ועכשיו, סוף סוף, תמונות שלי!

מצב
הנושא נעול.

david80

Active member
../images/Emo124.gifועכשיו, סוף סוף, תמונות שלי!

לאחר שחזרתי מביקור משפחתי בדנמרק ובשבדיה לפני יותר מחודש והבטחתי להעלות לכם תמונות של רכבות (בינהם, רכבות זהות או דומות לאלו של רכבת ישראל) וכרגע היה לי סוף סוף זמן להכין את התמונות... חכו עוד כמה דקות והן כבר יוצאות לי מה'תנור'...

david80

Active member
ונתחיל בשבדיה, בעיר מלמה, לא רחוק

לאחר שחזרתי מביקור משפחתי בדנמרק ובשבדיה לפני יותר מחודש והבטחתי להעלות לכם תמונות של רכבות (בינהם, רכבות זהות או דומות לאלו של רכבת ישראל) וכרגע היה לי סוף סוף זמן להכין את התמונות... חכו עוד כמה דקות והן כבר יוצאות לי מה'תנור'...
מדנמרק! כל התמונות שאני משרשר הערב הן מתאריך 5/11/03! ולתמונה עצמה: הרכבת המחברת בין מלמה (שבדיה) לבין קופנהגן (דנמרק), מורכב מקרונועים מונעים בחשמל, המגיעים למהירות מירבית מותרת של עד 180 קמ"ש, הרכבת מסוגלת לקבל הזנה חשמלית - הן מהמתח שבמסילות בשבדיה (15 קילווולט, 17 הרץ) והן מהמתח שבמסילות בדנמרק (25 קילווולט, 50 הרץ. המתח שישמש בעתיד ברכבת ישראל) ושאלה: האם מישהו בפורום יודע כיצד ניתן לשלב שתי מתחים שונים בקו רצוף אחת, כמו במקרה הנ"ל?

קווי רכבת מחושמלים דו-מערכתיים

מדנמרק! כל התמונות שאני משרשר הערב הן מתאריך 5/11/03! ולתמונה עצמה: הרכבת המחברת בין מלמה (שבדיה) לבין קופנהגן (דנמרק), מורכב מקרונועים מונעים בחשמל, המגיעים למהירות מירבית מותרת של עד 180 קמ"ש, הרכבת מסוגלת לקבל הזנה חשמלית - הן מהמתח שבמסילות בשבדיה (15 קילווולט, 17 הרץ) והן מהמתח שבמסילות בדנמרק (25 קילווולט, 50 הרץ. המתח שישמש בעתיד ברכבת ישראל) ושאלה: האם מישהו בפורום יודע כיצד ניתן לשלב שתי מתחים שונים בקו רצוף אחת, כמו במקרה הנ"ל?
בקווי רכבת מחושמלים בהם מוחלף סוג אספקת החשמל בנקודה מסוימת בקו אמנם זה נראה חזותית כאילו הקו העילי הוא רציף, אולם למעשה יש קטע מבודד קצר בין שני חלקי הקו, ובו נעשה המיתוג ברכבת/קטר הדו-מערכתי (או רב -מערכתי) בין מערכת אחת לשנייה. אין בעיה עקרונית עם קטעים מבודדים כאלו, שהרי ממילא יש כאלו כל כמה קילומטרים, בכדי להפריד בין תחנות ההזנה השונות. כמובן שקיימים גם מקרים בהם ההזנה בקו מוחלפת מקו עילי לפס שלישי, כמו לדוגמה בקצה הבריטי של המנהרה מתחת לתעלה, עד שפתחו את הקו המהיר החדש, ועכשיו זה בקצה המערבי של הקו. בנקודה זו 'מוותרת' ה-Eurustar שפניה מועדים ללונדון על השימוש בפנטוגרף ועוברים להשתמש ב-'נעל הזנה' מהפס השלישי.

david80

Active member
../images/Emo51.gif על האינפורמציה../images/Emo70.gif

בקווי רכבת מחושמלים בהם מוחלף סוג אספקת החשמל בנקודה מסוימת בקו אמנם זה נראה חזותית כאילו הקו העילי הוא רציף, אולם למעשה יש קטע מבודד קצר בין שני חלקי הקו, ובו נעשה המיתוג ברכבת/קטר הדו-מערכתי (או רב -מערכתי) בין מערכת אחת לשנייה. אין בעיה עקרונית עם קטעים מבודדים כאלו, שהרי ממילא יש כאלו כל כמה קילומטרים, בכדי להפריד בין תחנות ההזנה השונות. כמובן שקיימים גם מקרים בהם ההזנה בקו מוחלפת מקו עילי לפס שלישי, כמו לדוגמה בקצה הבריטי של המנהרה מתחת לתעלה, עד שפתחו את הקו המהיר החדש, ועכשיו זה בקצה המערבי של הקו. בנקודה זו 'מוותרת' ה-Eurustar שפניה מועדים ללונדון על השימוש בפנטוגרף ועוברים להשתמש ב-'נעל הזנה' מהפס השלישי.
על האינפורמציה

novarex

New member
בגילך, ההתרגזות מזיקה ללב!../images/Emo14.gif../images/Emo8.gif

אינפורמציה זה לא בעיברית!.
ב"ה אאם כבר אז מידע.. סליחה שאנימתקיף אותך.. פשוטלפני רגעהיתי מזה מרוגז על זה...... .
בגילך, ההתרגזות מזיקה ללב!

