מישהו בדק בסוף איך אפשר להשיג

מצב
הנושא נעול.

שי חלצי

New member
../images/Emo12.gif מישהו בדק בסוף איך אפשר להשיג

מישהו בדק בסוף איך אפשר להשיג
את אטלס מסילות הברזל שראינו במפגש בלוד? זה היה מאוד מעניין, אפשר בכלל לקנות אותו?

alondr

New member
היי

רכבת ישראל הוציאה את זה
אני זוכר שהיה כתוב שם משהו על המקור, ומישהו רשם את זה. אני לצערי לא רשמתי
היי
עד כמה שאני זוכר זה היה בהוצאת המרכז הישראלי למיפוי וחברת כרטא www.carta.co.il www.mapi.gov.il

fireman

New member
שיגרתי מיילים בכדי לבדוק את הנושא

היי
עד כמה שאני זוכר זה היה בהוצאת המרכז הישראלי למיפוי וחברת כרטא www.carta.co.il www.mapi.gov.il
ואולי לארגן רכישה מרוכזת בהנחה לחברי הפורום

ronatd

New member
האם יש באטלס מסילות בינלאומיות

ואולי לארגן רכישה מרוכזת בהנחה לחברי הפורום
האם יש באטלס מסילות בינלאומיות מתקופת המנדט? ידוע לי, כי בנוסף לרכבת החיג'אזית שהיתה ברוחב 105 ס"מ, היתה גם מסילה מביירות לקהיר, שהיתה לדעתי ברוחב 143.5 ס"מ, ועברה בראש הנקרה. מישהו יכול להרחיב?

fireman

New member
אני ממתין לתגובות

האם יש באטלס מסילות בינלאומיות מתקופת המנדט? ידוע לי, כי בנוסף לרכבת החיג'אזית שהיתה ברוחב 105 ס"מ, היתה גם מסילה מביירות לקהיר, שהיתה לדעתי ברוחב 143.5 ס"מ, ועברה בראש הנקרה. מישהו יכול להרחיב?
אני ממתין לתגובות
לכשיהיו אני אנסה לארגן לחברי הפורום מחיר קבוצתי נוח אם וכאשר יהיו הפרטים אני אעביר אליכם כל מידע שאקבל.

HBT

HBT
כך נקרא הקו המנדטורי. (HAIFA-BEIRUT-TRIPOLI) אכן היתה ברוחב סטנדרטי, יצאה מחיפה צפונה, עברה את נהריה לאכזיב, ראש הנקרה (2 מנהרות) וצפונה לאורך החוף עד ביירות. הקו עד אכזיב שרד ושימש רכבות משא מאזור התעשיה באכזיב (ישאסבסט). באכזיב (שנקראה א-זיב) היה מוסך קטרים וגם צפונה ממנו, בבצת. הקו פעל עד ליל הגשרים, אז פוצץ גשר הרכבת באכזיב. הקו שימש את הצבא הבריטי לרכבות צבאיות (הוריי ששירתו בבריגדה וב ATS (חיל הנשים הבריטי-יהודי) נסעו רבות על קו זה. למעשה היה קו רצוף מקנטרה עד ביירות. פרטים מלאים בספרו של פול THE RAILWAYS OF PALESTINE & ISRAEL. לגבי האטלס, אני לא יודע אם כולל קווים שלא קיימים. בספר הנ"ל לעומת זאת יש מפות רבות בציר הזמן.

ronatd

New member
הספר נמצא

HBT
כך נקרא הקו המנדטורי. (HAIFA-BEIRUT-TRIPOLI) אכן היתה ברוחב סטנדרטי, יצאה מחיפה צפונה, עברה את נהריה לאכזיב, ראש הנקרה (2 מנהרות) וצפונה לאורך החוף עד ביירות. הקו עד אכזיב שרד ושימש רכבות משא מאזור התעשיה באכזיב (ישאסבסט). באכזיב (שנקראה א-זיב) היה מוסך קטרים וגם צפונה ממנו, בבצת. הקו פעל עד ליל הגשרים, אז פוצץ גשר הרכבת באכזיב. הקו שימש את הצבא הבריטי לרכבות צבאיות (הוריי ששירתו בבריגדה וב ATS (חיל הנשים הבריטי-יהודי) נסעו רבות על קו זה. למעשה היה קו רצוף מקנטרה עד ביירות. פרטים מלאים בספרו של פול THE RAILWAYS OF PALESTINE & ISRAEL. לגבי האטלס, אני לא יודע אם כולל קווים שלא קיימים. בספר הנ"ל לעומת זאת יש מפות רבות בציר הזמן.
הספר נמצא
הספר נמצא בקישור הבא. הוא עולה כ- 17 ליש"ט. לא מצאתי אותו באתר של Barnes & Noble למשל.

