שירשור מאכלים לערב חג הפסח

אילנית../images/Emo12.gif את לא מכירה את המתכון

שלי? המתכון ללחמניות / לחם פסח "רץ" כבר כמה שנים בפורום. תהני ובהצלחה
 

ady18

Well-known member
אצלי

רגיל דג גפילטע פיש\כבד קצוץ בשר לשון עם פטריות תפוחי ובטטות עם רוזמין וגם ניוקי שעושה מקמח תפוחי אדמה ועוף כשלהו וקינוחים לפתן ועוגה של פסח לא מיוחדת
 
פיצה קריספית *לפסח*1מדינת ישראל

החומרים ¼ 1 כוסות קמח תפו"א 1 כוס קמח מצה קמצוץ (קצת פחות מכפית) מלח ½ כף פלפל שחור 1/3 כף סודה לשתיה ½ שקית אבקת אפייה 1 ביצה ½ 2 כוסות מים רותחים 2 כפות שמן רגיל אופן ההכנה בקערה לשים את כל החומרים היבשים כולל התבלינים, ולערבב. להוסיף את השמן ולערבב להרתיח את המים, להוסיף לקערה ולערבב היטב להקציף ידני את הביצים (חלבון+חלמון) כמה דקות אחרי הקצפת הביצים להוסיף לתערובת ולערבב עד שהכל הופך לעיסה. לקמח בקמח תפו"א משטח עבודה. בידיים רטובות לאסוף את העיסה מהקערה ולהניח מעל משטח העבודה המקומח. בעזרת הידיים לשטח מעט את העיסה. לפזר עוד קמח תפו"א מעל העיסה ועם מערוך לפתוח עלה דק. לשמן תבנית אפייה ולהניח מעל את העלה בצק. אני אפיתי על משטח סיליקון. למרוח מעל כמו בפיצה רגילה, קודם רסק עגבניות ואחר"כ מה שרוצים אני מרחתי רסק מדולל במים, מעל זה שמתי סלט מטבוחה, מילאתי בעגבניות מיובשות (הושרו בשמן), הוספתי פלפלים קלויים שהיו מתובלים בשום עשבי תיבול ושמן זית וזיתים שחורים ניתן להוסיף מעל גבינה צהובה מגוררת ומעל פיזרתי זעתר. הערה - חשוב מאוד שהבצק יהיה דק. לאפות בחום 200 מעלות (אפשר בטורבו) עד להשחמה של המילוי בערך 30 דקות. מקור המתכון - 1מדינת ישראל
 

limim

New member
../images/Emo208.gifאפשר להכין לחמניות

מקמח תפו"א? ואם לא, אז למה הוא טוב חוץ מלעוגות? ושוש, הפיצה שלך נראית מעולה. אפשר קמח אחר במקום קמח מצה?
 
פנקייק לפסח

3/4 כוס חלב חם 1/2 כוס קמח מצה 3 ביצים 1 כף סוכר 1/2 כפית מלח מוסיפים את הקמח מצה לחלב החם ומניחים לעמוד 9 דקות מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים יחד. לחמם שמן במחבת ולטגן לביבות שטוחות
 
עוגת אגוזים ושוקולד

חב' מרגרינה 6 ביצים מופרדות 2/3 כוס סוכר 200 גרם שוקולד מומס 100 גרם אגוזים/ שקדים טחונים להקציף חלבונים+1/3 כוס סוכר לערבב: מרגרינה+חלמונים+1/3 כוס סוכר ולהוסיף את השוקולד המומס לאחד עם הקצף, להוסיף את האגוזים ולאפות. ניתן למרוח קרם שוקולד פשוט .
 
עוגה טעימה נוספת

1 חב' אינסטנט פודינג 1 כוס חלב חב' שמנת מתוקה 1 גבינה לבנה להקציף יחד במיקסר להרטיב מצות ביין או בחלב קרם שוקולד: 100 גרם שוקולד 1/4 חב' מרגרינה 3-4 כפות חלב להמיס על האש. לעשות שכבות: מצה , תערובת לבנה, שוקולד
 
ממרח שוקולד שאין כמוהו לפסח

מתאים למריחה, מילוי , ציפוי להרתיח 100 גרם שוקולד+ מיכל שמנת מתוקה+ 1/2 כפית קקאו+ כפית סוכר+כפית נס קפה. לשים במקרר למספר שעות וכשמתקרר להקציף. מדהים.
 
