אני אנסה לברר לךמישהו בדק בסוף איך אפשר להשיג![]()
את אטלס מסילות הברזל שראינו במפגש בלוד? זה היה מאוד מעניין, אפשר בכלל לקנות אותו?
רכבת ישראל הוציאה את זהאני אנסה לברר לך
אתה זוכר של איזה הוצאה זה?
היירכבת ישראל הוציאה את זה
אני זוכר שהיה כתוב שם משהו על המקור, ומישהו רשם את זה. אני לצערי לא רשמתי![]()
שיגרתי מיילים בכדי לבדוק את הנושאהיי
עד כמה שאני זוכר זה היה בהוצאת המרכז הישראלי למיפוי וחברת כרטא www.carta.co.il www.mapi.gov.il
שיגרתי מיילים בכדי לבדוק את הנושא
ואולי לארגן רכישה מרוכזת בהנחה לחברי הפורום
האם יש באטלס מסילות בינלאומיותשיגרתי מיילים בכדי לבדוק את הנושא
ואולי לארגן רכישה מרוכזת בהנחה לחברי הפורום
אני ממתין לתגובותהאם יש באטלס מסילות בינלאומיות
האם יש באטלס מסילות בינלאומיות מתקופת המנדט? ידוע לי, כי בנוסף לרכבת החיג'אזית שהיתה ברוחב 105 ס"מ, היתה גם מסילה מביירות לקהיר, שהיתה לדעתי ברוחב 143.5 ס"מ, ועברה בראש הנקרה. מישהו יכול להרחיב?
HBTהאם יש באטלס מסילות בינלאומיות
האם יש באטלס מסילות בינלאומיות מתקופת המנדט? ידוע לי, כי בנוסף לרכבת החיג'אזית שהיתה ברוחב 105 ס"מ, היתה גם מסילה מביירות לקהיר, שהיתה לדעתי ברוחב 143.5 ס"מ, ועברה בראש הנקרה. מישהו יכול להרחיב?
הספר נמצאHBT
כך נקרא הקו המנדטורי. (HAIFA-BEIRUT-TRIPOLI) אכן היתה ברוחב סטנדרטי, יצאה מחיפה צפונה, עברה את נהריה לאכזיב, ראש הנקרה (2 מנהרות) וצפונה לאורך החוף עד ביירות. הקו עד אכזיב שרד ושימש רכבות משא מאזור התעשיה באכזיב (ישאסבסט). באכזיב (שנקראה א-זיב) היה מוסך קטרים וגם צפונה ממנו, בבצת. הקו פעל עד ליל הגשרים, אז פוצץ גשר הרכבת באכזיב. הקו שימש את הצבא הבריטי לרכבות צבאיות (הוריי ששירתו בבריגדה וב ATS (חיל הנשים הבריטי-יהודי) נסעו רבות על קו זה. למעשה היה קו רצוף מקנטרה עד ביירות. פרטים מלאים בספרו של פול THE RAILWAYS OF PALESTINE & ISRAEL. לגבי האטלס, אני לא יודע אם כולל קווים שלא קיימים. בספר הנ"ל לעומת זאת יש מפות רבות בציר הזמן.
באתר של אמאזוןהספר נמצא
הספר נמצא בקישור הבא. הוא עולה כ- 17 ליש"ט. לא מצאתי אותו באתר של Barnes & Noble למשל.
לא טעית ?באתר של אמאזון
באתר של אמאזון הוא עולה 127 דולר.
תברר עם פולהספר נמצא
הספר נמצא בקישור הבא. הוא עולה כ- 17 ליש"ט. לא מצאתי אותו באתר של Barnes & Noble למשל.
הקו הזהHBT
כך נקרא הקו המנדטורי. (HAIFA-BEIRUT-TRIPOLI) אכן היתה ברוחב סטנדרטי, יצאה מחיפה צפונה, עברה את נהריה לאכזיב, ראש הנקרה (2 מנהרות) וצפונה לאורך החוף עד ביירות. הקו עד אכזיב שרד ושימש רכבות משא מאזור התעשיה באכזיב (ישאסבסט). באכזיב (שנקראה א-זיב) היה מוסך קטרים וגם צפונה ממנו, בבצת. הקו פעל עד ליל הגשרים, אז פוצץ גשר הרכבת באכזיב. הקו שימש את הצבא הבריטי לרכבות צבאיות (הוריי ששירתו בבריגדה וב ATS (חיל הנשים הבריטי-יהודי) נסעו רבות על קו זה. למעשה היה קו רצוף מקנטרה עד ביירות. פרטים מלאים בספרו של פול THE RAILWAYS OF PALESTINE & ISRAEL. לגבי האטלס, אני לא יודע אם כולל קווים שלא קיימים. בספר הנ"ל לעומת זאת יש מפות רבות בציר הזמן.
נכון בזמנו היו רכבותהקו הזה
אם הבנתי נכון, הקו מנהריה לבצת עוד היה פעיל לפני כמה שנים - פה ושם עברו בו רכבות מעטות. באתר הרשמי של רכבת ישראל, השד יודע מתי ידאגו לעדכן אותו, מצוין במפה שהקו הזה משמש קו משא "בהווה".
אטלס מסילות רכבת ישראלהאם יש באטלס מסילות בינלאומיות
קבל עטיפה:מישהו בדק בסוף איך אפשר להשיג![]()
את אטלס מסילות הברזל שראינו במפגש בלוד? זה היה מאוד מעניין, אפשר בכלל לקנות אותו?
נראה שהרכבת יוצאת לכיוון....קבל עטיפה:
לפי דעתי, האטלס איננו למכירה והוא פנימי בלבד. גם לעובדי הרכבת קשה להשיג אותו.
שיגרתי כמה מיילים לחברות המוציאותנראה שהרכבת יוצאת לכיוון....
שלי היא נראית אמיתית חבל שהאטלס אינו למכירה ממש חבל אם הם יכולים להרוויח אז למה לא??? נכון שזה כסף קטן אבל עדיין מיקום המסילות אינו דבר סודי....
שיגרתי כמה מיילים לחברות המוציאות
לאור את האטלס הזה בואו נחכה לתשובתם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.