ronatd

New member
הבהרה קטנה

הבהרה קטנה
חן, ידוע לי שבגרמניה, הרכבות הבין עירוניות לוקחות את החשמל מלמעלה, כלומר מחוטים הפרוסים מעל המסילות. ואילו ברכבת ה- S-Bahn הרכבת לוקחת את החשמל מפס הנמצא לצד המסילה. האם לזאת כוונתך?

david80

Active member
ואותה רכבת אבל שימו לב לפרצוף הרכבת

ואותה רכבת אבל שימו לב לפרצוף הרכבת

זה לא IC4 אלא ET / X31

האם זה קרונוע ID4?
זה לא IC4 אלא ET / X31
כזכור, ל-IC4 אין כל קשר משפחתי ל-IC3 האהובים שלנו, בעוד שהרכבת שבתמונה היא בהחלט כן פיתוח של משפחת ה-Flexliner עליה נמנים ה-IC3. הכינוי של הרכבות בתמונה הוא Øresundstog (כלומר, הרכבת של קו אורסונד) וסימול הדגם שלהן הוא ET ברכבת הדנית הלאומית DSB ו-X31 ברכבת השוודית הלאומית SJ (מכיוון שמדובר בקו בינלאומי שנבנה במשותף שתי החברות רכשו רכבות כאלו, בדומה למה שקרה עם רכבות ה-Eurostar). דרך אגב, הפרצוף אמנם מבוסס על הפרצופים של משפחת ה-Flexliner, אבל מסתבר שלא כללו בתכנון רכבות אלו את האפשרות להפעילן ביחד עם רכבות ממשפחת ה-Flexlliner כמו IC3, IR4 ו-IC2. ועוד הערת הרחבה - ל-IC3 קוראים בדנמרק MF, ל-IR4 קוראים שם ER.

david80

Active member
ו...רכבת "קצת" שונה

ו...רכבת "קצת" שונה
רכבת משא, רק חבל שפיספסתי את הקטר!

david80

Active member
../images/Emo13.gifוכמובן שיש גם רכבות פרבריות

וכמובן שיש גם רכבות פרבריות
או ליותר נכון, רכבת איזורית, מופעל ע"י חברה מקומית המכונת Skåne-trafiken, המפעילה רכבות וגם אוטובוסים ברחבי דרום שבדיה.

david80

Active member
ועכשיו, עולים לאוטובוס קו 11 לכיוון

תחנת הרכבת הראשית שבמלמה! חובבי אוטובוסים, אני מעביר אליכם את התפקיד לזיהוי האוטובוס (אני רק יודע שאוטובוס מונע באמצעות גז טבעי)!

david80

Active member
והאוטובוס דו מפרקי!!!

תחנת הרכבת הראשית שבמלמה! חובבי אוטובוסים, אני מעביר אליכם את התפקיד לזיהוי האוטובוס (אני רק יודע שאוטובוס מונע באמצעות גז טבעי)!
והאוטובוס דו מפרקי!!!

Volvo B10L נמוך רצפה ופרקי

Volvo B10L נמוך רצפה ופרקי

20 מפרקיות. זה הכל.

מר אנדי..יש עידכון בנושה הNG?. .
20 מפרקיות. זה הכל.
אני מניח שפרטים יותר ספציפיים נדע רק לקראת חודש מרץ. מה שכן, כל האוטובוסים יצוידו במיטב האיבזור של סדרת ה-734X, כלומר מצלמת רברס, שעון דיגיטלי לרווחת הנוסעים, רמקול חיצוני וכיסאות מפוארים (ויקרים) יותר מתוצרת Kiel.

צחקן2

New member
תודה... .

20 מפרקיות. זה הכל.
אני מניח שפרטים יותר ספציפיים נדע רק לקראת חודש מרץ. מה שכן, כל האוטובוסים יצוידו במיטב האיבזור של סדרת ה-734X, כלומר מצלמת רברס, שעון דיגיטלי לרווחת הנוסעים, רמקול חיצוני וכיסאות מפוארים (ויקרים) יותר מתוצרת Kiel.
תודה... .
ב"ה בקיצור.. משהוא מפוצץ... אשמח גם אני בתור נהג לקבל אחת.. אך מכיוון שאיני נהג..... . תןדה.. ויש לך מושג את איזה מיפרקיות הם יחליפו? . או איזה אטובוסים הם יחליפו או שהם יהבו (איך כתובים את זה?) תיגבור? .

ארזS

New member
ואם אני מזהה נכון...

ואם אני מזהה נכון...
אז האיש עם הכובע זה אבא שלך. נכון ? ותודה על התמונות והדיווחים משוודיה ודנמרק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה