סנדא: גנאלוגיה למתחילים

../images/Emo124.gifסנדא: גנאלוגיה למתחילים

שלום לכולם
בכנס הגנאלוגי הבינלאומי (שיתקיים בי-ם בתאריכים 4-9.7.04) נעביר יהודה ואנוכי סדנא בנושא "גנאלוגיה למתחילים". כבר זמן רב שאנו דנים בתוכנה של הסדנא, בסדר הדברים, במה להוסיף ומה להשמיט, ובמחשבה למי מופנית הסדנא ומי יוכל ליהנות ממנה. בסופו של דבר, הרכבנו טיוטא לסדנא שתפנה הן למי שטרם התנסה במחקר משפחתי והן לאלו שהתחילו בו. הסדנא תעסוק ב"מה?" ולא ב"איך?", בבחינת תנו להם חכות ולמדו אותם לדוג ואל תתנו להם דגים... מצ"ב מסגרת הסדנא - נשמח מאוד מאוד לשמוע דעתכם הכנה. כיוון שיש כאן אוסף נכבד של אנשים המייצג גוונים שונים בקשת המחקר המשפחתי - נשמח לשמוע מי, לדעתכם, יכול להחכים מן הסדנא; נשמח לשמוע הערות בונות על התוכן, רמת הפירוט הנדרש, חלוקת הזמן וכו'. זהו...
מראש, יהודה וארנון

tammy123

New member
בתור הכי חדשה כאן אני חושבת

וכאחת שאין לה מושג בכלום בנושא, עיינתי מספר פעמים בקובץ, ונראה לי די מקיף. רק שמסגרת הזמן שנתת נראית לי קצרה מדי למתחילים שאלה נוספת האם יהיה תרגול באינטרנט, בישום חלקים מהסדנא

ענתר

New member
התקציר טוב מאוד

כמה זמן הרצאה נמשכת? קשה לי להאמין שמתחילים אמיתיים יהיו בכנס אבל ריכוז חומר כזה מעניין ביותר האם תחלקו רשימות של האתרים שאתה מזכיר?

שטמון

New member
שאלה רצינית

התוכן יפה ומועיל, אבל אני רק שואל את עצמי (וברצינות) איזה "מתחילים" יהיו בכנס? המדובר בנסיעות, לינה (ברוב המקרים) ו300 ש"ח ליום או 900 לכל הכנס. רק מי שכבר "בעניין" יהיה שם.

חייקין

New member
תשובה חמורת סבר ../images/Emo13.gif

הרעיון לקיום סדנה מועיל, ואין זה מפחית מכבודי ללמוד מאיש, אך מה רע בסדנה דרך הפורום, באמצעות דוא"ל. לסיכום, כל הנעשה בפורום הוא סדנה ארוכה ומתמשכת, בה לומדים כולם מכולם. מפגשים מעשיים לסדנה כזו, הם ביקורים בבתי קברות, ספריות, בארכיבים ועוד. המפגש הבינלאומי הינו חויה מענינת, אך איש לא ילמד בה יותר מאשר אנו יכולים ללמד את עצמנו דרך הפורום. מישהו סיפר לי בדיחה טובה, אבל שכחתי אותה
אודי

עב

New member
נראה עמוס מאוד

אני שמשתתפי הכנס עשו כבר פסיעה או שתיים במחקר שלהם. אני שנה במחקר ומרגישה "מתחילה". כך שיש מקום לסדנא מהסוג שאתם מציעים. קראתי את התקציר ונראה לי ש"תפסת מרובה לא תפסת". רק על ארגון הארכיון הביתי אפשר להעביר סדנא, כך גם על הראיונות הארכיונים וכו'. אני חושבת שכדאי לכם לפצל את הסדנא. נניח סדנא לראיונות. לעשות סימולציות בין המשתתפים, החוקר מגיע לבית הדודה שלא פגש 20 שנה ורוצה לראיין אותה. איך עושים את זה? איך מתארגנים למחקר הזה? מה אפשר למצוא במכתבים ישנים? מה לומדים מתמונות? סדנא על ארכיונים - איך מבררים איזה ארכיונים קיימים והאם הם רלבנטיים, איך רושמים את המקור, מה מפיקים מארכיון. שוב, אפשר לעשות סימולציה. ארגון הארכיון הביתי זאת משימה לא פשוטה כלל וכוכה למדה אותנו פרק חשוב בנושא. תארו לעצמכם שאתם שמים על השולחן חומרים שונים ומבקשים מהמשתתפים למצוא את הידיים והרגליים ומביאים את המשתתפים לכללי הקטלוג של החומר. בהצלחה!

