טיפול בפרוגינובה..

007עדן

New member
../images/Emo140.gif טיפול בפרוגינובה..

האם מישהי יכולה לשתף ב"חוויותיה" כאשר טופלה ב"פרוגינובה"? הייתי רוצה לדעת מה מטרת הטיפול ב"פרוגינובה"? ואם יש איזה בדיקות שצריך לעשות לפני תחילת השימוש? האם יש איזה שהן תופעות לוואי או אזהרות שכדאי להיות מודעים להן?

קוקיקית

New member
אני, אני...../images/Emo184.gif

החודש זה פעם ראשונה שאני לוקחת (3 ליום: אחד בבוקר ושניים בערב). אני בהחזרת מוקפאים והפרוגינובה נועדה לעבות את רירית הרחם. אין תופעות לוואי. פיספסתי משהו משאלותייך?

גם אני החודש התחלתי לקחת

אחד ליום כדי לעבות את רירית הרחם כי האיקקלומין פוגע לי ברירית. בינתיים לקחתי 3 ימים ואין תופעות לוואי.

עלטוש

New member
קוקיקית, פיספסת משהו קטן ../images/Emo8.gif

פרוגינובה מכילה אסטרוגן ונטילת אסטרוגנים, גם בטווח הקצר, עלולה להיות מסוכנת בנשים עם גורמי סיכון לקרישיות יתר, למשל נשים מעשנות בנות 35 שנה ויותר או כאלו שבעבר חוו (או שקרובת משפחה מדרגה ראשונה חוותה) סיבוך שנבע מהיווצרות קרישי דם.זהו בעצם תופעות לוואי

פּוֹנְג

New member
לא מניסיון אישי, אך יודעת

שהפרוגינובה יכולה להרוס לך כל שלוות נפש ורוגע שהיו לך אז תכיני את הסובבים אותך מראש שיכנסו למקלטים
והכל יעבור בשלום

yonae

New member
ובאותו נושא..

האם ידוע לכן על מקרים בהם למרות שהרירית דקה (4.5) הרופא מתנגד לשימוש בפרוגינובה (או כדור דומה?) לדברי הרופא שלי, הרירית תתעבה ככל שההורמונים יעלו (הוא העלה לי קצת את המינון). וכן, הוא אמר שיש בכדורים חומרים שיכולים לעכב את גדילת הזקיקים? משהו כזה.. מקווה שהבנתי את דבריו. אשמח למידע בנושא זה. תודה

פּוֹנְג

New member
מוזר ביותר

באיזה יום של המחזור זה עובי הרירית שלך? כי הרירית אכן מתעבה עם הקרבה לביוץ. לא מכירה כדורים שמעכבים את גדילת הזקיק, מכירה זריקות שמעכבות את הביוץ ויכול להיות שבעקבות כך גם הזקיקים גדלים לאט יותר אם כי זה לא ממש מחייב. קרוב לוודאי לא זכרת את כל הפרטים שאמר לך הרופא. עצתי לך היא לרשום את הדברים זו לא בושה לרשום ולרצות לדעת.

yonae

New member
רירית

גם בטיפול הקודם, הגעתי להזרעה ראשונה עם רירית 4.5 (זקיק 19). והרופא התעקש לא להוסיף כלום לתמיכה. ביום שישי התחלתי מחדש את הטיפול, ושוב זה יהיה ללא תמיכה. אלא רק בהעלאת מינון הפיוריגון.... אוףףףףף. המחשבה הזאת על התמיכה ברירית כל הזמן מלווה אותי? למה הוא מסרב לתת לי עוד תמיכה??? אני במקביל עושה גם דיקור, וכנראה אקח תוספת של צמחי מרפא שהמטרה שלהם היא לתמוך בעיבוי רירית. ובכל זאת, למה הרופא מתנגד לתת תמיכה????!

yonae

New member
פרופסור זיידמן, מספיק מומחה../images/Emo3.gif

בגלל זה אני כ"כ מוטרדת... אם בפעם הראשונה הוא התעקש שזה בסדר, למרות שאני התעקשתי לקבל.. אז למה עכשיו, בטיפול השני, הוא שוב מסרב לתת. ובסה"כ מה שהוא שינה זה רק את מינון הפיוריגון. מ 75 ל 50 ואח"כ בטח נעלה גם ל 100... האמת, זה לא נותן לי מנוחה הקטע של הרירית / תמיכה עבורה. אוףףףףףףףףףף!!

נועם@בת

New member
נטילת אסטרוגן במינון גבוה

עלולה לדכא צמיחת זקיקים. למשל נשים שלוקחות פרוגינובה לפני החזרת מוקפאים לא מבייציות באופן עצמאי, ובחלר מהמקרים לא מתפתחים זקיקים כלל. זה באשר למינון גבוה. לא יודעת מה לגבי מינון נמוך. האלעת מינון הפיוריגון אמורה לעשות את העבודה. במידה והרירית לא מתעבה צריך לברר מה מפריע לה להתעבות. לא נראה לי שתוספת אסטרוגן תשנה כאן משהו. יש רופאים שמתייחסים פחות לעובי רירית ויש שעוקבים אחרי התפתחותה בטקסיות ממש. לי נראה מוזר להתייחס באדישות לרירית של 4.5 מ"מ בהזרעה. נועם

אצלי הפרוגינובה...

גרמה לכך שהיו פחות זקיקים. עם אותו מינון של גונל בלי הפרוגינובה היו יותר. נראה לי שזה סוג של דיכוי אבל אני לא בטוחה.

למעלה