זידאן - אני שואל שנית כי

אמרוקאי

New member
../images/Emo124.gif זידאן - אני שואל שנית כי

כי השאלה המאוד רצינית שלי נעלמה במעמקי הארכיון ויתכן מאוד שלא הספקת לקרוא אותה: מה עושה גיטרה א' יותר "נוחה" מגיטרה ב'? כולנו יודעים על ה-action (מרחק המיתרים ל- fret board), אבל יש לי שתי גיטרות, אחת יותר נוחה לידי השמאלית מהאחרת. רציתי לדעת למה, לכן מדדתי את ה-action, מדדתי את רוחב ה-fret board, מדדתי את המרחק בין מיתר אחד למשנהו, מדדתי אפילו את המרחק בין ה-frets... הכל זהה בשתיהן. לא הבנתי למה גיטרה אחת מרגישה שונה מגיטרה אחרת. עד שיום אחד גיליתי במקרה שהפרופיל של ה-fret board שונה (הצד שאליו נצמדת הבוהן). כלומר בגיטרה אחת הוא יותר מעוגל (או מקושת) מזה של האחרת. ההוא שהיה קצת יותר "שטוח" היה פחות נוח לי (מוזר, כי יש לזכור שיש לי ידיים קטנות יחסית). יכול להיות שדבר כזה קטן עושה כזה הבדל גדול? יש לך עוד טיפים מהסוג הזה לגבי מה עושה גיטרה א' נוחה יותר מגיטרה ב'?

Zidan de Toledo

New member
אז ככה

אהלן ומצטער על האיחור בתשובה. אני מבין שיש לך ידיים קטנות, (מה שאני מכנה ידי מנולו סאן לוקר) ולכן ההתאמה לקניתת גיטרה צריכה להיות אישית מאד מאד.הנושא של הגשר, מה שקראת לו הפרופיל של הפרט ברואד, הוא אקוטי בהקשר הזה. אבל זו שאלה של טעם, יש מי שיעדיף פרופיל שטוח יותר, ויש מי יעדיף יותר מעוגל.מה שעוד יכול להשפיע זה הרוחב שלו. מהצד השני, משמעות גדולה יש לגובה המיתרים, ולמשטח עליו הם מונחים. יש משטחים יתר מחוספסים ויש יותר חלקים, וישנה השפעה גם געניין הזה. בהסך הכל זה מסתכם בטעם ונוחות אישית, לכן לפני קנייה חשוב לנגן אתה על הגיטרה ולהרגיש בהבדלים. אני לא חושב שיש חוקים - כמו עדיף גיטרה עם משטח חלק , עם צוואר דק ושטוח..מה שטוב לך זה עדיף. מקווה שעניתי..

La Vela

New member
ממש מורכב

אפשר לעשות גיטרות בהזמנה? זה בטח עולה תועפות

Zidan de Toledo

New member
לא נורא מורכב, כמו חצאית בשבילך..

עולה הון תועפות בהתאם לרמה , לחומר ממנה עשויה, למי מייצר ואיפה.. הגיטרה של ברוזה האחרונה למשל עולה בסביבות 15000 דולר... אבל קראתי שהוא קיבל עכשיו מיליון שקל מהתביעה של התאונת דרכים, אז זה בסדר..

falseta

New member
עם כל הכבוד לברוזה

הגיטרה שלו רחוקה מלהישמע 15000 דולר. (אתה בטוח במחיר ?) אם זה המחיר של הגיטרה שלו, אז כמה עולה הגיטרה של טומטיטו ?

La Vela

New member
זה אולי בגלל שהוא אוהב קצת לנסר

כלומר אם אני אנסה לנגן על הגיטרה של ברוזה זה גם ישמע רע לא?

Zidan de Toledo

New member
הגיטרה מנסרת את הלילה?!

יפה שאת משווה את עצמך לברוזה ברמת הנגינה...אבל אם זכרוני אינו מטעני - יש לו כמה יתרונות עלייך ..לא? בכל אופן, דיוויד גיטריסט טוב, אמנם לא פלמנקו , אבל מושפע מהתחום, והגיטרה שלו נשמעת כמו שהיא נשמעת בגלל ההגברה שלה -יש פיקאפ פנימי, ובנוסף מיקרופון שטח(קונדנסר). מעבר לזה הוא קצת 'מרמה' כי יש לו מעין מפרט על האגודל, אבל בסה'כ הגיטרה נשמעת טוב, זו עבודת יד שלך בונה ממדריד (שכחתי את שמו) שעושה אותה במיוחד בשבילו

La Vela

New member
סליחה!! לא התכוונתי לזלזל

אבל פשוט הגבתי לפלסטה שאמר שהגיטרה לא נשמעת כמו גיטרה שעולה כל כך הרבה כסף. כלומר מלבד הגיטרה הרי יש גם את הנגן לא? וזה לא קשור רק לאיכות של הגיטרה..........מממ....נראה לי ת'אמת מה לי ולגיטרה , אין לי שמץ...........ואני גם מאוד אוהבת ומעריכה את ברוזה כמאזינה צליל הגיטרה שלו לא ממש לטעמי ואולי זה באמת בגלל המפרט. הפעם האחרונה ששמעתי אותו ליף ( פסטיבל ימי הפלמנקו לפני כארבע שנים ) זה פשוט צרם לי את האוזן אולי לא תמיד צריך כל כך הרבה שיכלולים..... אולי כל מיני שיכלולים לפעמים באים לחפות על משהו...... הרבה יופי מצוי בפשטות לדעתי....לפחות בריקוד

