ללא כותרת

../images/Emo121.gif ללא כותרת ../images/Emo28.gif

לכולנו קשה להאמין שאי אפשר בלי מתחים, בלי ויכוחים, קשה לנו להאמין שהחיים נבראו כך שכולם ירוויחו. קשה להאמין שבכל פעם שנכשלנו במשהו זה אנחנו שגרמנו לכישלון, שהחיים הם בעצם פשוטים ואנחנו בעצמנו סיבכנו אותם. קשה להאמין שצריך רק אומץ ונכונות להסתכן ולראות את הדברים כמו שהם באמת, כדי שהחיים יחדלו להיות משעממים ויהפכו להרפתקאה נפלאה בה מדי יום נפתחות דלתות חדשות. למה נולדתי? למה כועסים עליי כשאני אומרת את האמת? למה אנשים מסתירים ולא גלויים אחד עם השני? למה אנשים מפחדים אחד מהשני? למה שומרים טינה? למה קשה לאנשים לתת מעצמם לאחרים? שאלות כאלה ואחרות שאלתי את עצמי ואת אחרים, את התשובות קיבלתי רק מתוך עצמי ומתוך הסבל האישי שלי. האמת שזרמה אליי סיפקה והרגיעה אותי, ואז התחלתי לשים לב שהאנשים מסביבי בעצם סובלים, משקרים, מפוחדים, ראיתי שאף אחד לא מקשיב לאחר, ראיתי הרבה שנאה וקנאה. דרך השאלות שלי הגעתי למסקנה שכמעט כל אדם יכול ללמוד לחשוב, להאמין או לדעת, אבל אין אדם שאפשר ללמד אותו להרגיש, כי ברגע שאתה מרגיש, אתה לא אף אחד אחר, רק עצמך. אם נלמד לסלוח לעצמנו, אם נבין שאנחנו יצורים אנושיים ונועדנו לעשות שגיאות, אם נסתכל על עצמנו בצורה חיובית ונחשוב על הנקודות הטובות שלנו,ועל הנקודות הרעות לעבוד בשקט וננסה לתקן אותם - הכל יראה אחרת. רק אדם שמכיר את עצמו ומוכן לסלוח לעצמו יוכל להכיר ולהבין אחרים ולהיות מוכן לסלוח להם. לדעתי, אדם שלא מסתיר, מגלה את הלב בכנות, מתנהג לאחרים כמו שהיה רוצה שיתנהגו אליו, אדם כזה לא צריך לדאוג בכלל לרושם שהוא עושה על אחרים כי הוא יודע שאת כל אשר הוא זרע הוא גם יקצור. בואו נשים לב יותר לטבע, לשמש,לירח,לכוכבים,לצמחייה,לחיות, לאדמה. נקשיב לרוח,לגשם, לציפורים ולים,נרקוד נשיר, נאזין למוסיקה - כך אולי נהיה מאושרים יותר. בואו נגשים את השאיפות והחלומות שלנו, ללא פחד ומבלי להתבייש להגיד אותם בקול רם, ומבלי לדאוג מה יגידו החברים....אולי ילעגו.... אני אומרת שעדיף להתרחק מאנשים שמזלזלים בשאיפות שלנו, אנשים קטנים תמיד יזלזלו, הגדולים שבאנשים יתנו לך את ההרגשה שגם אתה מסוגל להיות גדול. ולכמה מאיתנו שמרגישים בימים אלו רע אני אומרת שכל זה מצב זמני, ואולי אף לטובתנו,ומה שקרה הוא עוד שיעור בשבילנו. אסור לנו להתייאש,אסור להפסיק לנסות, ולא חשוב כמה זמן יקח, כי ככל שאנחנו נקשיב בנאמנות לקול שבתוכנו אנו נשמע טוב יותר את מה שמחוצה לנו. בעקבות האמת שזרמה אליי אני מנסה היום להיות עצמאית ובלתי תלויה, מנסה לדעת מתי הזמן הנכון לעשות את הדבר הנכון עם האדם הנכון. להכיר את עצמי מבחינה נפשית,לדאוג שדרך המחשבות והמעשים שלי אני לא גורמת נזק לאף אחד. לומר מילים טובות, לעשות מעשים טובים, לפתח ולחזק את הדברים הטובים שבי. לפעול מתוך אהבה,להיות אמיצה ולפעמים גיבורה,לא לפחד לעשות דבר שהוא לא מקובל ולוותר, לוותר על הפחד........ אם מציעים לי עזרה,לקבל אותה רק מתוך רצון ולא מתוך כפייה, משתדלת לסלוח לעצמי,לסלוח לאחרים וזה עדיין לא אומר שאני מצדיקה את המעשה, אבל אני זוכרת שכולנו בני-אדם ושגם אני פגעתי במישהו והייתי רוצה שיסלחו לי. אדם שעסוק בהתבוננות באחרים, לא יתפנה לראות את החולשות שלו ולא יידע היכן צריך לתקן את עצמו. חומר למחשבה...... שלכם באהבה
זה שאין לו שאיפה להיות מאושר יותר הוא המאושר באדם

../images/Emo24.gif ת ו ד ה

" כולם שומעים מה שאתה אומר - אבל חברים טובים מקשיבים למה שאתה לא אומר"

דנדןבת1

New member
מציעה בכול אחד ישב עם עצמו

אני בטוחה שכול מי שקרא את זה או יותר נכון אני אני בת 18 נתן לי את התחושה שבאת צריךלעשות את זה ובאצת צריך לדעת את האני שלך כי רק אז נידע באמת מי דאנחנו והרבה מאנשים מפחדים להתמודד עם החרדות שלנו שזה הדבר הכי מפחיד ולהעלות את הכול לשטח ולבדוק דבר ודבר בזמן שאני נוסעת באוטובוס לצבא יוצא לי לחשוב על כול הדברים שעשיתי במהלך החיים שלי והיבנתי שהכול מהקדוש ברוך וגם כשטועים אחרי שנעשה את המעשה נבין באמת שאנחנו נלמדים מהטעויות שלנו וככה בפעם הבא ננסה לתן ולהבין את משמעות הדבר. אני רוצה להוסיף לך פה עוד קטע שחשוב מאוד שאנשים יבינו אותו וידעו מה המשמעות שבו: המחשבה של זמננו הוא שיש לנו בניינים יותר גבוהים, אך אופי קצר רוח. כבישים מהירים יותר רחבים, אך נקודות מבט צרות יותר. אנו מבזבזים יותר אך יש לנו פחות, קונים יותר אך נהנים פחות. יש לנו בתים גדולים יותר, אך משפחות קטנות, יותר מחויבויות ופחות זמן. יש לנו יותר תארים אך פחות שכל ישר, יותר ידע ופחות שיקולי דעת, יותר מומחים אך יותר בעיות, יותר תרופות ופחות בריאות. הכפלנו את רכשונו, אך צמצמנו את ערכינו. אנחנו מדברים הרבה, אוהבים פחות ושונאים יותר מדי! למדנו לבנות חיים לעצמנו אך איננו חיים אותם במלואם. הגענו לירח, חזרנו ממנו ואיננו סובלניים כלפי הזולת. הקפנו את החלל החיצון, אך לא את הפנימי. ניקינו את האוויר אך זיהמנו את הנפש שלנו. אנו בעלי הכנסות גבוהות אך ללא מוסר. הגברנו את הכמות וצמצמנו באיכות. אלו זמנים של אנשים יותר גבוהים עם אופי יותר חלש. עם יותר דרוך אך פחות מאושרים, עם יותר אוכל ופחות תזונה. אלה ימים ששתי משכורות נכנסות הבייתה אך יש יותר גירושין. אלו זמנים של בתים יותר יפים עם משפחות מופרדות. זהו זמן שמבלים מול חלון ראוה ופחות מאחורי דלת. וזו העת שבה הטכנולוגיה יכולה לקרב אליך מסר זה ובאותו זמן הנך יכול להחליט להשתנות. "אל תשמור שום דבר לאירוע מיוחד.כל יום שאתה חי הינו אירוע מיוחד ולכן..." קרא יותר, נקה פחות. שב במרפסת, תהנה מהנוף מבלי להסתכל אך ורק בעשבים השוטים. בלה יותר זמן עם משפחתך וחבריך ופחות זמן בעבודה. החיים הם רצף של חוויות, ליהנות מהן ולא רק על מנת לשרוד. השתמש בכלים חדשים, לבש את בגדיך החדשים בשביל ללכת לסופרמרקט. אל תשמור את הבושם היקר למסיבה מיוחדת, השתמש בו בכל פעם שמתחשק לך. המשפט:"יום אחד...אי פעם..." סלק אותו משפתך. אם יש דבר שווה לעשותו, להקשיב אליו, להתבונן בו, הזמן הוא עכשיו. אם היינו יודעים כמה זמן חיים נותר לנו, בטוח היינו רוצים לבלות עם אהובינו. מבלים במסעדות ומבקרים במקומות היפים לנו כל כך. מעט דברים היו מכעיסים אותנו לו ידענו כמה החיים הם קצרים. היינו מחדשים קשרים עם חברים שמזמן לא פגשנו. היינו כותבים את אותם מכתבים שתמיד רצינו. היינו חוזרים ואומרים להורינו, לילדנו, למשפחה ולחברים כמה, ובאמת אנו אוהבים אותם.,

