרוח על כל התא....אז אני שואלת מה קרה ואמרו לי שיש לי מזל שבאתי עכשיו כי לפני כמה דקות לקחו מפה את ורג'יניה או יותר נכון את מה שנשאר ממנה וזקרו את הכל איפשהו...(לא יודעת איפה) אז אני הבנתי שורג'יניה המלכה המליטה הכל-*הכל* כן הכל! כל הבפנוכו שלה יצא החוצה יחד עם הסייחה....וכן, זה פגע בי כי אהבתי אותה מאוד מאוד...ויש מישהו שזה פגע בו יותר כי הוא אילף אותה...והוא היה מאוד קשור אליה....מאוד! טוב אז אין מה להרחיב עוד...וזהו....זה מקרה אחד מתוך הרבה מאוד מקרים של איבוד סוסים....אבל צריך להמשיך לחיות...בשביל הסוסים האחרים שעוד חיים וצריכים אותנו וזהו.... :/

כן זה בהחלט לא היה נעים....

ועכשיו הסייחה שלה (שגם קוראים ורג'יניה על שמה...) מהזה חברותית כי תמיד בני אדם טיפלו בה והניקו אותה וכאילו...ממש היינו ההורים שלה...והיא מדהימה!!

היא חייה והיא מאוד חמודה...../images/Emo99.gif

היום היא משוחחרת עם כל הסייחים שהפידו מהאימהות....(בכל זאת...בעדר כזה גדול צריך להפריד...) :/ בעצם יש שתי קבוצות של סייחים...בני כמעט שנה ובני כמעט חצי שנה ...היא בכמעט חצי שנה.....ופעם היא הייתה מהזה יאפה אבל עכשיו היא דומה לחמור...חחחח סתם היא יותר יפה.....

אה וגם קרה לי פעמיים שהסייחים לא

שרדו....
אוף זה עצוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הסיפורים של הסייחים שלא שרדו לא כאלה קשים...אבל עצוביםםםםםם אחד מהם יותר קשה מהשני....אבל שניהם השפיעו עליי מאוד....

S H I L G I

New member
עד כמה שאני יודעת

מותר לרכב עד שלב מסוים (החודשים האחרונים) ובחודשים האחרונים לא לעשות פעילות מסיבית עם הסוסה.

serdonix

New member
פליססס...

פליס (הסוסה של ענת - החברה של אורי) בהריון! ושירוש הרבה רוכבת עליה... היא התחילה להשמין!! חאמודהה...
אמממ אפשר לרכב על הסוסות עד החודשים האחרונים של ההריון... בעיקרון זה לא אמור להפריע... ממה שאני יודעת לפליס אין בעיות אכילה... ורוכבים עליה כרגיל - (לא קופצים) משחררים אותה הרבה... ועושים לה לונג'... שירוש אםטעיתי במשהו - תקני אותי...
מתה עלייך ילדה.... פיקי - אאאאללללללהההההה נננננתתתתננננייייההה!!!!

Juli kleo rullz

New member
Felice../images/Emo15.gif../images/Emo187.gif

אוקיי אז ככה... דנוש צדקה...: פליס סוסה בת בערך 16-17 (לא יודעת בדיוק)... נכנסה להריון בסביבות הראשון באוגוסט. היא ממש שמנה (טוב לא ממש... אבל כבר רואים שהיא בהריון) והיא ממש חמודה... אממממ היא תמיד הייתה קצת זונה אז אין ממש שינוי ביחס שלה אל אנשים... (אל סוסים כן... חיחיחי כל פעם שהייתי מתקרבת איתה לתא של הסטליון (התא שלה היה קרוב אליו) היא הייתה מתחילה להרים זנב ולהשתין ותמיד הייתה צוהלת אליו---> שרמוטה!) ואני רוכבת עליה... לא קשה בכלל רק שלא יתפסו לה השרירים... אז היא עובדת 5 פעמים בשבוע קל (20-30 דקות) וביום שבת מוליכים אותה... ובכלל היא לא עובדת קשה... כשאני רוכבת עליה אני בכלל לא מורידה אותה על המתג כי זה לוקח הרבה זמן כי היא לא רגילה לעבוד נכון אז אני סתם עובדת על הישיבה שלי ועל עצמי... והיא ממש חמודה!!! =] אמממ אני לא יודעת על בעיות תזונה אצל סוסות בהריון.... בדרך כלל לאט לאט מעלים להם את הכמות אוכל... ולפליס למשל נותנים ויטמנים מחזקים... =] (שהסייח/ה ייצא/תצא בריא/ה =])

Juli kleo rullz

New member
אופס שכחתי תמונה ../images/Emo15.gif../images/Emo187.gif

אין לי תמונה שרואים את הגוף+הריון... כשאני אצלם אני אשים...=]

MorH

New member
עונה

הסוסה שהתחריתי איתה ( בקפיצות ) השנה שמה פליקה והיא בהיריון היא כבר בחודש שישי , בתחילת ההריון שלה התחריתי איתה , היא סוסה נפלאה והיא מצילה אותך כאילו אם באת לא טוב למכשול אז היא תקפוץ , חוץ מזה שנה - שעברה הסוסה של שרון הייתה בהירין , היא כבר המליטה , אבל היה מאוד קשה לדרבן אותה כי היא הייתה מאוד מאוד שמיינה ( זאת הסוסה ששרון קפצה איתה בכתבה )

למעלה