סופרמוטו - הכנות רכישת משומש

M O R M

New member
../images/Emo124.gifסופרמוטו - הכנות רכישת משומש

בשעה טובה נמכר הבנדיט 1200 ואני ממשיך בתכנית האימונים שלי כרוכב. נכון שרכיבת סופרמוטו שונה לחלוטין מרכיבת כביש (במקביל אמשיך בתכנית ההכנות ללימודי רכיבת מסלול מרוצי ספורט.) בבסיס מדובר על אופנוע ראשון לשם כניסתי לעולם רכיבת סופרמוטו. האופנוע ישמש אותי לתקופת אימונים של כחצי שנה ולאחר מכן אחליט על תקציב מוגדל (אם בכלל.) אין מדובר באופנוע יחיד מאחר ואני מתכנן להשתמש בו לאימוני רכיבה ולא לתחרויות. התקציב 25K (לאופנוע בלבד, לא כולל ציוד.) העדפה ברורה ליפני (יקשה עלי לרכב על אופנוע אוסטרי שאני מטיל מעט ספק באמינותו - אם כי לא היה לי כזה וזו אולי רק דעה קדומה.) האופנוע יגיע למגרש בעגלה . תוה וסוף שבוע נעים.

כRובי

New member
אתה רציני ?

אתה באמת רוצה להצטרף לחבורת נאלחים, פלצנים שבזים לרוכבי המגרשים האחרים?(כמו שמביט מהצד חושב?)
וברצינות: בתקציב הנ"ל, הכי טוב יהיה לך אוסטרי. עניין האמינות הוא שמועה ללא בסיס אמיתי למציאות (גם אני עברתי לאופנוע האוסטרי לאחר שנים עם יפניים ושמחתי לגלות שהשמועה אינה אמיתית) חפש KTM 620 EGS גם מתאים לתקציב גם חזק מאוד גם בעל מתלים ושילדה שלא יפריעו להתקדמות גם ידחה לך את המעבר לאופנוע סופרמוטו אחר (כם בכלל) גם ניתן יהיה, אם תרצה בכך, להסב לו את מידות הצמיגים ברישיון הרכב, בקלות יחסית. אבל יש לו חסרונות: צריך למצוא אחד במצב טוב פלוס, לא פשוט. הוא כבד יחסית (אבל לא יותר מדו"שים יפניים אחרים) הוא ארוך יחסית (דבר שעוזר במהירויות הגבוהות, אך מקשה על ביצוע ההדוקות והטכניות) אם לא תמצא את דגם ה- EGS-E, תאלץ להניע אותו עם קיק סטארטר

M O R M

New member
תודה - איזה מודלים יש EGS-E

לגבי מביט מהצד השני איני מבין את הגישה ולהערכתי הבילבול שבין "חוסר מקצועיות" וגישתו המעניינת לגבי ספורט ולבין רכיבת סופרמוטו , לא נהיר לי. אני חושב שסופרמוטו הינו הדבר הטוב ביותר שקרה לענף האופנועים בארץ ובעולם ללא קשר לרכיבתי על אופנועי ספורט. לגבי האוסטרי ... די עצלן בנושא הקיק ומאחר ואיני מיומן יתכן גם שיקח לי די הרבה זמן להניע בעת שגיאת רכיבה ונפילות. אני לא פוסל על הסף אוסטרי אולם ממש ממש מעדיף אמינות יפנית. מאחר וחסר לי ידע ברכיבה ויש לי מעט מדי פחד מנפילה (מתרסק סדרתי כבר אמרנו?) סביר שאפול המון פעמים (לכן אצטרך להשקיע על מיגונים כמיטב כספי.) . אני כידוע לך כבר מישם את תכנית הלימודים שלי שלב אחר שלב מבלי להחסיר ומבלי לקפוץ מעל לפופיק. אני מודע לגיחוחים שנגרמו בעת שקניתי 954 אולם כבר עתה ברור שהכוון והבחירה היו סבירים ובעיתוי המתאים מבחינת היכולות שלי. ללמוד סופרמוטו בגילי זה לא פשוט וסביר שיציב אותי בחתך הגילאים המקובל בסופרמוטו אי שם בראש טבלאת החטיארים. אם במקרה אצליח ללמוד לרכב בצורה סבירה ניתן יהיה לחשוב על מעבר כולל לסופרמוטו לתחרויות (ומכירת ה- 954 ) שזה אומר תקציב גדול מאוד. אולם מסופקני שזה יקרה ברמת הרכיבה שלי. המשמעות של העניין הינה שלא סביר שבאופנוע הראשוני (חצי שנה) אגיע לרמה כזו שתפריע לי שילדה רכה ומגבלות פניות. כאשר הפריע לי ברכיבה ספורטיבית אינטנסיבית שילדת הבנדיט לא הססתי להפרד ממנו לשלום במקום לנסות להפוך אותו לאופנוע ספורט. היתרון היחסי שלי יתכן יהיה בנסיון הרב בנטישות מריחות , עשרות שנות רכיבה מופרעת ומחסור חמור עד כדי נכות קשה ב.. "הורמון של פחד " . כל זאת יחד יוכל אולי לפצות מעט על יכולות טכניות מוגבלות מאוד ומשקל עודף בעליל. מוקדם מידי לאמר והעבודה הקשה עדיין לפני. מה המצב מבחינת תקינה ביפני? יש חשיבות לנושא הסחירות של האופנוע מאחר ובכל מצב אני מחליף אחרי חצי שנה.(מקסימום) . או משתפר ומשתדרג בסופרמוטו או ממשיך בלימודי רוחב שלי ברכיבה קרי : שטח.

Shlomi TC

New member
שטח?!? ../images/Emo12.gif

עוד מעט גם תגיד לי שאתה רוצה ללמוד את אומנות הקאסטום
ללמוד לרכוב לאט, בקושי להטות ולנסות לאבד כמה שיותר תחושה במרבית חלקי הגוף.

M O R M

New member
Shlomi TC אין דבר כזה אמנות

רכיבה על הקאסטום. כמי שמתמצא היטב בבעיות גב , התנוחה האינפנטילית של הרכיבה עם לחץ על גב תחתון שיצאה להם במקרה לגמרי בטנסי עם מרווח גלגלים של משאית ויכולת תמרון שמתאימה לעקומות כבישי קרוס קאנטרי בארה"ב - רחוקה מאוד מהמילה "אמנות". זו סתם אגדה שהמציאו בממפיס טנסי על מנת לשכנע כמה פראיירים שיקנו את הגרוטאה הבילתי אמינה. ומה קרה? היפנים נכנסו לעניין (אמריקנויפנוקים גרופים.) הוסיפו נופך של אמינות לעסק ומליוני גרופים בעולם הצטרפו לעדר. בין זה לבין רכיבה על אופנוע בשטח זה כמו להשוות בין חיפושית לג'יפ. תוסיף על כל הצרות את רעידת פרקינסון בתהודה מכאנית עם כביש בטון משטחים טיפוסי (טק..טק.. טק.. ) לחוצי ארה"ב ותקבל בעיות קשות במעטפת המוח.

shirshir6

New member
תסכים איתי MORM

שאת הוויברציות לא תקבל משום כלי אחר....
בעצם... זה יותר לאישה

Dr XR

New member
אני דוקא לא ממליץ לך על EGS

משתי סיבות עיקריות: 1. הEGS (וגם הSC) הם אופנועים ארוכים מאוד, והדבר פוגע להם משמעותית בזריזות. לעומת הXR שלי הם לא פונים. ספינות. 2. קשה עד בלתי אפשרי למצוא כלי כזה במצב טוב. אולי אני טועה, אך לדעתי בשנים ההם לא ידעו פה לטפל בכלים הרגישים האלה, ורוב הכלים מוזנחים והבעיות צצות אחת אחרי השניה. ואני ממש לא רוצה להיכנס לויכוח הישן של מה יותר טוב/אמין. אני אחשוב על מה אני ממליץ בשבילך ואתן לך את דעתי.

כRובי

New member
בהתייעצות עם שחרלרט בטלפון...

אתה צודק - שייקנה XR ! |אייקון של כRובי לוחש| : ...יאללה סופר מקס - תמכור לו את שלך !...

כRובי

New member
../images/Emo45.gif

תן לו בראש !
(אבל אל תקלקל לסופר מקס סיכויי מכירה...
)

Dr XR

New member
כן. לא פונים.

בסיס הגלגלים של סדרת הLC4 כל כך גדול, שהכלי עושה טובה שהוא פונה. צריך לתת פקודת היגוי חזקה כדי לפנות. כך הרגשתי על כל קטום LC4 שעליו עליתי. גם על הSC של גלעד. כך גם אמר כפיר אחרי שהחליף את הXR שלו בLC4 (והוא אמר את זה גם בהקשר של ווילי'ז...). כמובן "לא פונה" הכוונה היא לעומת הXR שלי. פאנגס, אתה רכבת על הXR שלי ואני זוכר טוב מאוד את התגובה שלך אחרי שירדת ממנו. כנ"ל אתה כרובי. לקטומים יתרונות רבים, אין ספק (בלמים מעולים, מתלים סוף הדרך), אך הם משמעותית פחות זריזים מהXRים. בכל אופן, כצפוי, כל התגובות אלי היו מבעלי LC4 וממש לא בא לי להיכנס לויכוח הישן "מה יותר טוב אדום או קטום", לכן אני מושך ידי מהשרשור הזה.

45degrees

New member
דוקטור יקר דוקטור חביב

מה שאנחנו עוד נלמד כאן - בעולם כבר מזמן יודעים. אתה לא טועה אגב, אתה צודק לחלוטין. ה XR באמת פונה מאוד מהר ביחס ל KTM. העניין הוא: אז מה. ואסביר - במסלול כמו של מרוץ 5 או 3 - אין לזה שום משמעות. למעט הפרסה ימינה הקטנה מאוד של מסלול 5 - לא היו פניות המצריכות את זריזות היתר של ה XR. במסלולים כמו של מרוץ 1 ו 2 - עם XR יותר קל מאשר עם KTM, אך שם ה 400 סמ"ק נותנים בראש הכי טוב. לכן, באמת לפי דעתי הזריזות הזו לא חשובה. בסיס גלגלים ארוך - עדיף יותר במהירויות גבוהות. גם לא חשוב. למה? כי עדיין לא הגענו למהירויות האלה בארץ. אז מה למדו בחו"ל? שעדיף בסיס גלגלים ארוך וזויות היגוי מתונות
בדיוק הפוך מה XR. שם, לאופנועי סופרמוטו יש היגוי יותר איטי ומתון מאשר לאופנועי האנדורו והמוטוקרוס. זה כדי לעזור לשלוט באופנוע בזויות השכבה היסטריות עם זנב בחוץ המון המון - כמו בתמונות היפות. אגב, שם (בארופה), משתמשים באופנועי סופרמוטו גם למרוצי כביש בלבד, ואז אפשר לראות מזלגות מוגבהים במשולשים אפילו 30 מ"מ תמימים כדי לזרז את ההיגוי בשיקיינים. כנראה שאופנועי מרוץ טהורים (כלים ארופאיים מוסבים לעילא) לא נתקלים בבעיות יציבות כשהם נעולים בסליק על מסלול אספלט והמזלג ככה מוגבה במשולשים. עוד לא הגענו לרמה הזו בארץ, אבל אני משער שכשנגיע אליה - היגוי זריז ובסיס גלגלים קצר כבר לא יהוו יתרון כי אם חסרון. בכל מקרה - ברמה ובאופי המסלולים כרגע בארץ - לא נראה כי זה משנה. פשוט כלים שמתנהגים אחרת עם קווי פניה שונים. אני חושב שמדובר דווקא בתכונות האחרות כאשר מבחינים בהבדלים אקוטיים בין שני הכלים

fungas

New member
בובי, חמודי, כפרה, מאמי

די למשוך ידיים וויכוחים וריגשי. כולה רציתי לתקוע תמונה שלי ותראה מה נהיה. חולה עליך ועל הXR שלך.
FUNGAS.

GiladZX6R

New member
מידות הצמיגים בXR שלך חוקיות?

כמה מסובכת התכתובת מול משרד התחבורה?

M O R M

New member
אני מכיר את האופנוע של סופרמקס.

