בבקשה עזרה---שאלות חשובות

../images/Emo140.gifבבקשה עזרה---שאלות חשובות../images/Emo140.gif

חברה שלי עובדת בשתי עבודות, בשתיהן היא מרוויחה בסביבות ה-5000-4500 ש"ח, היא ביצעה תאום מס, אך רק עכשיו היא שמה לב(למרות שהיא עובדת שם כבר 5 חודשים) שעדיין לא מורידים לה מס. אמרו לה שבינואר עליה לגשת למס הכנסה ואז ככל הנראה יבצעו לה את כל ההורדה של השנה שעברה. ולשאלות: 1. כמה מס הנסה אמורים להוריד על משכורת של 4500-5000 ש"ח (למי שאין לו שום הקלה כזו או אחרת, של ילדים,חיל משוחח וכו') 2. האים קיימת אפשרות כזו שאכן בינואר יבצעו הורדה של שנה שלמה? הרי זה אומר שכל השנה היא צריכה לחסוך כסף בכדי שיבצעו את ההורדה הזו וממש לא נראה לי שיהיה לה סכום שכזה, הרי בטח מדובר על אלפי שקלים... תודה רבה!

deathcaster

New member
תגובה

א. לא שאלת את זה בפורום אחר ? 1. בכל מקרה, שכיר שמרוויח מתחת ל-48 אלף ש"ח בשנה, לא משנה בכמה עבודות הוא עובד, מקבל פטור מלא ממס הכנסה. 2. לא , מס הכנסה לא מוריד מס על שנה שלמה בבת אחת, לצורך כך נולד המושג "תאום מס", ומגיעים להסדר מסוים אם אכן חברתך תהיה חייבת במס.

deathcaster

New member
תגובה

המס בסכומים כאלו הוא מצחיק, זו מדרגת מס של 8% מס הכנסה שולי, כך שזה יוצא בערך 300 ש"ח... ולא , אינני מכיר פורומים אחרים... תסתכלי ברשימת הפורומים המלאה של תפוז אולי שם תמצאי פורום יותר טוב.

why oh why

New member
חבר שלי מרוויח בסביבות 5000 ש"ח

ואני יודעת שמורידים לו בסביבות 450 ש"ח

Milochka1

New member
האם היא נשואה? האם יש לה ילדים?

האם היא גרה בעיר פיתוח? אם כן - במקרים כאלה נקודות הזיכוי של מס הכנסה גבוהות יותר והגיוני שלא מורידים לה מס.

לא היא לא

ציינתי מראש שאין לה שום הקלות, היא לא נשואה, אין לה ילדים, היא לא חיילת משוחררת בקיצור שום הקלות כלשהן.

john111

New member
כאשר עושים תאום מס

מס הכנסה רושם בדרך כלל מאיזה סכום יש להוריד. נניח עד 30.000 שקל (במצטבר השנתי) אין להוריד, מעל הסכום הזה יש להוריד עשרה אחוז. בהחלט יתכן שזה מה שהיה כתוב לה בתפסי התאום, וכאשר היא תעבור את מינמום השנתי יתחילו להוריד לה. ההורדה אינה ראטרואקטיבית.

למעלה