לגבי הפשטות

האמת שבדיוק אתמול ראיתי תכנית עם יהודית רביץ והיא אמרה שככל שאתה מתבגר המוסיקה שלך הופכת ליותר פשוטה ובסיסית, במובן הטוב כמובן. הרצון הזה לחזור לבסיס אחרי שכבר הראת לכל העולם את כל השיכלולים והשטיקים שלך, אתה פשוט חוזר למקום הפשוט והאמיתי הזה.... יש בזה משהו בכל סוג של אמנות לדעתי, תמיד החזרה לבסיס הפשוט אך המושלם הוא מבורך....

Falcor

New member
וירטואוזיות לפעמים היא לא הכל ..

אני מכיר גיטריסטים (בעיקר מתחום הג'ז) שעברו את השלב הזה של להראות לכולם כמה מהר הם מנגנים.. ולפעמים תו אחד במקום הנכון עושה את זה.. יש גיטריסטים וירוטואוזים שקשה לי לשמוע יותר משלושה שירים שלהם ברצף כמו אל דימיולה למשל .. ויש כאלה שאני יכול לשמוע עד בלי סוף .. כמו פיליפ קתרין ..או ג'ון מקלפלין (מי שמכיר .. דרך אגב . הוא ניתן פעם עם פאקו די לוציה..סתם לידע כללי )

falseta

New member
למען ההגינות

אין לי שום דבר נגד ברוזה, מה שיש לו אף אחד לא יקח ממנו, קצת חבל שהוא קונה Porsche וממלא אותה בשקי חול. וחוץ מזה, כל מי שמגביר גיטרה קלאסית/פלמנקו ב pickup פנימי - מגיע לו... (זו אמנם הדרך ה"קלה", אבל יש לה מחיר)

esperanza1

New member
ברוזה בשבילי הוא הגדול מכולם

ברוזה מנגן על גיטרה של קונטררס CONTRERRAS ממדריד, ובתור גיטריסטית שדיי מכירה גיטריסטים - שבוכה כששומעת את ויסנטה או טומטיטו ... ורשימת הגיטריסטים שלי עוד ארוכה מאוד. ברוזה - ממש לא מנסר!!!! הוא לא מנגן פלמנקו ולדעתי גם לא ממש יודע לנגן פלמנקו אבל מה שהוא מעביר עם הנגינה שלו אין הרבה כאלה במיוחד בתחום שלו כזמר ולא כגיטריסט סוליסט. נגן עם לב ונשמה וירטואוז שמנגן את המילים שאפילו לרובינו קשה להגיד, מרגש בכל פעם מחדש והסגנון שלו מאוד יחודי לו. יעידו הגיטריסטים שבחבורה. לגבי קונטררס ממדריד- סיפר לי בונה גיטרות מדרום ספרד, שקונטררס נפטר לפני כמה שנים טובות (בערך 10 שנים) וכיום בנו ממשיך את דרכו. לטענת אותו בונה גיטרות אותו "מפעל" קונטררס כבר לא מה שהיה פעם והרמה דיי ירדה וכיום בחנות של קונטררס שבמדריד נמכרות גיטרות של בונים אחרים ולאו דווקא ייצור של קונטררס.

La Vela

New member
דוקא ברוזה הוא הגדול מכולם ?

אני לא כל כך מבינה את סדר העדיפויות????????????? מה זה אומר הגדול מכולם ? מי הוא הגדול מכולם? אפילו סקר גיטרה פשוט לא עבר כאן בלי קשיים רבים מצד המשתתפים. נראה שכולם הם הגדולים מכולם........ אני באמת לא מתיימרת להבין בגיטרה אבל חליק אספרנסה! מפרט ? מה את רוצה לומר לי שלא מרגישים את הנוקשות של המפרט על הגיטרה?

esperanza1

New member
ברוזה בשבילי....

כן, ברוזה בשבילי הוא הגדול מכולם. והדגש הוא על המילה בשבילי. וזה בסדר שאחרים לא חושבים ככה, פשוט ברוזה עושה לי דברים שאומנם ולמען ההגינות יש עוד גיטריסטים שעושים זאת אבל ברוזה עושה לי המון ושוב הדגש הוא בפן האישי. וכן, מפרט על הבוהן. גם אריק קלפטון מנגן עם מפרט וזה לא מונע מבעדו להיות גיטריסט מחונן ויוצר נפלא.

ברוזה תמיד השתמש במפרט?

או רק אחרי התאונה הקשה, שרק על יכולת ההתאוששות המדהימה מגיעה לו מדליה...?

AlmogUg

New member
גם אני חושב כמוך..

ברוזה הוא פשוט וירטואוז שמעביר עם הנגינה ועם השירה את הרגש האמיתי שנגן צריך להעביר... וגם לי הוא עושה משהו כשאני שומע אותו גם מבחינת המוזיקה וגם מבחינת המלל של גפן... אני יכול לשמוע את השירים עוד פעם ועוד פעם למרות שכל הבית מתעצבן כי כבר נימאס להם...אני יכול לשמוע אותו כל היום

למעלה