כוכה

New member
לדעתי - זה טוב מאד../images/Emo140.gif

ועל המרצים לערוך טיימינג מראש ולהקדיש על קצה המזלג בצורה מתוזמנת (5 דקות לראיונות בכתב, 5 דקות לארגון החומר וכו) לכל נושא משנה. זו המסגרת שקיבלתם, איתה צריך לצאת לדרך בצורה הטובה ביותר - וזה מה שנעשה כאן. יישר כוח!!!!

tammy123

New member
סדנא מסוג זה בודא"ל

נראית לי מאד אפקטיבית , (אני לירושלים לא אגיע כנראה) כולל סיור בבתי ארכיב

סדנה

האם לא היה כדאי לפרסם בצורה כל שהיא על קיום סדנה בזו ולא במסגרת הכנס שהוא יקר בפני עצמו?? אמי

נראה לי מקיף

יחסית לסדנא שצריך לדחוס ביום אחד ובכמה שעות,לדעתי מי שבאמת מתענין בנושא יטרח לבוא עד ירושלים אבל כדאי לתת יותר פירסום לענין כדי שידעו כמה שיותר מעונינים. שלך חנה גונן

malka3

New member
ארנון, לדעתי מבחינת התוכן הסדנא

מקיפה ומלאה, לא פיספסתם כלום אני בספק אם כל ההיקף הזה יכנס לשלוש שעות שהוקצבו לכם. עם נייר עבודה שכזה כדאי לכם לפנות לגוף כמו לדוגמא : חברת המתנס"ים ולהעביר קורס גנאולוגי, כל אחד מהנושאים יכולים בשקט למלא כמה שעות לימוד. (מה רע לשלב הנאה בכסף ?)
בהצלחה מלכה

תשובות מסודרות לכ-ו-ל-ם../images/Emo70.gif

ראשית, תודה על התגובות ועל ההערות הבונות. ייתכן ולא הבהרתי כראוי את מטרת הסדנא ואת הקשר שלנו לכנס. אם כן, זהו המקום לכך...
משך הסדנא נקבע עבורנו ע"י הועדה המארגנת, אנו מילאנו אותה בתוכן. רצינו לגעת בנושאים רבים, כדי להמחיש כי גנאלוגיה אינה רק ציור אילן יוחסין. הסנדא עוסקת ב"מה?" ולא ב"איך?" - וכך בנינו אותה.
תרגול מעשי ברור, כי אין אפשרות לתרגל במהלך הסדנא, וגם אין זו מטרתה. כל נסיון לעמוד מול 20 איש (שלא לדבר על יותר) ולבקש מהם להיכנס ל - JG ולהירשם עם שם משפחתם ב - JGFF, יוביל לתהליך שיארך 20 דקות לפחות. אנו עובדים כעת, בשיתוף עם הועדה המארגנת, על האפשרויות שיעמדו בפני הבאים בתרגול מעשי בשימוש במחשב ובאינטרנט ובקבלת תשובות לשאלותיהם.
קהל היעד והגעה אליו חשוב להדגיש, כי אנו בפורום בסה"כ מסייעים למארגני הכנס, אך איננו ממארגניו. אנחנו לא מחליטים על פרסום, לא מחליטים על עלויות ואפילו לא מחליטים על האפשרויות שיעמדו בפני הבאים לכנס. למרות זאת, אנחנו מנסים להשפיע ולסייע - לטובת הבאים. אני מאמין שפרסום הכנס בארץ לוקה בחסר ביותר, שלא לומר לא קיים בכלל. אם אנשים בארץ ישמעו על קיומו של הכנס - אני מאמין שכן יגיעו אליו מתחילים שהנושא מעניין אותם והם רוצים להתחיל בו. ולכן, סדנא שכזו תתאים להם. גם למי שאינם מתחילים הסדנא יכולה לסייע בארגון המחקר ובהפיכתו לשיטתי ומסודר. אני עושה כמה שאפשר למען פרסום הכנס, ואם מישהו כאן יכול לסייע - יבורך הוא
סדנאות לאנשי הפורום בעולמנו הקטן, במרחב הוירטואלי של הפורום, אנו לומדים כל יום, כל הזמן. בכל זאת, עוברות לי בראש מחשבות לגבי סדנאות מרוכזות, ואפילו יש לי רעיון איך לעשות זאת. ייקח מעט זמן עד שאוכל להתחיל בעניין, אך אני מקווה שבקרוב אוכל לעשות פיילוט לעניין. זהו... ארנון

סדנאות לאנשי הפורום..

עלה במוחי הרהור דומה... האם אפשר לארגן סדנא כזאת לאנשי הפורום ובעצם אולי לא רק להם אלא לכל מי שרציני בנושא הגניאולוגיה,משהו שהשליטה האירגונית תמצא יותר בידינו כמובן שזה יצריך נתינת יד מכולם אבל עד עכשו הוכחנו את עצמנו. שלך חנה גונן

עב

New member
אז מה ההבדל בין סדנא להרצאה?

אם אתם עומדים לפני קהל ומרצים את דבריכם אז זאת הרצאה ולא סדנא. התקציר שלכם הוא עולם ומלואו ויש לכם בסיס מצוין להריץ סדנאות (אמיתיות, עם תרגול) וכך הישראלים לא יצטרכו להרחיק עד ארה"ב לצורך סדנאות (לפי הפרסומות שקיבלנו בימים האחרונים). ו... תחשבו על זה. נדמה לי שזאת גם הייתה הכוונה של חנה גונן. בהצלחה!

מתכוננים לכנס....

ארנון, כמתחיל חסר נסיון, שעוקב אחרי הפורום כבר חודש ובינתיים מחכים המון, רציתי להגיד שהידיעות שלי כרגע הם די מקוטעות ומצומצמות, וברור לי שאני משיט את ידי על מים עמוקים עמוקים. ובהחלט הייתי שמח להצטרף לסדנא בנושא.

למעלה