תברר עם פול

הספר נמצא
הספר נמצא בקישור הבא. הוא עולה כ- 17 ליש"ט. לא מצאתי אותו באתר של Barnes & Noble למשל.
תברר עם פול
אולי תוכל לרכוש אותו ממנו, אם יש לו במלאי (מדי פעם הוא מביא מבריטניה כמה עותקים). בכל מקרה, אם אתה קונה מהאתר, תברר איך התשלום ואיך המשלוחה. הם יקרעו אותך עם המשלוחה, לדעתי. האתר שבקישור דפוק קצת: הספר של פול מופיע 5 פעמים עם פרטים זהים פרט למספר הזמנה... גם סטימצקי פעם מכרו הספר (בהזמנה מיוחדת, במחיר נאה למדי (מבחינתם). יש ספר משלים, של טורה, על רכבת חיג'אז, הכוללת חומר על השלוחות בארץ (מסילת העמקים) - גם ספר מעולה וחובה. אני קניתי את שניהם ביחד, ע"י קרוב שבא לביקור מאנגליה וקנה עבורי הספרים, וזו היתה מתנת יומולדת שלי לעצמי. חבל שהספרים נכונים ל 1984 ולא עדכניים. תשכנע את פול להוציא מהדורה חדשה, רצוי בעברית (לא תצליח...)

A r i e T

New member
הקו הזה

HBT
הקו הזה
אם הבנתי נכון, הקו מנהריה לבצת עוד היה פעיל לפני כמה שנים - פה ושם עברו בו רכבות מעטות. באתר הרשמי של רכבת ישראל, השד יודע מתי ידאגו לעדכן אותו, מצוין במפה שהקו הזה משמש קו משא "בהווה".

alondr

New member
נכון בזמנו היו רכבות

הקו הזה
אם הבנתי נכון, הקו מנהריה לבצת עוד היה פעיל לפני כמה שנים - פה ושם עברו בו רכבות מעטות. באתר הרשמי של רכבת ישראל, השד יודע מתי ידאגו לעדכן אותו, מצוין במפה שהקו הזה משמש קו משא "בהווה".
נכון בזמנו היו רכבות
שהגיעו עד מפעל ישאסבסט(איתנית) באזור התעשייה הצפוני בנהריה שעסק בייצור לוחות אסבסט והמסילה עברה ממש ליד המפעל ... אני זוכר משהו מעומעם גם בזמן מלחמת שלום הגליל שהיה שימוש להעביר ברכבת כל מיני שלל וציוד צבאי מלבנון אלון

אטלס מסילות רכבת ישראל

אטלס מסילות רכבת ישראל
למרות שהאטלס חדש למדי, ומציג חלק מתוכניות הפיתוח העתידיות של הרכבת, הוא משמיט לחלוטין את רובן, גם כאלו שאו-טו-טו מתממשות, כמו הקו לכרמיאל. אין בו התייחסות לממש לקווים הסטוריים, ולהתרשמותי ולדעתי, הקווים מתוארים בו בצורה גסה וכללית מאוד. ולמרות כל הביקורת, זה ספר ממש מרשים, ויכול להוות בסיס מצוין למהדורות יותר מוצלחות בעתיד (שאולי אפילו יימכרו לציבור??).

omer landau

New member
נראה שהרכבת יוצאת לכיוון....

קבל עטיפה:
לפי דעתי, האטלס איננו למכירה והוא פנימי בלבד. גם לעובדי הרכבת קשה להשיג אותו.
שלי היא נראית אמיתית חבל שהאטלס אינו למכירה ממש חבל אם הם יכולים להרוויח אז למה לא??? נכון שזה כסף קטן אבל עדיין מיקום המסילות אינו דבר סודי....

fireman

New member
שיגרתי כמה מיילים לחברות המוציאות

שלי היא נראית אמיתית חבל שהאטלס אינו למכירה ממש חבל אם הם יכולים להרוויח אז למה לא??? נכון שזה כסף קטן אבל עדיין מיקום המסילות אינו דבר סודי....
שיגרתי כמה מיילים לחברות המוציאות
לאור את האטלס הזה בואו נחכה לתשובתם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה