שרשור יום ב' 05/09/05

• פותח הנושא Ferma
  • פורסם בתאריך

Ferma

New member
../images/Emo115.gifשרשור יום ב' 05/09/05../images/Emo115.gif

בוקר טוב ומבורך לכולם! מי יתן ונוציא את המקסימום מהיום החדש

שאלה בבקשה עזרה

למעשה 2 שעלות :) בקומבינטוריקה הן מצורפות פה בקובץ אם אפשר אבל רק את הפתרון הקומבינטורי למה האלגברי פשוט

mat4

New member
שאלה

מה ההבדל בין חדו"א 1 לבין אינפי? ואת מי מהם לומדים בסמסטר ראשון?

DallyLama

New member
ההבדל הוא

חדו"א זה אינפי ללא-מתמטיקאים, כלמור אינפי למהנדסים, פיזיקאים וכו'. אנשים שצריכים לדעת את זה אבל לא ברמה מפורטות כמו מתמטיקאים.

ייץ

New member
לא בטוח לגבי התשובות

קח את התשובות בע"מ (לא למדתי מתמטיקה)
(1+x)^n=sigma 0 to n (n k)*1^(n-k)*x^k נגזור את שני האגפים n(1+x)^(n-1)=sigma 0 to n (n k)*k*1*x^(k-1) נציב איקס שווה 1 n*2^(n-1)=sigma 0 to n k*(n k) כיוון שבהצבת קיי שווה 0 הביטוי בסכום מתאפס ניתן לסכום מ 1 . מקווה שזה ברור.​
לגבי שאלה שניה אני אפילו פחות בטוח צד שמאל של המשוואה אומר לבחור 3 אנשים מתוך קבוצה של 2N. נחלק את הקבוצה ל2 קבוצות כל אחת גודלה N. אפשרות ראשונה היא לבחור את כל 3 האנשים מאחת הקבוצות וזה יוצא
2(n 3) ההכפלה ב 2 היא כי ניתן לבחור אותם מהקבוצה הראשונה או מהשניה. האפשרות האחרת היא לבחור אחד מהקבוצה הראשונה ו2 מהשניה או להיפך לכן: n(n 2)*2 ה אן הראשון זה לבחור אדם אחד מקבוצה של אן אנשים. הביטוי השני זה לבחור 2 אנשים מקבוצה של אן. צריך להכפיל ב 2 כי ניתן לבחור את היחיד מהקבוצה הראשונה או מהשניה. חיבור של שתי האפשרויות יתן לך את הדרוש.​
מקווה שעזרתי ולא כתבתי שטויות.

Bdidon

New member
יש לי שאלה בגרפים

היי חיפשתי את ההוכחה של משפט אויילר ומצאתי את זאת אם למישהו בא להסביר לי את הפסקה האחרונה או לתת הוכחה יותר פשוטה אודה לא

shinza

New member
מבקש עזרה

תוכלו להגיד לי אולי באיזה ספר של בני גורן יש הסבר על התרגיל הזה או אם אתם יכול לתת לי כיוון לפתרון התרגיל. תודה.

danielofner

New member
בבקשה...

x(t)=x+v0t+at^2/2 v(t)=v(0)+at לאחר העלה בריבוע של המשוואה השנייה: v(t)^2=v0^2+2atv(0)+a^2*t^2 לאחר העברת אגפים במשוואה השנייה: x(t)-x=v(0)t+at^2/2 נחזור למשוואה השנייה v(t)^2=v(0)^2+2a(v(0)*t+at^2/2) ואז נציב פשוט: v(t)^2=v(0)^2+2a(x(t)-x) מ.ש.ל​

ים

New member
חזקות עם סוגריים

מה ההבדל בין לדוגמה:
(-1)² -ל (-1²)​
תודה לעונים

בגינס

New member
הסבר...

אם שמים את מינוס 1 בסוגריים ואז מפעילים חזקה אז יש להפעיל את החזקה על המספר מינוס 1. כלומר מינוס 1 כפול מינוס 1. אם שמים מינוס לפני הביטוי 1 בריבוע יש להתיחס לכך כמו
0-(1²)​

פשוט מאוד.

בשדה הממשיים - כאשר המעריך (המספר הקטן למעלה) אי זוגי, אין הבדל (בתוצאה, בכוונה יש). אבל כאשר המעריך זוגי:
(-1)²=(-1)*(-1)=1 -1²=-1*(1²)=-1*1=-1 ∴(-1)²≠-1²​
באותה צורה אפשר להוכיח לכל מספר חיובי, ש
(-x)²≠-x²​
ולמעשה לכל חזקה זוגית. (בחזקה אי שוגית, יש מספר אי זוגי של מספרים שליליים בכפל, והמינוס נשאר בכל מקרה) לא יודע אם ראית פעם גרפים של x² ושל x³, אבל זו הסיבה שהם נראים ככה: x² עולה ככל ש x גדל כאשר x חיובי, אבל גם עולה ככל ש x קטן כאשר x שלילי; לא כך הוא ב x³, ובו ככל ש-x גדול יותר, כך גם y, לכל התחום.

ים

New member
נהדר.. תודה לשניכם + עוד שאלה../images/Emo13.gif

יש לי תרגיל של
|0-5|​
ניסיתי לפתור את התרגיל אבל התוצאה שיצאה לי לא זהה לתוצאה בספר. בספר התוצאה היא 0.. איך מגיעים ל0? הרי עושים
0-5= -5​
ואז בגלל שהתרגיל בערך מוחלט הוא הופך לחיובי, ל-5. איפה טעיתי?

DallyLama

New member
עוד שאלה בלינארית ממני

תהי A מטריצה 5x5 כמו כן נתון כי trA=0 וכי דרגת המטריצה היא 1 צריך למצוא את כל הערכים העצמאיים... לפי דעתי קיים ערך עצמי אחד והוא 0 הוכחה (בקיצור נמרץ) מכיוון שדרגת המטריצה היא 1 קיים רק שורה אחת השונה משורת אפסים במטריצה לכן (לשם קיצור ההוכחה) נניח כי זאת השורה הראשונה עכשיו מכיוון ש העקבה של A שווה לאפס וכל שורות המטריצה פרט לראשונה הם שורות אפסים לכן כל איברי האלכסון הראשי הם אפסים לכן המטריצה האופיינית היא מטריצה משולשית שאיבריה הם t לכן הפולינום האופייני הוא t^5 לכן הערך העצמי היחיד של A הוא 0 ומכיוון ש A<> 0 אז A אינה לכסינה גם... האם אני צודק בכיוון של ההוכחה שלי?

למעלה