עוגת גבינה לפסח

3 חב' גבינה 5% 1 שמנת חמוצה 1/2 כוס סוכר 5 חלמונים קליפת לימון מגוררת וניל 1/2 כוס קמח תפ"א לערבב יחד להקציף: 5 חלבונים+1/2 כוס סוכר לאחד עם התערובת ולאפות.
 
בראוניז לפסח

כוס שמן 4 ביצים 3/4 כוס קמח מצה 1/2 כוס קקאו כדאי: 1/2 כוס אגוזים קצוצים 3/4 1 כוסות סוכר סוכר וניל לערבב יחד ולאפות
 

ady18

Well-known member
קלופס

מצרכים: 1 ק"ג בשר טחון (אפשר לערבב - אני בדר"כ עושה עם 100% עוף) 5 ביצים קשות 2 ביצים 2 בצל חתוך דק 4 שיניי שום כתושות סלסלת פיטריות 4 גזר חתוך קטן 3 פלפלים חתוך קטן - אני לא אוכלת פלפלים ולכן אני שמה במקום חציל אחד גדול או 3 קישואים (או גם וגם) פטרויליה/שמיר - חצי בוקט קצוץ 2/3 כוס פרורי לחם או בפסח קמח מצות מלח, פלפל וראס אל חנות הכנה: קוצצים את כל הירקות (לא ביחד - ירק ירק) מתחילים בבצל ואח"כ לפי קושי הירקות (מהקשה לרך) מטגנים במחבת אחת את הבצל עד שמשחים, מוסיפים שום, ומוסיפים את שאר הירקות (אחד אחד מהקשה לרך --> גזר, פלפל, חציל, קישואים ופטריות) מורידים מהאש ומערבבים את הירקות המטוגנין עם הבשר, התבלינים, הביצים הטריות (2), פטרוזיליה/שמיר ופירורי הלחם/קמח מצה מערבבים טוב טוב עם הידיים עד לקבלת עיסה אחידה בתבנית התנור עושים מהתערובת גבעה ארוכה ודוחפים באמצע הגבעה (שהביצה לא מציצה מהקלופס) את הביצים הקשות (לאחר אפיה כאשר יפרסו את הקלופס תהיה מעיין עין של ביצה) מכסים באלומינים ומכניסים לתנור ~3/4 שעה , מורידים את האלומיניום ואופים עד שמזהיב. לפעמים אני מכיהנ את הכמות הזאת בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
 

ady18

Well-known member
פטוצני תרד

פטוציני תרד לחובבי הפסטה, פסח כהלכתו מבלי לוותר על ‏האטריות האהובות. ‏ החומרים:‏ ‏3 ביצים‏ ‏1/2 כפית מלח‏ ‏1/2 כפית פלפל לבן טחון‏ ‏1 כוס קמח תפוחי אדמה‏ ‏1 כוס מי סודה ‏ ‏1/2 כוס עלי תרד חלוט וקצוץ דק‏ ‏1 כף שמיר קצוץ‏ ‏1 כף שמן‏ מעט שמן לטיגון אופן ההכנה:‏ טורפים הביצים עם מלח והפלפל הלבן.‏ מוסיפים את קמח תפוחי האדמה וטורפים היטב ‏ לבלילה חלקה.‏ מוסיפים את מי הסודה, התרד והשמיר ובוחשים ‏ היטב לבלילה אחידה. מוסיפים את השמן וטורפים ‏ או מקציפים במערבל חשמלי עד לקבלת תערובת ‏ אוורירית.‏ מחממים שמן במחבת, וכאשר השמן חם מאוד ‏ יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת.‏ מטים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל ‏ השטח ומטגנים קלות משני הצדדים. מטגנים את כל ‏ החביתיות. מגלגלים את החביתיות בצפיפות, ‏ וחותכים בעזרת סכין במרחקים שווים של כ 1/2 ‏ ס"מ.‏ כאשר פותחים את ה"שבלולים" שהתקבלו נוצרות ‏ רצועות הפטוצ'יני.‏ ‏* ניתן להגיש עם כל רוטב פסטה רגיל, או כפי ‏ שהם בתוספת מעט שמן זית וגבינת פרמזן מגוררת ‏ מעל.‏ מקור: ורד ברלל
 

ady18

Well-known member
שאלה

לפירגה אני עשיתי שנה שעברה פשטידה והייתה זוועה ובקישורים של הפורום לזניה כאלה אין טעם לוואי ? תודה
 
למעלה