כימיה
עזרה, בבקשה

../images/Emo115.gif כימיה ../images/Emo115.gif עזרה, בבקשה

מה זה קשה N וקצה C בחלבונים? ואיך אפשר לדעת מה שייך לאן? למשל, יש לי את שתי החומצות האמיניות: Ala וְ Phe אז איך אפשר לדעת איזה מהם הוא קצה N ואיזה C?
 

רותם ע

New member
נראה לי שאני יודעת

ושהכוונה היא לקצה אמיני וקצה קרבוקסילי. לכל חומצת אמינו\אוסף של חומצות אמינו [חלבון] יש בצד שמאל קצה אמיני שנראה כך NH2 או +NH3, ובצד ימין קצה קרבוקסילי שנראה כך cooh או -coo. איך תוכל לקבוע? לפי סדר חומצות האמינו בחלבון. החומצה הימנית ביותר זה קצה C, והחומצה השמאלית ביותר זה קצה N.
 
זה תמיד ככה? אז איך אפשר לנמק

את זה? כאילו, אם שואלים מה זה קצה N ומה זה C אני פשוט אגיד "ככה זה תמיד!"
 

a a a a a a a

New member
כן

כן ככה זה, אם יש לך שאלה יותר ספציפית אולי נוכל לעזור לך
 
כן, יש לי:

מבקשים לקבוע את המטען נטו של הטרי פפטיד: ASP-ARG-PHE ב PH=8 ונתונים לי ערכי PKA: 3.6 :COOH 8: NH3 [קבוצת צד] ASP: 3.9, ARG: 12.5 ובבקשה, אל תסבירו לי דברים כמו "כשחומצה טעונה/מוסר פרוטון ולכן מטענו -1", תגידו לי בצורה טכנית איך אפשר לדעת את המטען נטו. למשל, כש PH קטן מ PKA אז מטען חומצה הוא אפס. דברים כאלה..
 

רותם ע

New member
אני מתפלאת שלא לימדו אותך

כמו שצריך... אוקיי, כשמדובר על pKa [כלומר הpKa של החומצה הימנית ביותר] או על pKR (קבוצות צדדיות) של חומצות חומציות [Asp וGlu], החוקים הם כאלה: pH<pK - מטען 0. pH=pK - מטען 0.5-. pH>pK - מטען 1-. וכשמדובר על pKb [כלומר pKb של החומצה השמאלית ביותר] או על pKR של חומצות בסיסיות [Lys ןArg], החוקים הם כאלה: pH<pK - מטען 1+. pH=pK - מטען 0.5+. pH>pK - מטען 0. את בודקת את המטען שנוצר עם כל אחד מהpKים, מחברת את הכל ומגלה את המטען.
 

B o n a n z a

New member
אני לא מבין מה אתה לא מבין

זה לא שחומצה מסויימת מסווגת כקצה N או כקצה C, לכל חומצה יש גם קצה N וגם קצה C - פשוט בחלקן הוא "חופשי" בצורה נייטרלית/יונית בהתאם ל-pH, ובחלקן הוא מתבטא בקשר פפטידי/אמידי עם חומצה אמינית אחרת.. אז אי אפשר לקבוע אם אלנין היא קצה C או קצה N.. אפשר להגיד שבאלנין ב-pH=7, לדוגמא, הקצה C נמצא בצורה טעונה שלילית והקצה N נמצא בצורה טעונה חיובית (והשייר לא טעון כי אין בו קבוצות שעשויות להיטען..)
 
עזבו את הקצה N,C. שאלתי את

השאלה הזאת: מבקשים לקבוע את המטען נטו של הטרי פפטיד: ASP-ARG-PHE ב PH=8 ונתונים לי ערכי PKA: 3.6 :COOH 8: NH3 [קבוצת צד] ASP: 3.9, ARG: 12.5 מישהו יכול לענות? זה הרי קל לכם..
 

Ekrembo

New member
בבדאי:...

קח את תגובתה של רותם, צייר לך את הכל מסודר, והכל יתבהר. קבוצת הR של ארגינין מתנהגת כמו .PKb וזו של ח.אספרטית מתנהגת כמו PKa. בסופו של דבר יש לך: (-) של ה PHE (+) של הARG (-) של הASP ועוד חצי של הקצה של האספרטיתץ סה"כ מינוס חצי
הרעיון פה זה להבין, לא לכתוב תשובות :-\
 

אור ק

New member
../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gifכימיה כמותית- חישובי גזים../images/Emo41.gif

שלום, יש לי בעיה עם השאלה הבאה אשמח לעזרה. תודה! שקלו באותו כלי גז C2H4 וגז בלתי ידוע, X, כל אחד בנפרד, באותם תנאי טמפ' ולחץ. מסת C2H4 היא 1.2 גרם מסת גז X היא 2.84 גרם. כמה מולים של גז X נשקלו? ומהי מסתו המולרית?
רבה
 

אור ק

New member
../images/Emo87.gif../images/Emo87.gif מקפיצה לעזרה../images/Emo87.gif../images/Emo87.gif

 

Ekrembo

New member
לפי חוק אבוגדרו:

בתנאי לחץ וטמפ' שווים, מספר המולים יהיו שווים. מוצאת את מספר המולים של הגז הנתון = מספר המולים של הגז הנעלם. ואז מוצאת מסה מולרית לפי: n=מסה חלקי מסה מולרית. בהצלחה אורלי
 
משוואת גזים אידיאלים PV=nRT

ידוע לך שהנפח (V) שווה (כיון ששקלו באותו כלי) וגם הטמפ' והלחץ, לכן הנעלם היחיד הוא המולים (n). תחילה חשבי כמה מולים נכנסו לכלי מהגז הראשון (אתילן) לפי n=m/Mw בהנחה ששני הגזים אידיאלים, אלו גם מספר המולים שנכנסו לכלי מהגז השני, ועתה נשאר רק לחלק את המסה הנתונה של הגז השני (2.84 גר') במספר המולים, כדי לקבל את המשקל המולקולרי של הגז. (או להכפיל ביחס בין המסות, עדיף בדרך הראשונה כדי לרצות את המורה)
 

אור ק

New member
../images/Emo51.gif רבה! זה מה שחשבתי אבל לא

הייתי בטוחה. ושוב תודה!
 
למעלה