הרברונן
וכולם בעצם-

קשיו

New member
../images/Emo124.gif הרברונן ../images/Emo124.gif וכולם בעצם-

בא לי להכין את המתכון (המצורף בסוף) של ארז קומורובסקי, אבל אין לי עופיונים, אלא רק פולק'סים וכרעיים [אגב- כרעיים זה רק המשולש או המשולש + הפולקע
]. בכל מקרה- זה מה שיש לי, זה לא קריטי, נכון?!
ועוד משהו (מופנה לכולם כמובן)- מחפשת רעיון למנה ראשונה, בארוחה בשרית (המשפחה של החבר שומרת כשרות). אבל לא משהו עם פילו.. תודה
מתכון: שלווים (עופיונים) בדבש שום ונענע רכיבים: 4 שלווים שלמים (השתמשתי בחצויים והטעמים נספגו הרבה יותר טוב) רבע כוס סויה כהה רבע כוס יין לבן 1 כפית ג'ינג'ר מגורד 2 כפות דבש 4 שיני שום כתושות 1 כף עלי כוסברה קצוצים 1 כף עלי נענע קצוצים 1 כף עלי בזיליקום קצוצים חצי כפית עשב לימון קצוץ (לא השתמשתי) מעט פלפל סצ'ואני גרוס (השתמשתי בתערובת פלפלים) מעט צ'ילי טרי קצוץ דק (השתמשתי ביבש טחוונטרי) קורט מלח אופן הכנה: מערבבים חומרי המרינדה יוצקים על השלווים 12 שעות מעבירים לתבנית פתוחה עם המרינדה מעל 240 מעלות במשך 15 דקות הערות: (של הרברונן) קריספי מבחוץ ורך מבפנים מאד מיוחד להגיש על מצע פירה ירקות שורש בשני צבעים מקור המתכון: ארז קומורובסקי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

הרברונן

New member
שתי תשובות:

א. יוצא טוב מאד גם עם חלקי עוף, אבל כיוון שהם יחסית יותר בשרניים הייתי שם את התנור על מקסימום 200 מעלות למשך בערך חצי שעה ולא פחות. ב. מנה ראשונה של פילה סלמון מתאימה מאד לארוחה בשרית והיא גם די קלילה. נתתי אתמול מתכון למנה לא רעה בכלל. כל טוב, רונן
 

אהד63

New member
פלפל חריף

באזור סצואן נהוגים מאכלים חריפים במיוחד. התחליף המקומי יהיה פלפל שאטה לתאבון אהד63
 

wan

New member
פלפל סצ'ואני -תשובה והסבר../images/Emo26.gif

פלפל סצ'ואני אינו פלפל טרי או מיובש כמו שאנחנו מכירים. הפלפל הסצ'ואני נראה כמו גרגרי פלפל שחור מיובש, אך בצורה שמזכירה גרגרי ציפורן. טעמו מיוחד מאד,חריף בצורה שונה מפלפל שחור. ארומטי מאד. יש לקלות אותו על מחבת חם יבש לפני השימוש. ולגרוס אותו. משמש במטבח הסצ'ואני והטיבטי לתיבול מרינדות. ועישון בשרים. כמו בשר עוף וברווז. שבת שלום
 

wan

New member
בוקר טוב יניבניב../images/Emo42.gif

אין לי מושג אם יש פלפל סצ'ואן בארץ. צריך לבדוק בחנויות המתמחות בייבוא מהמזרח . אך בשמחה אתן לך את המעט שהבאתי אתי לארץ. אם אתה באזור ת"א .שלח לי מסר. שווה להתאמץ בשבילו למי שיכול להשיג. שבת שלום Wשמ שמטיילת בצפון היפה
 

אהד63

New member
אכן דומה לפלפל באנגלי

אך תכונתו העיקרית היא חריפות ולכן התחליף הוא פלפל שאטה. לגבי הטעם המיוחד ניתן להתקרב אליו ע"י טיפטוף של כמה טיפות שמן שומשום (לא כבישה קרה אלטא שמן סויה שבו שורפים שומשום ומקנה טעם וניחוח מעושן.) להלן תאור גרגי הפלפל הסצואני כפי שמופיע באנציקלופדית הבישול של all recepies [ SEHCH-wahn; SEHCH-oo-ahn ] Native to the Szechuan province of China, this mildly hot spice comes from the prickly ash tree. Though not related to the PEPPERCORN family, Szechuan berries resemble black PEPPERCORNs but contain a tiny seed. Szechuan pepper has a distinctive flavor and fragrance. It can be found in Asian markets and specialty stores in whole or powdered form. Whole berries are often heated before being ground to bring out their tantalizing flavor and aroma. Szechuan pepper is also known as anise pepper, Chinese pepper, fagara, flower pepper, sansho and Sichuan pepper.
 
למעלה