וזה לא קשור. כנ"ל גם טריניטי עם DR. כולל המשמעויות של ההסבה השילדה והבלמים. הכל אפשרי במחיר מתאים. לגבי הפניה של פנגס. א. לא ידעתי שפנגס מתאמן באימוני מגרש בראש העין.... חשבתי שזה מסוכן אחר כך לרכב בכביש הצפון. ב. מה שהוא עושה עם יד אחת יקח לי כעשר עשרים שנה ללמוד. אומרים "אל תשים מכשול בפני עוור". מבחינת משקלי גילי ונסיון הרכיבה שלי אני עוור בסופרמוטו. (אפשר להגיד גם שאני משקפופר רציני בספורט אבל זה מסיפור אחר...) אז נא לא לבלבל. מדובר על חטיאר עם 100 ק"ג יבש. לא להסחף. גם בנדיט בנס הרים לא אוהב לפנות (ואל תביאו לי תמונות של בנדיט על הסליידרים.) והצלחתי בכח להפנות אותו בקצב החצי מהיר של כפיר. השאלות שצריכות להשאל הם: 1. האם גרוטאה אוסטרית ב- 25K תחזיק מעמד מבחינת אמינות או שאזדקק למכונאי צמוד. 2. מה החלופות סוזוקי DR650SE ? 3. XR650L הונדה , מה משמעות השילדה בגיל הזה ? 4. עלויות פלסטיקה ליפנים? 5. קפיציולוגיה למשקל 100 ק"ג (אוהליאנס?)? נו צריך להתחיל ללמוד מחדש כמו "שלום מה זה GS?"...

45degrees

New member
אמרתי לך כבר, ואתה יכול להתקשר

עכשיו אם בא לך - כל נקודות המוצא שלך אינן במקומן. אל המנוע עצמו אתייחס רק בסוף. עד אז אני מדבר על 3 החלקים הכי חשובים באופנוע מרוץ: שלדה שלדה שלדה כלי למגרש בלבד הוא כלי למגרש בלבד הוא כלי למגרש בלבד. => תפסול אוטומטית את כל מה שאינו מגיע מראש עם משקל זבוב (או הכי קרוב לזה), מרווח הטיה אינסופי (או הכי קרוב לזה), מיתלים שאין צורך להתחיל לשפר/להתאים, ושלדה ומנוע שלא צריך לגעת בהם. זה כיוון שאתה צריך בסיס טוב להתחלה. בסיס עם רכיבי מרוץ בכל הכיוונים. בדיוק כמו שפעם לרוכב שטח מתחיל הציעו דו"ש והיום מציעים להתחיל עם כלי קרבי - כך אפשר ללמוד מההתחלה טכניקה נכונה, ולא טעויות התלויות באופי הלא מתאים של הכלי. לכן - למגרש - כך כלי מרוץ או הכי קרוב לזה. אני חושב שאתה צריך לבדוק את ה YZים - אם בכלל הם מגיבים טוב למשקלך. אני רוצה להדגיש עוד נקודה חשובה: כלי משופר עדיף תמיד על כלי חדש. זה עקב היכולת לטפל בנקודות הבעייתיות של הכלי החדש. היום בארץ אי אפשר להשיג כלים מהחנות שהם כמו הכלים המשופרים. אני מוציא בכוונה את האופנוע שלי מהמשוואה. ניקח דוגמאות מהשטח: 1. כפיר - התקין דיסק וקליפר אחרים כדי לקבל בלימה מתאימה יותר למגרש. 2. כל ה YZ/WR - נאלצו להתקין דיסקים גדולים. 3. כמעט כל ה SUPERMOTO - הוחלפו חלקי פלסטיק והורדו חלקים מיותרים. המגמה פשוטה - מרוץ החימוש נמשך כל הזמן. זה טוב מאוד. אתה לא חייב להיכנס אליו כמובן. הלקחים שנלמדו לפני שנים בחו"ל - רק עכשיו נלמדים כאן מחדש. למשל החשיבות של קליפר 4 בוכנות לעומסי מרוץ. למשל החשיבות של בחירת כלי מתאים כבסיס לשיפורים. ועוד ועוד. המסקנה המתבקשת היא - הכלי הכי קרוב למכונת מרוץ - זה מה שאתה צריך למגרש. המנוע: רק עם אבל אחד - אתה צריך מכונת מרוץ בכל הרכיבים חוץ מהמנוע. את המנוע אתה רוצה סטנדרטי ועם אספקת הכוח הכי מתונה ולינארית האפשרית. לא חלש או אנמי חלילה, אך גם לא בועט ומפלצת. עם כלי כזה תוכל ללמוד את טכניקות הרכיבה הכי מהר, ולא תענש על ידי מנוע אלים. אח"כ - אם תגלה שאתה כן רוצה יותר מהמנוע - יש לך כלי מתאים לבניה של מפלצת, או שאתה יכול להחליף פלטפורמה. זה גם בדיוק מסתדר לך עם התקציב - מכונות כאלה אתה יכול להשיג היום בארץ. מנוע כזה אתה לא יכול. מנוע כזה גם עולה המון כסף - כך שאין צורך להשקיע אלא אם תגלה שאתה ממש נכנס לקטע. במידה ולא תרצה להשקיע במנוע - לא קרה כלום - קנית מכונת מרוץ במחיר מתאים וגם תוכל למכור אותה ככזו במחיר מתאים.