../images/Emo24.gifחיממת את ליבי בדברייך

מספיק שאדם אחד יגיד לי שדבריי גרמו לו להסתכל בנבכי נפשו - כדי שאוכל לומר שאני את שלי עשיתי (עניתי לך גם במסר ששלחת לי .....) בידי האדם לעצב חיים יפים או כעורים חיים מעניינים, או חיים חסרי תוכן חיי טוהר, או חיי טומאה חיים מגוונים, או חיים של קיפאון וניוון זה תלוי ביחסי הגומלין שבין אדם לחברו ובאם אלה יחסים שבהכרה, בהכרת החיים או ביחסי הרגש האנושי האדם - מטבע בריאתו הוא טוב, הוא טבעי, הוא חי בין אחרים כמוהו פרט, בין רבים ומהם יש פרטים המעצבים אותו ומטפחים אותו והתכלית - היא לעצב אדם בריא ברוחו ובנפשו

חתולית2

New member
../images/Emo54.gifקבלת פנים נעימה

נעים לקבל תגובה, ביחוד בפורום חדש. יש לי ניסיון לא נחמד בפורום אחר, ששם ההרגשה היא של "קליקה" סגורה שלא מתלהבת לצרף חברים חדשים. אני פרודה כבר 10 שנים, ורק בשנה האחרונה פתחתי בהליכים.

החתולית

New member
יו... יש לי קונקורנציה

נו שוין :)))) ברוכה הבאה בצל קורתנו. החתולית תבדוק אם חתולית2, באמת חתולית :))

o d e l y

New member
ממש יפה...

קראתי את זה פעם מזמן...ועכשיו זה ריגש אותי מחדש

חתולית2

New member
מדהים|../images/Emo51.gif

אני חדשה פה. ההודעה שלך היא הראשונה שקראתי ו-------עשית לי את היום. הצלחת לרומם את מצב הרוח הירוד שלי אם ההודעה הזו היא דוגמא למה שקורה בפורום הזה------ אני לא זזה מפה.

מצוטטת

New member
../images/Emo28.gif של כתיבה , גם ../images/Emo43.gif

חשב ככה
את במומלצים שלהם היום

למעלה