שיבוט
-קראו את הקטע הבא ותענו על

yaakii

New member
../images/Emo115.gifשיבוט../images/Emo115.gif-קראו את הקטע הבא ותענו על

השאלה...: הייתם רוצים שיעשו לכם שיבות?? - למה כן ולמה לא. "נושא השיבוט פרץ לחזית תשומת הלב הציבורית בחודש מרץ 1997, כאשר ד"ר יאן וילמוט הודיע כי הכבשה "דולי" נולדה במכון רוזלין בסקוטלנד. דולי הייתה שיבוט, יצור זהה גנטית לתורמת התא ממנו נוצרה. (בסרט "פארק היורה" תואר דבר דומה, כאשר השתמשו בטיפה שנשמרה מדמו של דינוזאור ליצור דורות חדשים של דינוזאורים). חוקרים במדינת אורגון בארה"ב הודיעו מאז על שיבוט של קופים, ומדענים צופים כי שיבוט אנושי הוא בר השגה במהלך העשור הקרוב.
חשוב להגדיר במדויק כיצד פועל השיבוט, מהו בדיוק שיבוט ומה הוא איננו. אחרת, אפשר לגלוש עד מהרה לדיון חסר בסיס הנושא אופי של מדע בדיוני
, שעשוי לשעמם כל מי שאינו חסיד
של "מסע בין כוכבים"
. הבה נספק אפוא את מידע הרקע החיוני לנושא זה: כל תא בגוף מכיל את הקוד הגנטי של כל המבנה הפיזיקלי שלנו. למשל, תא של הכבד מכיל את כל הקוד הגנטי של צבע העיניים
, צבע השער
, רמת המשכל
, גוון העור, וכד'. במהלך התפתחות העובר מתרחש תהליך בו אלפי אפיונים המוצפנים בתא DNA, כולם מלבד אחד, "מושתקים". למשל, בתא המסוים שהופך לכבד, רק ה DNA של הכבד "משמיע את קולו"
, בעוד שה DNA- של צבע העין נותר רדום. בתהליך השיבוט, מקבל תא בוגר אחד (במקרה של דולי
[*הערת מערכת: כן, אני יודע שדולי הייתה כבשה, פשוט מה לעשות שאין סמל של כבשה ב
...], היה זה תא מעטיני הכבשה התורמת) תמריץ עד לנקודה שבה כל אלפי האפיונים הרדומים "מופעלים מחדש". כתוצאה מכך מתאפשר פיתוחו המלא של יצור חדש מתא בודד זה. (תהליך זה היה הבסיס ל"ישנוני", סרטו של וודי אלן משנת 1973, בו מתואר כיצד משוחזר מנהיג מעצמה עולמית שנפצע אנושות בתאונת דרכים, על ידי תא שנלקח מאפו.) קיימים שלושה שלבים עיקריים בשיבוט: 1) מסירים מביצית של נקבה את הDNA שלה בשלמותו. הביצית היא עתה תא חלול, שאין בו שום מאפיינים גנטיים של תורמת הביצית. 2) תא בוגר אחר, אשר "הופעל מחדש" כמתואר לעיל, ממוזג עתה לתוך הביצית החלולה, באמצעות זרם חשמלי. דבר זה נקרא "השתלה גרעינית". 3) הביצית שהופרתה זה עתה מושתלת לתוך רחמה של נקבה
אחרת (האם הפונדקאית
). העובר, שמתפתח בצורה של הריון רגיל, זהה גנטית לתורם התא המקורי."

yaakii

New member
התשובה שלי....

אני חושב שהייתי רוצה לנסות...זה יכול להיות מרתק..

Uדית

New member
../images/Emo31.gif. ממש לא

זה אומנם דבר מדהים, אפילו מדהים מאד, אבל בצורה איומה
זה ממש מפחיד לחשוב שיש עוד את בחדר ליד

למעלה