../images/Emo13.gifשאלות בנושא MasterPage ואחרים../images/Emo13.gif
"קצת" שאלות
המון תודה מראש
!| 1. אני משתמש ב MasterPage, מכיוון שבעצם כל מה שמשותף לכל הדפים קבוע, ורק החלק הפנימי (PlaceHolder) משתנה בין דף לדף, אני מחפש אפשרות שבה רק החלק הפנימי יטען בפוסטבק, ולא כל הדף.
האם מישהו ניסה ? אולי בשילוב עם Atlas ? 2. באתר צריכה להיות תמיכה בריבוי שפות, עד היום הייתי עושה זאת ע"י Resource File, ואז בהתאם לשפת הגולש (לפי משתנה Session), הייתי קורא את הערך הנכון. הבעיה היא שזה מגביל את העיצוב של הדף, למשל - יש לי דף ASPX שאמור להפויע בו מלל, לשם כך הכנתי 5 asp:Label, ובזמן ריצה אני שולף את המשפטים לפי השפה המתאימה, ושותל את הערכים.
הבעיה היא כאשר בשפה מסויימת, כדי שהטקסט יכנס, אני צריך 7 Label ולא 5... מה הדרך הנכונה לבנות אתר התומך בריבוי שפות ? 3. קראתי שישור ארוך בנושא העברת מחלקות ל WS, ולא הבנתי משהו בסיסי... אם עד היום הייתי צריך להעביר נתוני Student ל WS, הייתי מעביר לו אותם כשדות בודדים (int Id, string firstName, string lastName), ולא אובייקט מטיפוס Student.
האם אכן אפשר להעביר אובייקט ? מה יעבור בפועל ? פירוק של האובייקט לנתונים בדידים, כמו בדוגמא הראשונה ? 4. מה האורך המקסימלי של Session.SessionId, והאם יש לאוסף התווים משמעות ?
מאוחר יותר, במידה ורשמתי את הנתון ל DB, כיצד ניתן לזהות מי היה היוזר שה Session Id הרשום ב DB היה שייך אליו ? 5. האם לפקד ה Calander ב 2.0 יש אפשרות לחיתוך לפי שנה / חודש ? (כלומר, מעיין DropDownList מעליו, המכיל שנים, ובחירה בשנה מסויימת, מעבירה את התאריכים ב Calander לאותה שנה).
במידה ולא, מישהו מכיר קונטרול כזה (גם בתשלום) 6. אני מעוניין שבלחיצה על כפתור, יופק לגולש קובץ מסויים (נניח קובץ טקסט פשוט), והדפדפן יקפיץ לו את החלונית של Save / Open וכו'. נניח שבצד השרת אני רץ על הנתונים, ומייצר מבנה נתונים,
לאן בדיוק אני אמור לשמור אותם ? (תיקייה על השרת ?), וכיצד הגולש יקבל את חלונית השמירה ? 7. אפשר לקבוע דף 404 ב IIS לאפליקציה ספציפית, וגם ב web.config זה לאפליקציה ספציפית,
מה ההבדל ? 8. יש לי DLL של חברה חיצונית, המבצע פונקציונליות מסויימת, וכדי שהוא יעבוד, אני צריך להוסיף שורת verb ל web.config, מה שמוזר לי הוא שפרט ל DLL (שעובד), לא סיפקו לי דף abc.aspx,
האם יתכן שהוא מקומפל לתוך ה DLL ? 9. יצרתי Master Page שיש בתוכו ASP:Label שמשמש ככתרת דינאמית לעמוד, הערך שלו נחשף החוצה דרך Property, כך שכל עמוד שמשוייך ל Master Page הזה, קובע את ערך הכותרת. הבעיה שכדי לקבוע את הערך, אז ב Page Load של דף כלשהו, אני צריך לקחת את ה Instance של ה Master, לבצע Cast לסוג ה Master שלי, ואז לעדכן את ה Property. האם יש דרך לעדכן את ה Property דרך מאפיין ב Page Directive שבראש כל דף ?
הבנתי שבשלב ה PreRender אבצע את ההמרה של ה-MasterPage ואקבע בו את הכותרת לפי הערך של המאפיין,
אבל איך בדיוק ? 10.
"קצת" שאלות