שאלה מאודה

פינקית

New member
../images/Emo117.gifשאלה מאודה ../images/Emo117.gif

היי לכם!! איך מכינים ירקות מאודים? או אם תרצו - איך מאדים ירקות? הייתי בפיצריה כלשהי והייתה שם מנה של ירקות מאודים שמורכבת מכרובית לבנה כזאת ומשהו דומה לה ירוק - ברוקולי
וגזר גמדי וזה היה ממש טעייייים..... |אייקון מזיל ריר| מקווה שתמליצו לי גם על מתכון טוב, או על ירקות מומלצים לאידוי טעים.. תודה רטובה
מראש...
 

שירי ל

New member
יש מכשיר מיוחד ופשוט מאוד

שנראה כמו פרח מחורר. מניחים אותו בתחתית של סיר עם שכבה קטנה של מים, ועליו את הירקות - והוא מאדה אותם. מתאימים לאידוי- כרובית, ברוקולי, שעועית, קישואים - ובעצם הכל!
 

יוספה56

New member
אידוי ירקות../images/Emo91.gif

ניתן לבשל את כל הירקות שעולים בדעתך במים עד שמתרככים. או פשוט בסיר קוסקוס מים בסיר ויקות ברשת {אבל לוקח ים של זמן}.
 
היי גם לך!

ישנו סיר מיוחד לאידוי ירקות במיקרוגל שהוא נראה כמו כל סיר למיקרו אבל בפנים יושבת על ההגבהה עוד מין רשת עם ידים במרכזה (הרשת הזאת מאוד דומה לרשת של מתקן של החמוצים) והמכסה יש לו במרכז שני פתחים ליציאת האדים. לאידוי שמים כל הירקות שרוצים על הרשת ובתחתית של הסיר ממלאים בערך כוס מים(הרשת לא נוגעת במים).
 

yaron1

New member
לאדות זה גם לטגן קלות

ניתן להקפיץ קלות את הירקות במעט שמן, התוצאה המתקבלת טעימה יותר מבישול על אדים אך מעט יותר משמינה. הרי לך מתכון לדוגמא, ניתן להוסיף כמעט כל ירק קשה. שעועית ירוקה בחמאה ושום מצרכים: 500 גרם שעועית ירוקה ארוכה קפואה. (במקרה של שעועית טרייה יש לחלוט אותה מספר דקות במים רותחים ולהעביר למי קרח). 50 גרם חמאה. 2 שיני שום בינוניות כתושות דק. 1/2 כוס ציר עוף מרוכז (אפשר מאבקה ביחס של 1 כפית לחצי כוס מים). מלח אופן ההכנה: לשים את השעועית הקפואה בקערת מים רותחים לשתי דקות, לסנן ולשים שנית בקערה עם מים רותחים למספר דקות ולסנן היטב. להמס במחבת על אש קטנה את החמאה, להוסיף את השום ולטגן דקה (בשום אופן לא להזהיב). להוסיף את השעועית ולהקפיץ במחבת כ 5 דקות. להוסיף כף מציר העוף לערבב ולתת להתאדות לעשות כך עם שארית הציר. לטעום ולהוסיף מלח בהתאם.
 

yaron1

New member
לאדות זה גם לטגן קלות

ניתן להקפיץ קלות את הירקות במעט שמן, התוצאה המתקבלת טעימה יותר מבישול על אדים אך מעט יותר משמינה. הרי לך מתכון לדוגמא, ניתן להוסיף כמעט כל ירק קשה. שעועית ירוקה בחמאה ושום מצרכים: 500 גרם שעועית ירוקה ארוכה קפואה. (במקרה של שעועית טרייה יש לחלוט אותה מספר דקות במים רותחים ולהעביר למי קרח). 50 גרם חמאה. 2 שיני שום בינוניות כתושות דק. 1/2 כוס ציר עוף מרוכז (אפשר מאבקה ביחס של 1 כפית לחצי כוס מים). מלח אופן ההכנה: לשים את השעועית הקפואה בקערת מים רותחים לשתי דקות, לסנן ולשים שנית בקערה עם מים רותחים למספר דקות ולסנן היטב. להמס במחבת על אש קטנה את החמאה, להוסיף את השום ולטגן דקה (בשום אופן לא להזהיב). להוסיף את השעועית ולהקפיץ במחבת כ 5 דקות. להוסיף כף מציר העוף לערבב ולתת להתאדות לעשות כך עם שארית הציר. לטעום ולהוסיף מלח בהתאם.
 
למעלה