אוכל ומתכונים

mayush23

New member
שאלות בנוגע לאוכל לבעלי הצמחוני ../images/Emo41.gif

אז ככה.. כמו שרשמתי בכותרת בעלי צמחוני מזה 19 שנים...הוא נהיה צמחוני בגל 13 מהסיבה שגדל בבית רומני אסלי, מה שאומר שרואים את כל החיות שרק תרצה ולא תרצה בבית ואח"כ על הצלחת ובוקר צהריים וערב רק בשר...גם אני הייתי הופכת לצמחונית ככה.. בכל מקרה, אני מכינה ל בדר"כ פסטות, פשטידות מירקות ולאחרונה כל מיני פאים טעימים, אורז, תפו"א וכו, משתמשת גם בבונזו סויה לפשטידות ורוטב בולונז. שאלתי היא האם יש סויה שלמה, כמו שניצלים, אם כן אז איפה ניתן לקנות (סופר? אתר באינטרנט? חנויות טבע?) והאם זה יחסוך לי מבחינת לא לקנות טבעול כל הזמן שהוא די יקר... תודה רבה מראש מאיה
 
טוב אז ככה..

יש לי טופו ביד. אני מרגישה נפלא רק ש... מה עושים איתו?? אם יש למישהם מתכון לטופואית מתחילה,אשמח לקבלו. לא משהו מסובך מידי, אני בכל זאת רק בהתחלה.. בבקשה תתיחסו...
תודה...
 
עונה

מאיה, אני לא כל כך גדולה (12) אבל אני יודעת שאפשר לקנות סויה שלמה להכנת שנימלים וכאלה בחנויות טבע. אני יברר כתובות בשבילך.
 

לקשמי

New member
הכי פשוט שיש...

ולדעתי טעים מאוד
חותכים את הטופו לקוביות, מכינים מחבת על הגז (במקרה שלי על הפלטה) ובמחבת שמים רוטב טראייקי, רצוי להוסיף קצת מים. כשהרוטב קצת מתחמם שמים את קוביות הטופו במחבת ומחכים שיתחמם. כפי שכתבתי פשוט וקל, ולדעתי טעים מאוד. בהצלחה ובתיאבון
 
../images/Emo51.gif לקשמי. מה זה רוטב טראייקי ו

האם אפשר לשים רוטב אחר? אם כן, מה את ממליצה ?
 

katam

New member
אני שמה רוטב סויה שום אבקת ג'נגר

ויין. גם אני אשמח לדעת מה זה רוטב טראייקי. בתאבון אורלי
 

לקשמי

New member
רוטב טראייקי

אפשר למצוא אותו בכל סופר במדף של הרטבים למינהם, זה בא בבקבוק כזה, כמו רוב הרטבים שנמכרים בדרך כלל. ולגבי הטופו, כמובן שאפשר להשתמש בכל רוטב אחר לפי הטעם, נתתי את הדוגמא לפי ההעדפה האישית שלי.
 

stone cold jane

New member
איזה קטע!

לפני חמש דקות בדיוק התקשרה אליי חברה ששרצה אצלי יומיים כי היא מהצפון והייתה צריכה להישאר באיזור המרכז בשביל ההופעה באחד במאי, קיצר נראה לי היא ספגה קצת *ערכים* בזמן שהותה, כי היא התקשרה ושאלה אותי: "אוקיי, יש לי גוש טופו בד, מה עושים איתו" והיא מנסה צמחונות!
בכל מקרה, אמרתי לה איך אני מכינה בדרך כלל: לוקחת חצי גוש בערך (של צוריאל) חותכת לריבועים קטנים משרה ברוטב סויה (4 כפות) ובשמן שומשום (עדיף בכבישה קרה) (2 כפות) שמה קצת תבלינים, זנגוויל טחון וכאלה מחממת שמן במחבת ומטגנת קצת ואז אוכלת את זה עם סלט ענקי ליד ג'יין
 
וו'או, תודה רבה לכולם על המתכונים

לטופו. עושה חשק לאכול יאממממי!!!! THX ,ובתיאבון...
 
את הסויה שרצית

שניצל יבש גולמי שאפשר להכין ממנו מטעמים בבית אפשר לקנות למשל בניצת הדובדבן באבן גבירול תל אביב זה מאוד זול קונים את זה לפי משקל האקס שלי ואני היינו משרים זאת במרק ואחר כך מטגנים (הטיגון לא בריא אבל כל כך טעים)
 

Neta558

New member
ברוקולי וכרובית

חטיפי הברוקולי וכרובית של טבעול מאד טעימים, אבל גם מאד יקרים. נראה לי בזבוז מכל הבחינות לקנות חבילה כזאת שהיא למעשה סתם אריזה מנצנצת (ומיותרת) עם ירקות בפנים. למישהו יש רעיון איך להכין משהו דומה? בטבעול מן הסתם משתמשים בהמון שומנים מוקשים בשביל ליצור את ציפוי פירורי הלחם, והייתי שמחה כמובן לותר על זה. מישהו ניסה להכין כרובית וברוקולי בציפוי פירורים בצורה קצת יותר פשוטה? לא אכפת לי להשקיע בזה זמן ועבודה, רק שידבק בסוף
 

האפי לי

New member
הצלחנו פעם עם פשתן

אבל פעם אחרי זה הכל נהרס, צריך כניראה להגיע איתו לאיזון
 

האפי לי

New member
../images/Emo12.gif

בלבלת אותי מבשלים את הכרובית/ברוקולי ואז עושים עיסת פישתן במים רותחים וטובלים בה את הכרובית/ברוקולי (אני חושבת שצריך לחכות השעיסה תתקרר) ואז בפירורי לחם ואז מטגנים/אופים
 
בחוברת צמחונות בקלות של אנונימוס

שלמעשה כל המתכונים בה טבעוניים, יש מתכון לכרובית בבלילת חומוס (אבל זה בעצם קמח חומוס).
 
למעלה