45degrees

New member
גרוטאה אוסטרית? המצאה של מכונאים

גרועים. אני רוצה שתראה לי כלי יפני אחד שמוציא ביצועים של LC4 ומפגין את אותה רמה של אמינות בכל רכיביו. אם KTM קיבל טיפול נאות מבעליו, הכלים האלה אמינים להחריד. זה ממש מדע בדיוני רמת האמינות שלהם יחד עם הביצועים הגבוהים כל כך. אין , אין, אין בארץ אף סינגל אחר מיצרן אחר שמספק כזו אמינות יחד עם כאלה ביצועים. יתרה מזאת - הכלים היפנים בד"כ מספקים גם פחות אמינות וגם פחות ביצועים. כשקניתי את ה KTM לא ציפיתי לאמינות ברמה שקיבלתי. האופנוע שלי עבר יותר מ 100000 ק"מ, השתתף בכל מרוצי השטח שהיו בארץ במשך 4 שנים על ידי רוכב מבכירי הרוכבים בארץ - לא קיבל חיים קלים, אבל קיבל תחזוקה נאותה. אח"כ אני הסבתי אותו ורכבתי הרבה יותר חזק ממה שהיצרן התכוון - בכביש בהילוכים הגבוהים כאשר המנוע ורכיבי ההינע מועמסים ביותר. כלום. הזעות שמן מהסוג שלא שווה לטפל בהן וזהו. ואז הרסתי את המנוע במרוץ 3 כי הייתי אידיוט - עשיתי את כל המרוץ בשני וסיימתי במקום האחרון - 70 מטר אחרי הרוכב שלפני, כשלכולם היו כל 5 ההילוכים בשימוש. פתחתי את המנוע - ציפיתי לראות גיר במצב מחפיר, קלאץ' גמור ועוד. כלום. גיר חדש. קלאץ' - חדש. מנוע עליון - חדש. ותאמין לי שפתחתי המון מנועים בחיי, מכל הסוגים והמינים, וכזו תופעה עוד לא ראיתי. בכמה קני מידה יותר טוב מכל מנוע יפני שפתחתי אי פעם. בחיים שלי עוד לא נתקלתי במנוע עם כזו אמינות ביחס לביצועים. אני יכול להשוות את זה רק למנוע ה BMW V12 ששימש את המקלארן F1 בשנים הראשונות - 0 תקלות מנוע בשנתיים הראשונות במרוצי ה GT. לא מכיר דוגמא אחרת לכזו אמינות עם כאלה ביצועים. אני כן יכול לספר לך על כלים יפניים משופרים או בקצה העליון של הביצועים שפתחו מנוע די הרבה פעמים בחייהם. וגם אחרי השיפורים לא הפיקו ביצועים כשל 620 סטנדרטי. ותבין, אני מדגיש שוב: את ה KTM שלי קניתי רק בגלל המיתלים וזה שיש לו המון כוח. לא ידעתי כלום על האמינות של ה KTM, לא ידעתי כלום על העמידות של השלדה, לא ידעתי הרבה דברים על החברה הזו. היום אני יודע הרבה יותר, ואבסולוטית אני אומר לך שהיום בארץ אין פלטפורמה יותר טובה לסופרמוטו. בטח מבחינת האמינות האינהרנטית המתקבלת מהמנוע. ה EGS עדיף לסופרמוטו משמעותית על ה SC עקב כמות השמן היותר גדולה המוכלת במנוע ובשלדה . זו הסיבה שחיפשתי EGS בזמנו. אכן - באמינות הוא הוכיח את עצמו מעל ומעבר. במסלולים קטנים - ה 400 היפנים עדיפים, אך במסלולים פתוחים (וכרגע זו המגמה) קשה להם הרבה יותר.

45degrees

New member
קבל: בפנוכו של גיר שעבר 4

שנים של רכיבת סופרמוטו אינטנסיבית - הרבה יותר עומס על הגיר ומכלולי ההינע ממה שהיצרן תיכנן. שעבר 4 שנים של מרוצי שטח אינטנסיביים על ידי הבעלים הקודם. כלום (למעט גומיות) לא הוחלף - הכל במצב חדש כפי שאתה יכול לראות.

למעלה