כלכך נורא לישון על הגב ??

../images/Emo124.gif כלכך נורא לישון על הגב ??

היו כאן בעבר שירשורים על תנוחות מומלצות וזכור לי שהגב לא כלכך מומולץ. מדוע? אני לא מצליחה לישון על הבטן כמובן, שבוע 29 .... כשאני על הצד הידיים כל הזמן נרדמות לי
.... מה עושים? ולמה הידיים נרדמות?

נורא? לא נראה לי, הריון קודם ישנתי

המון על הגב עד חודש תשיעי והכל בסדר. אני חושבת שאם את מרגישה בנוח אז זה בסדר.

זה נושא רגיש אצלי../images/Emo4.gif

לשאלתך, הבנתי שלא מומלץ לישון על הגב בשבועות האחרונים [36 והלאה] בלבד. הנושא רגיש אצלי כי אני מתחילת ההריון לא יכולה לישון על הבטן בגלל כאבים בשדיים ובחילות, על הגב נגרמו לי הכי הרבה בחילות. בקיצור נשאר לי לישון על הצד שזה הכי קשה ואני לא מצליחה להרדם... בקיצור נגזר עלי כנראה 9 חודשים לא לישון על הבטן, שזה הכי אהבתי... טוב נשארו רק 5.5 חודשים לסבול...

*שיר

New member
זה עניין של הרגשה

זה לא נורא בכלל אם את מרגישה טוב ונוח עם זה. אחת הבעיות הידועות היא שכשהבטן גדולה השכיבה על הגב גורמת לבטן ללחוץ על הוריד הנבוב שהוא הוריד הראשי שעובר בגב. הלחץ הזה עלול לגרום להרגשת סחרחורת ועלפון. בהריון הקודם עם הבטן הענקית לא יכולתי לשכב בכלל על הגב (או על הבטן). בהריון הנוכחי כנראה שהבטן לא כזאת גדולה כך שדי נוח לי לשכב על הגב, לפחות לפרקי זמן קצרים.

אמאאור

New member
תשני איך שטוב לך

רק לקראת הסוף מומלץ לא לישון על הגב בלבד, אלא יותר בתנוחות צד, ובמיוחד על צד שמאל, אז זרימת הדם לרחם אופטימלית. הידיים נרדמות בגלל סירקולציה לא טובה של הדם. זה הזמן לעשות קצת התעמלות ומתיחות לפני שהולכים לישון

yuvi

New member
אולי לישון בעמידת נר......./images/Emo6.gif../images/Emo8.gif|בוק

הי בנות השרשור הזה מצחיק אותי,
אני מתחילת ההריון לא יכולה לישון לא על הגב כי אני לא מצליחה להירדם, וברגיל אני ישנה המון על הגב, לא על צד שמאל, לא יודעת למה זה כואב לי, אז חוץ מלעשות עמידת נר נשאר לי צד ימין
, אבל אני לא רגילה לישון רק על צד אחד אני מתהפכת הרבה בשינה , אז כל פעם שאני מתהפכת זה מאיר אותי.....
נחמד לא? והידיים והרגליים נרדמות לי כל הזמן בשנה ,וזה כואב, אבל מצאתי פתרון נחמד, קניתי עוד לפני ההריון "כרית נקניק" זאת כרית ארוכה כזאת כמו נקניקיה (יש בכיתן) קניתי את זה בשביל לראות טלוויזיה, אחד לי ואחד לבעלי, ומתחילת ההריון בעלי לא מצליח להגיעה לכרית, אני יושנת עם כרית אחת כזאת מתחת לראש בעורף וזה עוזר לי לנשום, וכרית מתחת לרגליים, תנסו אולי זה יעזור לכן, בלי הכרית אני לא מצליחה להירדם, תרגישו טוב בנות

אם פי 3

New member
הסיבה היא

ששכיבה על הגב, במיוחד עם המשקל הנוסף בבטן, לוחצת על עורק ראשי, ולכן מקטינה את אספקת הדם והחמצן לעובר. עדיף לא לשכב על הגב במשך זמן ארוך. אם את לא יכולה לישון אחרת, נסי להעזר בכריות, שיקטינו את הלחץ על העורק.

אם פי 3

New member
במקום עורק - כלי דם

אני לא ממש זוכרת איפה זה ורידים ואיפה עורקים.

*שיר

New member
הכוונה היא לוריד הנבוב ../images/Emo13.gif

נו, פעם אחת גם אני יכולה להוסיף לך מידע

אם זה נח זו לא בעיה

יש נשים שהרבה יותר קשה להם לנשום על הגב. אני מאז ההריונותישנה רק על הגב. לפני כן הייתי נמנמנית בטן

misisipi river

New member
תנוחת שינה שאני אוהבת במיוחד

לגלגל את הפוך לנקניק ולהניח אותו לצד הגוף ולהשען עליו ,ככה את לא לגמרי על הבטן ולא ממש על הצד לי זה מאוד נוח.

beherayon

New member
לגבי הבטן..זה ברור

למה לא
,הגב? את יכולה אבל כדאי לשים כרית מתחת לברכיים כדי להוריד לחץ מהגב התחתון.אני אישית סבלתי מאד בדיוק מאותן התופעות ,כי אני מאלו שנרדמות רק על הבטן!!!! ואז חברה טובה הצילה אותי -בזכותה קניתי כרית הנקה ובזה נגמרה הבעיה.אני מחבקת את הכרית זה ממש כמו לישון על הבטן,הידיים לא נרדמות והגב לא כואב.מומלץ

אני דווקא ישנה רק על הבטן וזה מלחיץ

אותי שאולי אני מועכת אותו או משהו כזה? אני בשבוע 24+6 מה דעתכן?

שכיבה על הגב...../images/Emo24.gif תמיד מזכירה:

ג"וק אחרי ריסוס ..... בתנוחה על הגב אני מקטינה את מרחב המיחיה של העובר ושלך .תנוחות אופטימליות הן על 4 כדור טוב זה בזמן עירות לשינה בשכיבה על הצד כדי שהידיים לא ירדמו לשים כרית לא גדולה שניכנסת למירווח של הצואר כך שזה משחרר את הלחץ מהידים.הידיים נירדמות כייש לחץ על עצבים באזור.גם בלילה כש את רוצה להתהפך רצוי דרך הבטן יענו על4.מקווה שיעזור...

anatina

New member
אם את ישנה על הגב

מומלץ להניח כרית מתחת לברכיים, שהן יהיו כפופות ולא ישרות, אחרת זה יוצר לחץ על הגב התחתון.

למעלה